Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az Őrtorony Társulatnak volt...

Az Őrtorony Társulatnak volt e valaha is Írás ellenes tanítása?

Figyelt kérdés
2015. aug. 13. 16:59
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Mármint szentírás ellenes ,azaz biblia ellenes?
2015. aug. 13. 17:16
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

NEEEEEEEEEEEEEEEEEM!!!!!!!!!!!!!

SOOOOOOOOOOOHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!

MÉG A FELTÉTELEZÉS ÍS SÉRTŐ!!!!!!!!

A WATCHTOWER INC MINDÍG IS KIÁLT AZ ANALFABÉTIZMUS ELLEN!

AKI MÁST MOND, AZ HAZUDIK!!!!

BIZONY SOK EMBERT TANÍTOTTAK MEG ÍRNI és olvasni is.

ŐK MAGUK IS SOKAT ÍRTAK!!!!!!!

pl amikor megláttam az egyik kiadványukat, ez ugrott be: MENNYI BETŰ!!!

2015. aug. 13. 17:20
 3/19 A kérdező kommentje:
Igen! Biblia ellenes!
2015. aug. 13. 19:12
 4/19 anonim ***** válasza:

Pl. Jézus és a Szentlélek isteni mivoltának a tagadása?

Vagy hogy csak ők üdvözülhetnek?

2015. aug. 13. 19:13
 5/19 anonim ***** válasza:

a világvége jóslatok, holott világosan és többször is olvasható, hogy az az időpont nem megjósolható (bei s bukták) az alapja sosem bibliai volt, holott ők azok akik legtúlzóbban értelmezik a sola scriptura elvet

a vérátömlesztés tiltása, korábban a szervtranszplantáció tiltása, aminek következtében rengetegen meg is haltak

vezető testületük kiválasztottsága

a szentháromság elvetése(és ezt már önmagában is rengeteg részre lehetne bontani)

a halhatatlan lélek elvetése

a büntetés tanításának elvetése

a biblia átírása azzal a céllal hogy az ő nézeteiket jobban még mindenki más nézeteit kevésbé támassza alá

az egymás utáni nyomozás és besúgás

a karitatív tevékenységek elvetése(persze előfordul ,hogy egy jehova tanújának megesik a szíve egy hajléktalanon és ad neki egy kis aprót de ennél továb sosem mehetnek)

a politikai vagy közéleti szerepvállalás(legyen akár az csak egyszerű szavazás) elvetése

a külvilágtól történő teljes elválasztás szorgalmazása

erőszak minden körülmények között történő tiltása(tehát MINDEN elvben ha épp a feleségét erőszakolják és a fia torkát vágják át sem léphet közbe, vagy hívhat rendőrséget, gyakrolatban persze ez nem mindig így valósul meg)

az állítás miszerint imáink ha nem szólítjuk meg Isten Jehova néven nem hozzá hanem az ördöghöz szállnak és ezzel erősítik is

annak állítása, hogy Isten az ördögnek adta át az anyagi(anyag és energia ha valaki szőrszálhasogató) világ kormányzását

most ennyi jut eszembe

2015. aug. 13. 23:36
 6/19 Ozmium42 ***** válasza:
A legtöbb keresztény tanítás Biblia ellenes, mert annyira ellentmondásos az ellentmondásoktól mentes szent irat, hogy mindenre idézhető belőle az ellenkezője. Egy Jehova tanúja azt mondta nekem, hogy Sátán műve, hogy a részletekre tereli a figyelmemet a Biblia lényeges üzenete helyett. Nyilván.
2015. aug. 14. 00:30
 7/19 anonim ***** válasza:

JAJAJAJAJAAAAAAAJ!!!!

Ez nagyon fájt kedves kérdező... :(

Csak egyet írok le,ezt is csak azért mert nagyon támadják a Szentháromságot miközben nekik is van egy "háromságuk".

JÉZUS=MIHÁLY ARKANGYAL

JÉZUS=KRISZTUS

JÉZUS=ABADDON

És ez nemcsak írás ellenes hanem eretnekség is a javából!

2015. aug. 14. 00:32
 8/19 A kérdező kommentje:

5. válaszoló!

"a büntetés tanításának elvetése"

Mire gondolsz pontosan?

"erőszak minden körülmények között történő tiltása(tehát MINDEN elvben ha épp a feleségét erőszakolják és a fia torkát vágják át sem léphet közbe, vagy hívhat rendőrséget, gyakrolatban persze ez nem mindig így valósul meg)"

Bizonyítsd be hogy ez le van írva valamelyik kiadványukban. Mert ezt nem hiszem el! Nem hívhat rendőrt? Na tudod mikor veszem ezt be! Kocsi feltörésnél simán kihívták a rendőröket. Akkor az hogy volt? Azt lehet? Azért a meséket hagyd már ki és az ekkora hülyeségekkel ne fárasz!

7. válaszoló!

Hogy mi van?

"JÉZUS=KRISZTUS"

Jézus a Krisztus és ez nem vita tárgya. Sőt ezt Jehova tanúi is elismerik!

2015. aug. 14. 12:24
 9/19 anonim ***** válasza:

kérdező

a hetes leírta, hogy tanú-szentháromságról fog írni.

persze hogy Jézus =krisztus

de Jézus = Mihály

és Jézus = abaddon??

ők mindháromnak tartják Jézust, ami valóban érdekes. itt nem a Jézus krisztusságát tagadta.

Legalábbis én így értettem.

2015. aug. 14. 12:38
 10/19 A kérdező kommentje:

Akkor én értettem félre. Vagy inkább nem jól értettem.

De így már tiszta!

2015. aug. 14. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!