Miböl élnek, vagy honnan van pénzük a Jehova tanui vezetöinek, ha állitólag nem fogadnak el pénzt? (fizetést, mint a papok) És az ugynevezett királyság termet miböl épitik és miböl tartják fent? Ha lehet, ne elvakult Jehova tanui válaszoljanak!
Ezen kívül, ki, milyen jogon mocskolja ilyen kérdésekkel a Tanúkat? És még ki is akarnak zárni a jogos védekezés lehetőséből.
Nos, biztosan nagyon magas a kérdező erkölcsi IQ-ja.
"Ha lehet, ne elvakult Jehova tanui válaszoljanak!"
Nem túl nagy kérés ez?
Úgy tönik nem lehet.
"Nos az "Afrikai éhezők"-ről:
Jehova Tanúi arról is ismertek, hogy ahol valami katasztrófa van, ők az elsők, vagy elsők között fognak hozzá a mentéshez és a helyreállításhoz, tekintet nélkül arra, kicsoda az illető. De az viszont természetes, hogy elsősorban az övéiket támogatják, vajon te hogy csinálnád? "
Én még sosm hallottam, hogy Jehova Tanúi az első sorban gyülekeznének a mentéshez. Arról viszont mindegyik kiadványukban olvastam, hogy elsősorban az ÖVÉIKET támogatják minden tekintetben. De, hogy ez természetes legyen???????? Ha nekem módom lenne, hogy segítsek, mert orvos lennék vagy mentős vagy ilyesmi vagy lenne felesleges pénzem, akkor számomra az lenne a természetes, hogy segítek BÁRKINEK, aki bajban van, és nem rangsorolnám, hogy ők az enyéimek-ők nem. És szerencsére, sem Teréz anyáról sem Kozma atyáról nem hallottam, hogy ők így gondolkodnának, pláne, hogy ez természetes legyen.
És még azt állítjátok, hogy Jézust követitek. Hol mondott ilyet Jézus, segítsetek, de természetesen, elsősorban a tieiteket. Undorító az egész szektátok és a kétszínű viselkedésetek is. És ne próbáld magyarázni a bizonyítványotokat, ez egyértelmű volt.
(Galátzia 6:10)
"Azért tehát, amíg kedvező időnk van rá, tegyünk jót mindenkivel, de kiváltképp azokkal, akik hozzánk tartoznak a hitben."
Lehet, hogy nem vagy eléggé járatos a Biblia használatában?
De úgy látom a mások hitének tolerancia nélküli szapulásában gyakorlott vagy.
Milyen jó! Legalább valamihez értesz.
Azt nekem ne mond, hogy nem természetes az, amikor az ember először a szeretteit igyekszik megtalálni, kimenteni egy ilyen helyzetből!!! Mit játszod itt az álszentet?! Ha közben más sürgős esetekben is lehetősége van segíteni valakinek, biztosan megteszi minden jó érzésű ember. Te ilyen dolgokon mélázol és ilyen dolgokat akarsz kiforgatni ellenünk?
Te jól vagy?!!!
Én világosan elmondtam, hogy Jehova Tanúi nem építenek a katasztrófák kezelésére ipart! Vagyis nem tartunk fent főmunkaidős segélyszervezeteket, "szeretetszolgálatokat", melyek némelykor a botrányoktól sem mentesek. A Tanúk fő tevékenységi köre elsősorban nem ilyen dolgokra épül.
Az, hogy te miről tudsz és mire emlékszel, nagyon szubjektív dolog. Szerencsénkre Magyarország nem a komoly természeti katasztrófák helye, bár már ez is kezd gyökeresen megváltozni - ha foglalkozol kicsit meteorológiával.
De ott, ahol ez már emberemlékezet óta napirenden van, sokat tudnának mesélni!
Az Andrew hurrikán egy emlékezetes példája annak, hogy ott és amikor viszont szükséges a Tanúk bizonyították az összetartásukat.
Még a tömegtájékoztatás eszközei is megjegyezték: Jehova Tanúi jelesre vizsgáztak szervezésből. A Savannah Evening Press szalagcímként ezt közölte: „Jehova Tanúi örömmel tapasztalják, hogy szívesen látottak Dél-Floridában”, és a The Miami Herald kijelentette: „A Tanúk törődnek az övéikkel — és másokkal is.” Hozzáfűzte: „Homesteadben ezen a héten senki sem csapja be Jehova Tanúi előtt az ajtót — még ha volna is milyen ajtót becsapni előttük. Körülbelül 3000 önkéntes Tanú sietett az ország minden részéből a katasztrófa sújtotta területre, előbb azért, hogy segítsenek az övéiken, utána másokon is . . . Akármelyik katonai szervezet megirigyelhetné a Tanúk precizitását, fegyelmezett magatartását és eredményes működését.”
És tudod miért képesek erre?
A Tanúk hozzászoktak a kongresszusokon és a körzetgyűléseken a tömegétkeztetés megszervezéséhez. Ezenkívül több száz Regionális Építkezési Bizottságot szerveztek az egész világon Királyság-termek és nagy kongresszusi termek építésére. Jól képzett munkaerő áll rendelkezésükre, hogy az értesítés után néhány órán belül akcióba lépjenek.
