Az Őrtorony Társulatnak volt e valaha is Írás ellenes tanítása?
az élet szent, az embernek joga van megvédenie magát, vagy szeretteit. Ha valaki este beugrik az udvaromba, és fegyvert vélek látni nálla, akár aránytalanul is felléphetek, erre jogom van, senki nem fog ezért elítélni, pláne, ha tényleg fegyver volt nálla.
nincs ilyen jellegű teljes erőszak tíltás a tanúknál.
büntetés tanításának elvetése: szerintem a gyerekek büntetésére verésére gondol, nekem más nem ugrik be, de ez sem igaz: a tanúk előszeretettel fegyelmezik a gyermekeket, én sokszor a szülőket fegyelmezném meg, amiért apróságokért képesek NYÍLVÁNOSAN megütni a gyermekeiket. mondjuk mert unatkozik az alatt a röpke 2 óra alatt, amit néma csendben, mozdulatlanúl kéne eltöltenie a jw.org teremben, és megkérdezi, hogy mikor lesz már vége? csatt! felháborító!!!
"Ha valaki este beugrik az udvaromba, és fegyvert vélek látni nálla, akár aránytalanul is felléphetek..."
Milyen jogon? Mert Magyarországon ezt nem teheted meg! Nem hogy te nem de még a rendőr sem teheti meg! Magyarországon az arányosság elve működik! Pl. ha a rendőr látja hogy te szabálytalanul kelsz át az úttesten akkor neki nincs joga fegyvert rántani és azt rádszegezni. Arányait tekintve ez egy teljesen jogszerűtlen intézkedés lenne.
Elhiszem hogy a tanúk dolgaiban járatos vagy de hogy a jogról fogalmad sincs az kétségtelene.
De tételezzük fel hogy a felszólított szabálytalankodó már kést vesz elő s elindul a rendőr felé. Na akkor a rendőrnek már joga van a fegyverét elő venni. S ha van ideje felszólítani az illetőtt arra hogy a fegyverét dobja a földre akkor azt a rendőrnek meg kel tennie a jog szerint. S ha a támadó nem engedelmeskedik hanem továbra is folytatja a támadó cselekményt akkor már jogszerű a fegyver használat!
"erre jogom van, senki nem fog ezért elítélni, pláne, ha tényleg fegyver volt nálla."
Persze senki. Kivéve a bíróságot! Természetesen vizsgálni fogják a körülményeket. De ez itt nem Amerika hogy valaki hivatlanul a földedre megy te meg lelőheted. Na de még jó hogy nálunk nem így van. Meg az is nagyon jó hogy nálunk sokkal szigorúbban a fegyvertartási szabályok is. Hála Istennek!
"nincs ilyen jellegű teljes erőszak tíltás a tanúknál."
Nos ebben én is biztos voltam.
"mondjuk mert unatkozik az alatt a röpke 2 óra alatt, amit néma csendben, mozdulatlanúl kéne eltöltenie a jw.org teremben, és megkérdezi, hogy mikor lesz már vége?"
Igen egy kis gyerektől ilyesmit elvárni az enyhén szólva ésszerűtlen.
Kérdező, kérlek, nézz utánna, frisítsd az ez irányú ismeretedet.
kb 2 éve változott a dolog:
vagy fegyverrel, vagy fegyver nélkül, de 3-an bemennek a telkedre: bárhogyan védekezhetsz.
utcán ugyanez van: vagy fegyverrel vagy 3-an fegyver nélkül megtámadnak, BÁRHOGYAN védekezhetsz.
nézz utánna, aránytalanúl is védekezhetsz ezen esetekben.
"Ha valaki este beugrik az udvaromba, és fegyvert vélek látni nálla..."
Nem 3 emberről írtál hanem egyről. A részletek fontosak legalább is nekem. De tudod mit feletsd el!
JAJAJAJAJAAAAAAJ!!!!
Ez nagyon fájt kedves kérdező... :(
Csak egyet írok le,ezt is csak azért mert nagyon támadják a Szentháromságot miközben nekik is van egy "háromságuk".
JÉZUS=MIHÁLY ARKANGYAL
JÉZUS=KRISZTUS
JÉZUS=ABADDON
És ez nemcsak írás ellenes hanem eretnekség is a javából!
Vezesd le, hogy Mihály miért nem Jézus?
Amit eddig a bibliaismeretedről elárultál az egyenlő a nullával!
"1 ember fegyvernek átszó tárggyal, vagy 3 ember fegyvertelenül!!! ne álíts be hazugnak, mikor az igazságot mondom."
Nem állítalak én be semminek. Te írtad! Olvasd vissza!
"vagy fegyverrel, vagy fegyver nélkül, de 3-an bemennek a telkedre..."
A 13. kommentben írod!
"de, beállítasz. ha 3-an jönnek, nemkell fegyvernek látszó tárgyat keresnem... ÍTÉLKEZŐ!!!!"
Nem az a lényeg hogy kell vagy nem kell keresned. Hanem az a lényeg hogy mit írtál. Ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!