A Jehova Tanúi miért mondják azt, hogy nincs szükség arra, hogy több nyelven beszéljünk kettőnél, mivel úgyis közel a világvége? Miért vannak azon a véleményen, miszerint az egyetlen igaz nyelv a Biblia által írott?
Ez nem igaz. Személyes ismeröseim legjobb barátaim közé tartoznak olyanok is, akik több mint két nyelven beszélnek.
Söt arra vagyunk buzdítva mindnyájan, hogy ha lehetséges tanuljunk új nyelveket.
és szerinted melyik az igaz nyelv? én még ilyenröl soha az életemben nem hallottam, pedig én gyermekkorom óta vagyok tanú.
.....hát Ozmium :D
vannak esetek amikor tényleg megárt. Ha mindent beveszel elsö hallásra, aztán rájössz hogy hatalmas baromságban hittél :D
Nem egyszer fordult elö ilyesmi.
Mert pontosan mi is a biblia nyelve? Hogy kell azt érteni, hogy az igazi nyelv a Biblia által írott?
Egyébként létezik olyan, hogy a nyelveknek van hordképességük a kifejezés terén. Értelemszerűen ez abból következik, hogy a nyelv mennyire képes a valóságot pontosan, egyszerűen és lényegre törően leírni és árnyalni. Az egyik ilyen nyelv a Magyar.
Na most, mivel minden nyelvnek más és más a hordképessége, így angolul, főleg egy angolul gondolkodónak sokkal kevesebbet fog adni a biblia, mint egy magyarnak.
A sokat emlegetett példával had éljek, mielőtt egyesek nekem ugranának. Ugye ott az utolsó vacsora, mely során Jézus elmondja, hogy itt a bor, ez az én vérem, itt a kenyér ez az én testem.
Egy angol számára a 'blood' és a 'body' soha az életben nem lesz összeegyeztethető a 'brother'-el. Nem fogja érteni, hogy mitől lettek az apostolok Jézus testvérei. És ugyan ez igaz a héberre, arámira, görögre, latinra, franciára, eszkimóra és a bushmanra.
Ellenben sajnálatos okán a világnak, van egy nyelv, amelyikben a 'test' és 'vér' áldozat létrehoz önkéntelenül is egy új fogalmat, aminek van értelme, e za 'testvér' áldozat.
(És nem ez az egyetlen)
No ezek után kérdezem, hogy akkor pontosan mi is a biblia nyelve? Mi az a nyelv, amelyiken olvasni kell?
---
Anonymus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!