Persze van egy másik tényező is — a gondolkodásmódjuk. Ugyanez a jelentés így folytatódik: „Nincs semmiféle bürokrácia. Nincsenek konfliktusok közöttük önző érdekek miatt. Ehelyett a munkások nagyon vidámaknak és segítőkészeknek látszanak függetlenül attól, milyen meleg van, mennyire szurtosak és kimerültek.” Mivel magyarázható mindez? Az egyik Tanú így válaszolt: „Az Istenhez fűződő kapcsolatunkkal, amely arra indít bennünket, hogy kimutassuk egymás iránti szeretetünket.” Ez is olyasmi volt, amit az Andrew hurrikán nem tudott elrabolni — a Tanúk keresztényi szeretetét (János 13:34, 35).
De ne gondold, hogy ez csak egy kirívó példa, mert akkor bizony tévedsz!!!
Sárdobálás nélkül, hadd osszak meg pár tényt.
Magamról annyit, ~5 évvel ezelőtt voltam körülbelül 1.5 évig egy budapesti, nagyjából 100 fős gyülekezet pénztárosa. Tanú vagyok most is, jelenleg nem túlságosan aktív.
Minden gyülekezeti alkalom végén pénztárosként egy másik személy jelenlétében nyitottam ki a 3 adományládát (világméretű munka / gyülekezet támogatása / építési hozzájárulás).
A dobozok az előtérben vannak, nincsenek körbehordva vagy ilyesmi, aki akar dob, aki nem nem. Utóbb nem lehet tudni ki dobott és ki nem, mivel senki sem figyeli :)
Számolás után nyugtát irtunk és mindketten szignóztuk, melyik dobozban mennyi van, forintra pontosan.
Ezt utána egy nagy havi összesítőn is fel kellett jegyezni, amelyen szerepel még az előző hónap egyenlege majd értelemszerűen a végén a hónap záró egyenleg.
A pénz a pénztárosnál van, otthon.
Hó végén ezeket a dokumentumokat be kellett küldeni a központba, plusz az összeget ami:
- a világméretű munka támogatására jelzett dobozba került (jellemzően 10-20K HUF)
- építési hozzájárulás (gyülekezetünk ~30 v 40 millió HUFot költött egy terem felépítésére, ezt a pénzt a központból kaptuk, ezt a támogatást csorgatjuk vissza a királyságterem építési alapba, szintén havi 10-20K nagyságrendben)
- a gyülekezet vezetői által megszabott egyéb összeg, alkalomszerűen (pl: kongresszusok szervezésére, az utazófelvigyázó támogatására)
Akkoriban a havi adományokból származó bevétel kb 100-140 ezer HUF volt havonta. Ebből kiszámolható mennyi jut egy személyre.
Ebből nagyjából 30-35 ezer volt a havi rezsiköltség, ezt nyilván ki kellett fizetni. Ezen túlmenően, rendszeresen megjelentek extra költségek (villanykörte, festék, kertészeti anyagok, szappan, papírtörlő stb stb) amelyek a terem üzemeltetésével kapcsolatosak. Ezekről mindig a gyülekezet vezetői döntöttek, és számla ellenében én fizettem ki - a számlák szintén mentek a központba könyvelésre.
Minden hónap végén, az egyik gyülekezeti összejövetelen fel kellett olvasnom mindenki előtt, pontosan mennyi bevételünk volt, mennyit küldtünk el a központba, milyen gyülekezeti kiadásaink voltak (a már említett rezsi stb). Ez mind a mai napig igy van, havonta van számlajelentés NYILVÁNOSAN a gyülekezetben.
A helyi gyülekezetben SENKI nem kap fizetést az adományokból sem máshonnan, még az előljárók sem. Én sem kaptam egy ganyit sem a pénztáros munkáért. Mindannyian bérből vagy nyugdijból élünk, a gyülekezeti teendők önkéntes munka keretében kerülnek ellátása.
KIvétel a központban (Bétel) dolgozók illetve az utazófelvigyázók, akik 100%ban ezt a tevékenységet végzik. Ők általában a Bétel központban kapnak egy szerény (1 szoba) lakást, teljes ellátást (kaja/pia - nők nem) és némi "zseb"pénzt (ez pár 10ezer HUF) a személyes költségekre.
Magyarországi viszonylatban ez max 2-300 fő körül lehet, a központ 1163 Budapest Kövirózsa u. 1. -ben van. Google mapon megnezhetitek, nem túl nagy.
Vmelyik nap meglatogattak jehovasok.
mondtak,hogy halalunk utan paradicsom lesz beke meg fa....om... isten feltamaszt mindenkit a halottakat minden jo lesz utana stb. Meg jehova szeret minket stb , idiota hulyeseg az egesz persze majd a halottat akit elhamvasztottak az ujjaszuletik nem? Ilyen idiota barmokat mint a birkak mentek elore grat. Meg isten teremtett mindent meg elt az egben hagyjal mar....
Hogy miből élnek a Tanuk?
Abbol,hogy mindenki munkába jár kivétel nélkül,bármilyen megbízatása van.Nem várják a testvéreiktől a lukszos eltartást.
Továbbá nem cigarettáznak és nem részegeskednek,sem az idejüket sem a pénzüket nem pocsékolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!