Hogy tud egy vallásos keresztény fiú keresztény útra terelni, egy vallásokban teljesen hitetlen lányt?
Miért kellene megtéríteni?
Én tisztelem, ha valaki vallásos, de ő is fogadja el, ha én nem vagyok az. Ne térítgess, nem mindenki úgy volt nevelve/úgy gondolkozik, ahogy te.
Szerintem se térítgess. Csak akkor beszélj neki a vallásról, ha kérdez. Mutass jó példát. Imádkozz érte. Felajánlhatsz érte jó cselekedeteket, böjtöt, nehézségeket, szentmisét vagy szentségimádást is.
Egyik kedvenc Bibliaidézetem:
1Kor 7,14 - "Mert a hitetlen férjet megszenteli felesége, és a hitetlen asszonyt megszenteli férje. Különben gyermekeitek tisztátalanok volnának, pedig szentek."
szeretettel:)))
nem kell törődni, elhiszi, vagy sem, az az ő dolga
ismertetni az Evangéliumok ragyogó szépségét
ha valamelyik művészet iránt fogékony- és miért ne lenne az - azokon keresztül közelíthettek.
Az egész 2000 év kultúráját ihlette, áthatotta a keresztény hit.
Nincs valamirevaló művész ma sem, aki ne lenne hívő.
Az építészet, a festészet, a költészet – ezek szemlélése, tanulmányozása.
Egy kedves, fogékony fiatal lánynak ott van elzárva a hit a lelkében
„Nem szánom én az ostobát,
kinek üres a mennyek boltja:
ki méltó látni a csodát
az a csodát magában hordja”
/Babits Mihály
Csak annyit mondhatok amit előttem is leírtak: Ne próbálkozz térítéssel. Az a lány máshogy gondolkodik, más az életfogása, ne akard belerántani a te világodba.
Mellesleg:
"Ha nem értitek meg, hogy az élet célja a szabadság, akkor nem tesztek egyebet, mint hogy elméletek, hitelvek, bölcseletek és vallások feltalálásával kalitkátok rácsait aranyozzátok." Jiddu Krishnamurti
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!