Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Havi 70 órát állni közterülete...

Havi 70 órát állni közterületen az őrtorony kiadványai mellett = teljes idejű szolgálat?

Figyelt kérdés
2015. jún. 2. 20:34
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
nagyon szakszerű. és árulkodó kérdés...
2015. jún. 2. 21:06
 2/9 A kérdező kommentje:
hála neked, jw.org!!! "ahonnan az élet vize folyik" by Kzitus
2015. jún. 2. 21:25
 3/9 A kérdező kommentje:
vagy nem jó helyen van a valláskritika rovatban, kedves Mariann? tegyem át a humor rovatba? szerintem te is tisztában vagy vele, hogy sajnos ez nem vicc.
2015. jún. 2. 21:27
 4/9 A kérdező kommentje:
ez az eredmény akkor, ha összeadod a buzgó, ámde hiszékeny Istenkereső embereket,és egy pitsburgi posztókereskedőből lett könyvnyomtató vállalkozót. szívesen venném, ha megírnátok, vajon tényleg ezt jelenti teljes időben szolgálni Jézust? más is ezt olvassa ki az írásokból, hogy ez a legjobb módja ennek? mondjuk a hétvégi bekopogtatásoknál jobb, ez tuti.
2015. jún. 2. 21:30
 5/9 anonim ***** válasza:

Kérdezö TE sehol sem állsz, bocsi, /csak a csúfolkodók oldalán/.Ige, semmi közöm hozzá.

NEKED fogalmad sincs róla, milyen kellemes szolgálat ez. Az emberek sokszor kedvesen mosolyogva tekintenek ránk, mint már az ismerösökre, mint a postásukra akit már ismernek.

Vannak akik elsietnek, vannak akik érdeklödéssel olvassák a táblán levö feliratot, és vannak akik jönnek kérni irodalmat.

Hogy ki mennyi idöt tölt ott, hidd el sokszor szeretnénk többet is, de sokan vagyunk, és igazságosan igyekszünk osztozkodni, hogy mindenkire jusson lehetöség, aki szeretne ebben a szolgálatban részt venni.

Mi a saját börünkön tapasztaljuk az igazságát ennek a Bibliai versnek:

Példabeszédek 10:22: "Jehova áldása az, ami gazdaggá tesz, és ö nem ad ahoz fájdalmat"

MOnd kérdezö....neked van fájdalmad? Vagy örömöd?

2015. jún. 3. 08:22
 6/9 A kérdező kommentje:
igen, bizony nekem vannak fájdalmaim, nem is kevés. én nem érzem, hogy a földön élő legboldogabb néphez taroznék, mint te. viszont vannak örömeim is, és ez segít elviselni a fájdalmaimat. ugyanakkor ha én tanúskodok valakinek, nem apokrif kiadványokból teszem, hanem a bibliából. a tanúk kiadványaitis felhasználom, bizonyítandó az ellentmondásokat. érdekes, hogy timóteusznak semmi másra nem volt szüksége, hogy teljes ismerete legyen, és hogy hiánytalanul fel legyen készítve, csak a bibliára.
2015. jún. 3. 08:36
 7/9 A kérdező kommentje:
tehát azt állítod, hogy a tanúnak semmi fájdalma nincs? ja, annyi antidepresszáns után, amennyit beszednek, nem is csodálom. ráadásul mostmár, vagy inkább újra, az összejövetelek előtt is lehet alkoholt fogyasztani, még xanaxra is. nem is csodálom, hogy sokszor milyen új világosságok vannak nállatok. a legtöbb akkor született, amikor a napi egy liter j.daniels viszkit megivó rutherford vezette a társulatot. hát, egyébként én kívánom neked, hogy te így érezd, de azt tapasztalom inkább, hogy ez csak a látszat a tanúknál. mosolyognak, de kínjukban, mennek a szolgálatba, de kényszerből. tisztelet a kivételnek.
2015. jún. 3. 08:41
 8/9 anonim ***** válasza:

Kérdezö, kérd az igaz Istent Jehovát, hogy vezessen Téged.

Próbáld meg mélyebben tanulmányozni az Írásokat.

Próbálj meg arra összpontosulni, hogy milyen szép jövöt készít Jehova Isten mindenkinek, aki maga azt el nem utasítja.

A Jézus szavai szerint, tanuld meg szeretni a testvéreket, tanulj meg irgalmas, megbocsájtó lenni.

Kérd, hogy alázatosabb tudjál lenni. Ez mind hozzásegít ahhoz is, hogy az ember okosabbá válik.

Gondolj csak arra, hogy az "utolsó napokat" éljük, melyek telve vannak nyomorúsággal, nehézségekkel.

Ma Jehova sikeresen vezeti a népét. Ember a kezét meg nem fogja.

Mit fogsz mondani, amikor Krisztus eljön hogy széjjel válassza a juhokat a kecskéktöl? Talán TE vagy én fogjuk neki megmondani, hogy mi szerint ítéljen?

Talán fog RÁD vagy én rám fog hallgatni: "Uram ez beteg depressziós ember, ez meg rákos és gyógyszert szed...ez meg TBC-s és köhög, ez meg sánta, ez meg takarítónö, ez meg nem köszönt nekem, ez meg nem adott nekem kölcsön.....hát uram így meg ugy itéld ezt az ember meg ÉN ÉN ÉN jobb vagyok mint ö...és még karórája is volt, meg autója, meg háza, meg ...meg...meg

Mond csak segíteni fog ez neked majd az itéletkor?

Olvasd el kérlek mit tettek az apostolok a Jézus halála elött. Miért mosta meg a lábukat? Mire tanította öket már ki tudja hányadszor és türelmesen?

akkor van NEKED jogod itélkezni? Mikor adta a kezedbe Jézus ezt a hatalmat?

2015. jún. 3. 08:55
 9/9 A kérdező kommentje:
tudod grrrrrrkaty, Jézus a bűnösökért jött. én bűnös vagyok, nem is kicsit. nem tagadom a hibáimat. akárhogy igyekszem, nem tudok nem bűnös lenni. bárhogy akarom, nem tudom elhagyni a bűneimet. méltó vagyok a halálra. csak és kizárolag Jézus váltságában bízhatok, az Ő ki nem érdemelt kedvességében. Jézus leleplezte a képmutató farizeusokat, akik felmagasztalták önmagukat. vigyázz, te nehogy így járj.
2015. jún. 3. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!