Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az Őrtorony tanítás változása...

Az Őrtorony tanítás változása a "hű és értelmes rabszolgáról"! Hogy lehet ennyire kontrasztosan értelmezni az erre vonatkozó igéket?

Figyelt kérdés

Évtizedeken keresztül azt tanították hogy a felkentek a HÉR!

Aztán 2009 környékén hirtelen a Vezető testület lett a HÉR képviselője! S alig 3 év elteltével csak és kizárólag a Vezető testület a HÉR! Isten nem változik!

De egyszer csak az a 10-14 ezer felkent mikor mennyi már nem tartozik a HÉR-hoz! Kivéve azt a néhány embert aki a Vezető testület tagja. 7-11/fő mikor mennyi!

Ez csak nekem fura? Ez kicsit olyan mint az autós aki eltévedt és köröz az utcákban mert nem találja az irányt!

2015. aug. 14. 17:28
 1/8 anonim ***** válasza:

nos, ismét változás van!!!

te nem követed az égi szekeret, amiről NEM ír a bibia???

lassúak a reflexeid, tesó!! Ez különösen akkor baj, ha az égi szekér hírtelen elkezd tolatni, miközben te erődet megfeszítve rohansz utánna.

mondjuk elismerem, hogy a 8 milliós tömegben rohanva nehéz lehet látni egy szekeret, meg a felvert por is akadályoz, hiszen ahol kevesen járnak, ott ugye sook a por. szerinted látja egyáltalán valaki a szekeret, amiről ugye NEM beszél a biblia, vagy mindenki csak a tömeggel fut???

ittenvan e az új világosság 2013-ból:

"Lásd Őrtorony 2013/7.”

"Foglaljuk össze, hogy mit tanultunk ebből a cikkből. Először megvizsgáltuk, hogy a nagy nyomorúság nem 1914-ben kezdődött, hanem akkor kezdődik majd, amikor az Egyesült Nemzetek Szervezete megtámadja Nagy Babilont. Aztán elemeztük, hogy Jézus nem 1914-ben kezdte el juhnak vagy kecskének ítélni az embereket, hanem a nagy nyomorúság alatt teszi majd. Végül kitértünk rá, hogy Jézus nem 1919-ben jött el, hogy kinevezze a hű rabszolgát mindene fölé, hanem a nagy nyomorúság alatt fogja ezt megtenni."

(Őrtorony, 2013. július 15., 8. old, „Mond meg nekünk, mikor lesznek ezek”, 19. bek.)

Érted, tesó??? hogyan is értenéd, ha valaki nem magyarázza el, ugye?

NINCS KINEVEZVE A HŰ ÉS ÉRTELMES SZOLGA!!!!!!!

majd csak a nagy nyomorúság alatt lessz!!!!!!!!

"Jézus nem 1919-ben jött el, hogy kinevezze a hű rabszolgát mindene fölé, hanem a nagy nyomorúság alatt fogja ezt megtenni.""

ergo kinevezés nélkül vezeti a gyülekezeteket, kinevezés nélkül mondja mindenre, hogy ez az új világosság!!!

így már érthető ugye, miért volt minden világossága utólag sötétség???

nemde hogy örültek az eddig világosságnak hitt dolgoknak:

"hálásak vagyunk Jehovának, hogy megvílágosította ezt a dolgot is" amiről később kiderült, hogy nem is úgy van!!! de azért is milyen hálásak voltak, ugye??? aztán kiderült az új világosság fényében, hogy az sem helyes, de azért is milyen hálásak voltak!!!

2015. aug. 14. 17:51
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Vagy ez, vagy az, valamelyik csak bejön (valamikor), vagy nem. Mit kötekedöl? Ha te csinálnál egy vallást, az is tele lenne tévedéssel.
2015. aug. 14. 19:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Az igazság viszont napvilágra jön, jött. A sáskahad bevégezte munkáját, lassan szétszéled nyáj.
2015. aug. 14. 22:18
 4/8 A kérdező kommentje:

"te nem követed az égi szekeret, amiről NEM ír a bibia???"

Hogy milyen dolgok megtörténnek. Nem is gondolná az ember!

"lassúak a reflexeid, tesó!!"

Nem vagyunk tesók! Egyenlőre max felebarátok vagyunk!

"Ez különösen akkor baj, ha az égi szekér hírtelen elkezd tolatni, miközben te erődet megfeszítve rohansz utánna."

