Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nevezik Máriát szűznek?

Miért nevezik Máriát szűznek?

Figyelt kérdés
Ezt az egy dolgot sosem értettem a keresztény vallásban: miért mondják Máriára, hogy szűz, amikor közösült a szentlélekkel?
2016. ápr. 4. 19:19
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

"amiről nem tudok, az nem létezik"

Nem ezt mondtam.

Elhiszem, hogy akad ilyen a világtörténelemben.

De Józsefék - már, ha léteztek - szinte biztos, hogy nem csináltak ilyet. Főleg, mivel semmi értelme nem volt.

Ezen kívül más mondákban is nyomon lehet követni hasonlót néhol - emiatt is valószínű, hogy ez is egy monda.

2016. ápr. 6. 10:46
 22/23 anonim ***** válasza:

Bocs én elakadtam:

"- Pontosan tudjuk, hogy ezek a testvérek József első házasságából, Szalométől származó "féltestvérek" voltak."

Honnan tudjuk pontosan?

Linkeltél egy oldalt - egyetlen lekövethető hivatkozás nélküli oldalt-, ilyet én is összehozhatok és akkor mégse úgy volt?

2016. ápr. 8. 22:00
 23/23 anonim ***** válasza:

...a földi világban, ahol élünk (vagy nem), sajnos leginkább testi érteleműnek értelmezik az IGE-t, holott annak függőleges értelmezésében (analóg) megérthető...

Mária az Isten női (befogadó) aspektusa,és Ő energia, amelyből a Teremtést létrehozza Istennek az adó (a férfiúi) aspektusa a Szent Szellem (akit KRISZTUSNAK hívunk)...

Atya - Fiú - Szentlélek ez a három EGY

Atya = a Mindenség, a megnyilvánult és a megnyilvánuléatlan

Fiu = Krisztus, aki az Atyától származik, született de nem teremtmény (az ATYA Szellemme, akiben a világot , és annak örök működését megtervezte, megalkotta)

Szentlélek = Szűzmaria, a Tiszta (irányultság nélküli, azaz Szent energia, amelyből KRISZTUS által (a tervei alapján) megteremti a megnyilvánulást, azaz a Mindenséget...

Energia nélkül nem jöhet létre megnyilvánulás, de az, hogy milyen megnyilvánulás jön létre, az a Tervek, azaz Krisztus alapján történik az Atya akarata szerint, és kegyelméből...

...és ez történik minden rezgésszinten, folyamatos áramlása az Energiának, és az ÉLET ez az aramlás, amely a mi univerzumunkban KRISZTUS által történik, akit az ATYA örök Törvénnyé tett, és általa alkotja mindig újra és újra, és tartja fenn a Mindenséget...

Érted?????

2016. ápr. 11. 08:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!