Miért nevezik az extra szűz oliva olajat extra szűznek?
Figyelt kérdés
2010. jan. 12. 22:35
1/4 anonim válasza:
mert az olivabogyókat csak 1x sajtolják ki így a legjobb részéből készül az olaj
2/4 anonim válasza:
Mert nem volt még egy pasival sem :)
Itt olvashatsz róla, bár maga az elnevezésre talán ennyi magyarázat is elegendő: "az Extra Szűz olívaolaj az olajbogyó első préseléséből keletkezik, s ilyen formán az olajbogyó összes, egészségünk megőrzéséhez nélkülözhetetlen hatóanyagát tartalmazza"
3/4 anonim válasza:
Ez egy forditási hiba: az olajbogyókat elöször hidegen kipréselik - ha nem túl erösen, akkor lesz az extra, mert igy a keserü anyagok nem kerülnek az olajba, ha erösebben préselik, akkor viszont igen - ez az, ami "csak" szüz. Ezután a maradékot felmelegitik és akkor még egy adagot ki tudnak belöle hozni, csak ennek a minösége már rosszabb.
Tehát a szüz csak annyit jelent, hogy elsö alkalom/préselés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!