Minek kellene rohanni? Bár igaz hogy mostanában valamivel azért gyorsabb lett!

"mondjuk elismerem, hogy a 8 milliós tömegben rohanva nehéz lehet látni egy szekeret, meg a felvert por is akadályoz, hiszen ahol kevesen járnak, ott ugye sook a por. szerinted látja egyáltalán valaki a szekeret, amiről ugye NEM beszél a biblia, vagy mindenki csak a tömeggel fut???"

Nem szeretem a port fullasztó nagyon. Nekem kell a friss levegő! Nem tudom hogy ki látja a szekeret és ki nem. De van egy elméletem. Akik elől mennek elvileg ők látnak legtöbbet a szekérből. De ez csak elmélet!

"Érted, tesó??? hogyan is értenéd, ha valaki nem magyarázza el, ugye?"

Még mindig nem tudom azt mondani hogy tesók vagyunk! Érted?

Azért az esély megvan rá hogy megértem akkor is ha te nem magyarázod el.

"NINCS KINEVEZVE A HŰ ÉS ÉRTELMES SZOLGA!!!!!!"

Képzeld el olvasni én is tudok!

"majd csak a nagy nyomorúság alatt lessz!!!!!!"

Igen azt is olvastam!

"ergo kinevezés nélkül vezeti a gyülekezeteket, kinevezés nélkül mondja mindenre, hogy ez az új világosság!!!"

Hát igen de legalább vezérli a szellem! Érted tesó? Vagy ezt meg én magyarázzam el hogy megértsed? Tesó!

"így már érthető ugye, miért volt minden világossága utólag sötétség???"

Kinek mi a világosság!

""hálásak vagyunk Jehovának, hogy megvílágosította ezt a dolgot is" amiről később kiderült, hogy nem is úgy van!!! de azért is milyen hálásak voltak, ugye??? aztán kiderült az új világosság fényében, hogy az sem helyes, de azért is milyen hálásak voltak!!!"

Tök jó! De feltűnt e tesó hogy én pont ezt a kérdést feszegetném ha te hagynád?

2015. aug. 14. 23:06
 5/8 anonim ***** válasza:

most akkor tesók vagyunk, vagy nem?

most akkor válaszokat akarsz, vagy feszegetni?

most akkor ne is válaszoljak?

2015. aug. 15. 08:25
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Pedig tesók vagytok :))))

Azt akarja mondani a maga irónikus hangvételében, hogy széthazudja a szervezet a hívek fejét már 100 éve.

2015. aug. 15. 08:48
 7/8 A kérdező kommentje:

"most akkor tesók vagyunk, vagy nem?"

Az attól függ hogy te Jehova tanúja vagy e vagy sem. Igen vagy nem?

"most akkor válaszokat akarsz, vagy feszegetni?"

Igen szeretnék válaszokat. Hogy valaki levezethetné hogyan jutottak el ide!

"most akkor ne is válaszoljak?"

Ezek neked válaszok?

"te nem követed az égi szekeret, amiről NEM ír a bibia???

lassúak a reflexeid, tesó!! Ez különösen akkor baj, ha az égi szekér hírtelen elkezd tolatni, miközben te erődet megfeszítve rohansz utánna.

mondjuk elismerem, hogy a 8 milliós tömegben rohanva nehéz lehet látni egy szekeret, meg a felvert por is akadályoz, hiszen ahol kevesen járnak, ott ugye sook a por. szerinted látja egyáltalán valaki a szekeret, amiről ugye NEM beszél a biblia, vagy mindenki csak a tömeggel fut???"

S a többi amit nem másoltam ide.

Mert a kérdéseid szerintem nem azok. De a többi amit írtál az sem válasz. Az egyetlen ami valóban egy kis pluszt az írásodban az az a cikk amit idéztél. Megnéztem a honlapon meg le is van töltve.

Na ezzel már tényleg lehet egy kicsit érvelni.

De hogy az égi szekér el kezd tolatni azzal mit kezdjek?

"Azt akarja mondani a maga irónikus hangvételében..."

Később majd ironizál, először legyen konkrét, aztán már jöhet a többi is.

2015. aug. 15. 09:55
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Most komolyan, miért kell meglepődni azon, hogy egy halom elmebeteg illogikus dolgokat művel? Őrültek, ennyi, az ilyenek meg állandóan hülyeségeket csinálnak, amit saját magukon kívül mindenki őrültségnek vél.
2015. aug. 15. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!