Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van szükség szentekre?...

Miért van szükség szentekre? Melyik egyházaknál nincsenek szentek?

Figyelt kérdés

Úgy értem mi szükség van közbenjárókra Jézus felé,Isten felé amikor közvetlenül is kapcsolatba léphetünk Jézussal.

Arról nem is beszélve,hogy Jézus a közbenjáró Isten felé.

Miért kérnék másoktól segítséget ha kérhetünk Jézustól is?

És miért jó,hogy egyre több szentet avat a Vatikán?

Valahol tetszik a dolog,színesebbé teszi a vallást csak nem értem mi szükség van rájuk.

Az ortodoxoknál vannak szentek?

Melyik egyházaknál nincsenek szentek?

2016. ápr. 25. 22:34
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"Miért van szükség szentekre? Melyik egyházaknál nincsenek szentek?"

Nem jegyezted meg ,hogy konkrétan csak keresztényekre gondolsz ,de nálunk zsidóknál nincsenek szentek.

Nálunk cáddikim van.

(Nem egyenlő a "szenttel"! Amúgy is egy ember nem lehet szent -hitem szerint-)

Üdv!

2016. ápr. 27. 17:44
 22/25 anonim ***** válasza:
21%

Kedves Kérdező!

Ne csodálkozz azon, hogy mindenki ennyire félre értelmezi, vagy másként értelmezi a Bibliát!

Aki a Bibliában mindent Isten szavának vesz, a próféták szava is Isten szava, meg Jézus Krisztus is Isten szava, akkor ezen nem lehet csodálkozni. Igen, mivel, ha így nézzük akkor a Bibliában minden benne van, meg annak az ellenkezője is, és így gyakorlatilag használhatatlan.

A Bibliában csak Jézus szavait lehet Isten szavának venni, a prófétákét nem, mert azok csak ihletett írások.

Ha így vizsgáljuk a Bibliát, hogy mindent Jézus tanítása szerint értelmezünk, akkor helyére kerülnek a dolgok, és így már nem lehetne össze-vissza értelmezni.

Ezt a káoszt a diabolos idézte elő az által, hogy mindent Isten szavának vesz, ami benne van a Bibliában (nézd csak meg a Jehova Tanúit, hogy mi folyik ott, a próféták szavait veszik Isten szavának, Jézust pedig tagadják, hogy Isten lenne és királlyá degradálják le).

Egyébként meg Istennek nincs is szüksége, hogy felé közbenjárók legyenek, hanem pont fordítva, nekünk van arra szükségünk, hogy Istentől jövő közbenjárókat elfogadjuk, pld a prófétákat, és a szenteket.

2016. ápr. 29. 15:55
 23/25 anonim ***** válasza:

"Ennyire nem egyértelmű a Biblia ? Vagy ha mindenki kénye kedve szerint értelmezi és ezen csúszik el az nem zavarja Isten?"

De, zavarja. Krisztus azért alapított egyházat, hogy az egyház változatlan formában őrizze meg a tanítását. Minden egyházszakadás és újabb egyház-alapítás és újabb Biblia-értelmezés emberi gyarlóságból fakadó bűn, ami szembe megy az eredeti isteni szándékkal.

2016. ápr. 30. 14:58
 24/25 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell közbenjáró, Jézus az egyetlen és tökéletes közbenjáró.

Református vagyok, és ezzel el is árultam hogy nállunk nincsenek, az evagelikusoknál sincsenek, és a legtöbb protestáns egyháznál nincsenek.

Persze tiszteljük őket, de csak mint embereket.

2016. máj. 6. 21:21
 25/25 anonim ***** válasza:

Az ortodoxoknál kétszer vagy háromszor annyi Szent van mint a katolikusoknál. A katolikus az ortodox egyház protenstánsa.

Református ként amikor elmegyek egy ortodox és egy katolikus Liturgiára látom a különbséget, előbbiek jobban őrzik a hagyományokat, komolyabb és több a böjt, vallásosabbaj, összetettebb a szertartás jóval mert több bibliai jelképét tesznek bele.

Szentekre nem volna szükségünk. Csak az a baj hogy a Római Birodalomban nagyon sok felnőtt férfit meg nőt megöltek csak azért mert a császárnak nem tömjéneztek. Mi az hogy császárnak tömjénezni,mit képzelt magáról? A tomjen Ístennek jár nem a császárnak aki csak ember. Volt akit a családjával együtt forró vasbikaba zárták,volt akiket állatokkal etették meg meg más kínzások halállal ölték meg csak azért mert nem tagadták meg Krisztust. Krisztus megmondta hogy akik nem tagadják meg azokat ő sem tagadja meg az Atyja előtt hanem felvállalja.

Ezek az emberek mivel életüket adták Krisztusért ( kínzás általi halállal) ezért már elnyerték az üdvösséget és azért Szentek. Reformátusoknál nincs szent mert mikor Kálvin kialakította már nem volt kereszrenyűldözés.

Bár nem értem az ellenreformácio alatt a gályarabságban meghalt papokat miért nem lehet szentté avatni? Ők is azért lettek gályarabok mert nem tagadták meg a hitüket és nem mentek Szentmisére. Mert nem csak annyi volt hogy elmész és ott vagy hanem aktívan részt kellett vennie.

2021. szept. 29. 09:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!