Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten szereti ha itt vitatkozi...

Isten szereti ha itt vitatkozik Őróla minden vallásos, és hitetlen?

Figyelt kérdés

Isten minden embernek mást jelent,ki ezért ,ki azért hisz!Vagy nem hisz!

Ebben,abban,amabban!

Miért tukmáljátok(főleg ily módon,itt) egymásra a hitetek,meggyőződésetek? Ez nem ostoba kardoskodás,a másnak semmit jelentő dolgok mellett?

2010. ápr. 6. 14:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%
mivel én nem hiszek Istenben, ezért nem igazán érdekel az sem, hogy tetszik e neki valami vagy sem...
2010. ápr. 6. 17:36
 12/24 anonim ***** válasza:
46%

Szeretem.

Üdv: Isten

2010. ápr. 6. 18:35
 13/24 anonim ***** válasza:

15:40

ő mondta

2010. ápr. 6. 18:45
 14/24 Szesze ***** válasza:
100%

Szereti.

"Ha ketten vagy hárman öszegyölnek az én nevembe én ott vagyok."

Ha beszélünk róla, az azt jelenti, hogy különböző kérdések merülnek fel mint hivőkben mint nem hivőkben. És ez jó.

2010. ápr. 8. 12:04
 15/24 anonim ***** válasza:
53%

Kedves második hozzászóló (14:35, 20%-os Őrtorony-fan) !

Először is: a fordításod teljesen rossz. Az "ismeretet szerez" helyett a görög a "ina ginwskwsin se" ("hogy megismerjenek téged") szavakat használja, azaz személyes kapcsolatot állít Isten és a hívő között, nem pusztán tárgyi, elvont ismeret megszerzését. Az Őrtorony Társulat oktató programjához híven az ÚVF-ban az örök élethez nem az kell, hogy valaki megismerje az Istent, hanem az, hogy "hogy ismeretet fogadjanak magukba". JT-inak felekezete ettől a személyes istenkapcsolattól fosztja meg a gyaloghírnökök túlnyomó többségét, mikor az Isten megismerése helyett könyvek és brosúrák százain keresztül önti a fejükbe a Brooklynban éppen kiötlött "pontos ismeretet." Ez az igevers az (Atya-)Isten és Jézus Krisztus személyes megismeréséről szól - nemcsak nekem, hanem elvben neked is. Más kérdés, hogy te ezt egy rossz fordítással rögtön ki is siklatod.

Az ismeretszerzés és a megismerés nem ugyanaz. Épp ezért galád dolog meghamisítani a biblia szövegét, mert az eredetiben "ινα γινωσκωσιν σε" szerepel, amit amint mondtam megismerésről, és nem ismeretszerzésről szól, vagyis személyes kapcsolatot állít Isten és a hívő között, nem pusztán tárgyi, elvont ismeret megszerzését.

Az ÚVF-en kívül minden bibliafordítás így fordítja a Jn 17:3-at:

"Az az örök élet, hogy megismerjenek téged...."

Isten neve pedig semmiféle "azzá válni"-t nem jelent, hanem egyszerűen VAGYOK-ot. Isten nem válik semmivé, ő nem változik, hiszen ha változna nem lenne időtlen (az idő a változás mértéke):

„Bizony, én, az Úr (JHVH) >sose változom<: ezért nem ér el a végzet titeket, Jákob fiai.” (Malakiás 3:6)

„Jézus Krisztus >ugyanaz< tegnap, ma és mindörökké.” (Zsidók 13:8)

2010. ápr. 8. 18:41
 16/24 anonim ***** válasza:

Hogy szereti-e vagy sem azt nem tudom. De azt igen hogy néha már addig fajulnak itt a viták, ameddig nem kéne. Sajnálatos módon az emberek hajlamosak belekötni a másikba, csak azért :"mert mért ne?". Ez így nincs jól. Mindkét oldalról (vallásosak és ateisták) látok provokatívan föltett kérdéseket, és normál inteligencián aluli válaszokat is. Nem tudom, h ennek Ő örül-e, de a kérdés az, h mi ilyenek vagyunk tényleg? Ahejett, h összetartanánk szétthúzunk? Szerintem ez így nincs jól!

Gondolkodjatok el rajta...

2010. ápr. 9. 21:30
 17/24 A kérdező kommentje:

Köszönet a válaszokért!

Az eddigi utolsó hozzászólóval,teljes mértékben egyet értek!

2010. ápr. 10. 00:07
 18/24 anonim ***** válasza:
64%

Ki az Isten?

-Van egyáltalán?

-Egyetlen személy?

-Szentháromság?

-Egy személytelen hatalmas energia?

-UFO

-stb.

Ezek ütik egymást! Mindegyik lehetőség nem lehet igaz.

Csak az egyik verzió lehetséges, de melyik, és ez honnan tudható meg?

Sok elképzelés, de csak egy igazság.

Vajon kinek van igaza?

Ezért vannak a viták.

2010. ápr. 10. 02:33
 19/24 anonim ***** válasza:

aki igazából hisz "Istenben" az nem vitázik, soha nem mondja, hogy "de azért mert", hanem lehetőséget vetít eléd, egy jobb, harmonikusabb életről, ahol kellemes, boldog önzetlen és szeretettel teli az együttélés. én is egyetértek tehát abban, hogy a széthúzás helyett inkább az összefogás kell, hogy legyen. erre ad útmutatót a 10 parancsolat, amiben megfogalmazódnak a bűnök, amik előidézik a szenvedést és boldogtalanságot. Erkölcsösséget kell betartani mindenkinek, és gond elszáll.

"Az az örök élet, hogy megismerjenek téged...."

ezt pedig úgy kell érteni, hogy találd meg önmagad, az Önvalódat, és akkor elértél Istenhez, mert Isten mindenkiben ott lakozik.

tehát a kérdésre a válasz egyértelmű, mivel Isten nem személy, ezért nem lehet olyanról beszélni, hogy zavarja e vagy sem, inkább azt mondanám, hogy aki vitázik ezen foggal körömmel ragaszkodva, és hívőnek tartja magát, az hamis illúziókat táplál sajnos.

üdv

25/F

2010. ápr. 20. 19:44
 20/24 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem

Az emberek egymással vitatkoznak, és ennek Ő addig örül amíg ez a felek épülésére szolgál.

Amikor elkezdődik a személyeskedés, és a mocskolódás onnantól kezdve már nem hinném. Akár mellette szól, akár ellene.

2010. ápr. 21. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!