Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért nevezik az extra szűz...

Miért nevezik az extra szűz oliva olajat extra szűznek?

Figyelt kérdés
2010. jan. 12. 22:35
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
mert az olivabogyókat csak 1x sajtolják ki így a legjobb részéből készül az olaj
2010. jan. 12. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Mert nem volt még egy pasival sem :)


[link]

Itt olvashatsz róla, bár maga az elnevezésre talán ennyi magyarázat is elegendő: "az Extra Szűz olívaolaj az olajbogyó első préseléséből keletkezik, s ilyen formán az olajbogyó összes, egészségünk megőrzéséhez nélkülözhetetlen hatóanyagát tartalmazza"

2010. jan. 12. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy forditási hiba: az olajbogyókat elöször hidegen kipréselik - ha nem túl erösen, akkor lesz az extra, mert igy a keserü anyagok nem kerülnek az olajba, ha erösebben préselik, akkor viszont igen - ez az, ami "csak" szüz. Ezután a maradékot felmelegitik és akkor még egy adagot ki tudnak belöle hozni, csak ennek a minösége már rosszabb.

Tehát a szüz csak annyit jelent, hogy elsö alkalom/préselés.

2010. jan. 12. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
26%
nem verik bele a munkások
2010. jan. 12. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!