Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az Őrtorony és a titkaik!...

Az Őrtorony és a titkaik! Miért kell ez?

Figyelt kérdés

Az Őrtorony kiadott egy Bibliát az ÚVF de nem lehet tudni hogy ki is készítették!

Aztán elkészült egy átdolgozott kiadás arról sem lehet tudni hogy kik készítették!

A vének könyve is egy ilyen "titkos" összeállítású könyv és más nem is olvashatja csak a vének!

Aztán vannak még egyéb dolgok is amelyekre lehetne használni a titkos vagy titokzatos szavakat!

Amikor ezeket az igéket lehet olvasni a Bibliában!

Márk 4:22 Lukács 8:17 Lukács 12:2

Miért is kell titkolózni a gyülekezet előtt?

2016. márc. 15. 09:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ne csodálkozz, a szekták már csak ilyenek. A híveket jellemzően nem avatják be semmibe, de a pénzük kell, no meg megkövetelik a tökéletes szolgai hozzáállást, mindent el kell fogadni, amit a vezetők mondanak... Nem is tudom, miért éri meg egyeseknek ilyen "egyházaknak" a tagjává válni.
2016. márc. 15. 09:52
 2/13 anonim ***** válasza:
32%

hadd kérdezzek már vissza kedves Kérdező?

Te mindent tudsz arról amit a vallásod vezetői tesznek, vagy a politikai hatalmak, és azok vezetői?

Isten sem tár mindent mindenkor mindenki elé.

Jézus sem mondott sokszor el mindent a Tanítványainak.

S ezek nem titkok,

(1Péter 4:15) 15 Mindamellett egyikőtök se szenvedjen mint . . .mások dolgába avatkozó.

az apostolok se tudattak mindent a gyülekezettel, csak amik rájuk tartoznak.

2016. márc. 15. 12:03
 3/13 A kérdező kommentje:

Én is had kérdezzek valamit! Miért kevered bele a politikát? Meg a vezetőiket!

Azzal azért tisztában vagyok hogy a Biblia fordítás amit használok azt ki is készítette!

S azzal is tisztában vagyok hogy a vallásom vezetőinek nincsenek olyan könyveik vagy könyve, amely szervezeti utasításokat tartalmaz.

Mivel nincs pápa, püspök, Vezető testület meg mit tudom én még hogy milyen beosztások vannak. Persze van egy lelki pásztor de ő is a Bibliát használja és nem egy központilag kiadott könyvet. Ezenkívül ha akarom akkor beletekinthetek a gyülekezet ügyeibe mivel teljes jogú tagja vagyok a gyülekezetnek. Nyíltan kérdezhetek akár a pénzügyi papírokat is megnézhetem. A rendszeres számadáson kívül is.

De ezek mind olyan dolgok amik nem közvetlenül a tanításhoz kapcsolódnak. Amikor Jézusra hivatkozol akkor nem a gyülekezeti élettel kapcsolatban teszed hanem olyan eseményeket és olyan kérdésekre akartak a tanítványai válaszokat amiknek még nem jött el az ideje! De én nem erről kérdezek barátom! Jézus és a tanítványai mind bemutatkoztak tudjuk hogy kik ők le van írva.

De pl. kik azok a titokzatos emberek akik az UVF készítették. S miért titkos a kilétük. Mik ők valami titkos szervezet tagjai az Őrtornyon belül vagy attól függetlenül?

2016. márc. 15. 12:38
 4/13 Shamash ***** válasza:
41%

"Te mindent tudsz arról amit a vallásod vezetői tesznek, vagy a politikai hatalmak, és azok vezetői?

Isten sem tár mindent mindenkor mindenki elé."

Eeeez igen! Tehát a nyomorult vezetőiteket egyenlővé teszed Istennel? Hiszen ezt sugalmazod!

A jehovácska tanúcskái egy bűnszervezet, amely emberek hitével él vissza, de k.ur.vára!

2016. márc. 15. 14:03
 5/13 anonim ***** válasza:
62%
Most erre nem válaszolok, sajnálom....
2016. márc. 15. 21:39
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

#3:

a Pénz ügyek ki vannak függesztve a Fali újságra, bárki megtekintheti az elszámolást, a könyvelést.

2016. márc. 15. 21:41
 7/13 A kérdező kommentje:

"a Pénz ügyek ki vannak függesztve a Fali újságra, bárki megtekintheti az elszámolást, a könyvelést."

Tudom! Hívtak már meg Királyság terembe! Láttam én magam is.

De ez nálunk is így van mi is láthatjuk! De nem ez volt a kérdés amit kiírtam!

Arra viszont nincs válasz! Amit nem is csodálok hiszen ez ugye titok! Vagy valami ilyesmi!

2016. márc. 15. 22:10
 8/13 r.sentinel ***** válasza:

Kedves kerdezo !!!

Ahogy latom nagyon nyomaszto szamodra az a gondolat hogy vannak dolgok amiket nem ertesz meg es nem tartod jogosnak hogy elolled (es nemcsak) titok maradt. Tovabba megkerdojelezed mas vallasi iranyzat altal kiadott nevezzuk "Biblia" es mas hasonlo konyvek hitelesseget. Nos, az hogy megkerdojelezel dolgokat ez jogos es ertheto is, hisz aki nem kutat es keres az a balga es erdektelen, celtalan, birka csoportba irhato, elvegre elvarja hogy neki mutassanak iranyt igy nem kerdojelez meg dolgokat, de te kivetelt kepezel. Tovabba fuggetlen a vallasi nezetedtol, nem az a lenyeg hogy egy masik vallasban miert nem ugyanazt olvassak mint amit te szoktal, vagy Jezusban miert nem az Isten fiat lassak masok is, hanem az ahogyan cselekszel a kornyezeteddel, emberekkel, allatokkal, novenyekkel es hogy eljuss arra a szintre hogy megertest nyerjel a Foldi leted lenyegerol, hogy megertest nyerj afelol hogy mindaz amivel artani tudsz masnak azt sajat magadnak teszed es ezzel nem haladsz elobre, hanem gatolod sajat tudatod fejlodeset es leted megerteset.Mindig is leteztek kulombozo hitek es vallasok es ezutan is lesznek, es azzal hogy megkerdojelezunk masokat azzal elobre nem jutunk es nekunk sem lessz jobb napunk, vegul is mit nyerunk ha igazunk van ? semmit, mindenki maga kell rajojjon mi az amit el tud fogadni a sajatos fejlodesi szintje altal es mit nem.

2016. márc. 16. 13:53
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2016. márc. 16. 22:46
 10/13 anonim ***** válasza:

Kedves r.sentinel szívem szerint beszéltél, gratulálok! :)

És egy olyan ember írja neked ezeket a szavakat aki 10 évvel ezelőtt aktív tagja volt az Őrtorony Társulatnak.

Nem ismerlek és nem tudom, hogy ki vagy de ha Tanú vagy akkor csak annyit mondok, hogy jó úton jársz és sok sikert az eljövendőkben! :)

2016. márc. 17. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!