Miért olvassa és ír a vallás témakörbe ennyi hitetlen?
Harcos, humanista, felvilágosult materialista-ateistaként fel kell nyitnom a vallás által elkábított emberek szemét, ezért.
"A vallás a nép ópiuma."
Mert a hitről pont ugyanúgy lehet vitázni, mint a hit nem létéről. Ez olyan, hogy egy pohárban van valamennyi víz, valaki azt nézi, mennyi van benne, valaki azt, mennyi nincs. Mindkét megközelítésből meg tudod mondani, hogy hol áll a víz szintje.
De csak hogy ellentmondjak önmagamnak:
hitről meg pont nem lehet vitázni. A vita az elvileg racionális alapon működik, a hit meg pont arról szól, hogy nem racionális alapon döntesz. Pont ellentéte egymásnak a kettő, így max vallásról lehet vitázni.
Ez tényleg érdekes kérdés.
Először is, az értelmes kérdésekhez nem úgy állok hozzá, hogy benyögöm, hogy nincs isten, mint egyesek.
Néha úgy érzem, hogy a kérdés lényege nem a vallás, vagy a hit, és ezek nélkül is adhatok olyan választ, ami hasznos a kérdező számára.
Ha a kérdés vallási jellegű és apám úgyis 6 éven át járatott hittanra, szintén gondolhatom úgy, hogy adhatok a kérdező számára hasznos választ.
És mindig megjegyzem, hogy én magam nem vagyok hívő, hogy tudják, hogyan viszonyuljanak a válaszomhoz. Néha még kritikában is.
Kedves hívők!
Először írok ebbe a témába.
Az nem baj,hogy vallásosak vagytok, szép dolog a tíz parancsolat meg a többi ha tényleg komolyan betartod.
Különben nézzél körbe, hány ember van aki döngeti mellét vallásos ugyanúgy becsap, átver, lop hazudik, mint a nem vallásos. Hányszor halljuk bezzeg mi jó erkölcsű valásosak. Kicsit úgy vagyok velük mint a vidékiekkel.
Fogjátok fel az erkölcs, nem vallási alapulú se nem földrajzi kérdés. Tele vagytok álszentekkel.
Ja a zsidókat és hitgyüliseket, szidni hitetlenként is lehet.
Egy hitetlen
21:57
Az előtted szóló vagyok. Én élőben is elvitázgatok hívőkkel. Volt már rá példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!