Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miböl élnek, vagy honnan van...

Miböl élnek, vagy honnan van pénzük a Jehova tanui vezetöinek, ha állitólag nem fogadnak el pénzt? (fizetést, mint a papok) És az ugynevezett királyság termet miböl épitik és miböl tartják fent? Ha lehet, ne elvakult Jehova tanui válaszoljanak!

Figyelt kérdés
2010. márc. 28. 16:50
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
27%
Onnan, hogy sz*rházi csaló parasztok, akik ráerőltetik magukat az emberre, aztán meg lelopnak mindenkit. Ennyi. Én elhajtom az összeset ha jönnek, bár mostanában nem gyakran találkozom velük. Honnan veszi a bátorságot, hogy az ember legprivátabb szférájába, a hitvilágába pofátlankodjanak bele..
2010. márc. 28. 16:53
 2/41 anonim ***** válasza:
15%

szerintem a Tanúknak kötelező befizetni fizetésük valamennyi részét. Mert nincs rá szükségük szabadidejükben úgyis az utcát róják.

Szerintem a Jehova Tanúk alapítója kézenfogva egy másikkal meg is írta feketén fehéren a meggazdagodásnak leggyorsabb és legegyszerűbb módja: alapíts egyházat, magyarázd a Bibliát és a hívőktől meg kérj pénzt. Sokan hiszik, hogy a mennyországba vonat visz, amire jegyet kell váltani előre pénzért. Nemcsak a Jehovák, hanem általában a hívők. Perselypénzzel, adóval stb.

2010. márc. 28. 17:10
 3/41 anonim ***** válasza:
35%

Ez egy nagyon jó kérdés, mert tőlem kb 50 méterre is van egy "templomuk". Még jó hogy nincs harang. :D

Szerintem jó dolog, ha az ember hisz valamiben, mert ad egy (ki)tartást is, de kihasználni az embert az már egy másik kérdés.

Amúgy kérdésre a válasz: nézd meg a South Park egyik részét. A mormonokról szól! :D :D

2010. márc. 28. 17:13
 4/41 anonim ***** válasza:
21%
Minden államilag bejegyzett vallási mozgalmat támogat az állam. Ott a bibi, hogy minden ilyen "szekta", akármi ugyanannyi pénzt kap... Szóval ha elfogadják a vallásomat, hogy én egy döglött kiskutyában hiszek, és van három követőm, akkor ugyanannyi támogatást kapunk, mint mondjuk a református egyház, vagy bármely más... Ingyenélő r*hadékok...
2010. márc. 28. 17:38
 5/41 anonim ***** válasza:
41%

Pl. a hadiiparból

Az Őrtorony Társulat részesedése a hadiiparból - bomba üzlet...

[link]

2010. márc. 28. 18:48
 6/41 anonim ***** válasza:
51%

Jehova tanuja vagyok és nem elvakult. A Királyságtermek világszerte épülnek a tanuk adományaiból. Nincs arra törvény

,hogy kinek mennyit kell adnia.

2010. márc. 29. 11:51
 7/41 anonim ***** válasza:
49%

Aki tud angolul, az megkapja itt a válaszokat:

[link]

2010. márc. 29. 22:50
 8/41 anonim ***** válasza:
52%
Egyébként a tagok adják rá a pénzt. Papíron nem kötelező, de érzelmileg erős nyomás van rá, hogy támogassák "Jehova világméretű munkáját" stb. Ez a nem kötelező, de mégis az - olyan, mint anno a Német >"Demokratikus"< Köztársaság volt. :-)
2010. márc. 29. 22:52
 9/41 anonim ***** válasza:
63%
kedves kérdező/kommentelők természetesen Jehova tanúi nem "nyúlnak le senkit", és nem is lopnak senkitől. nem kötelező fizetésük semmilyen részét beadni, nem támogatja őket az állam, (viszont az 1+1%-ot fel lehet nekik ajánlani) nem nehezedik rájuk semmilyen nyomás, és hadiipari részvényei sincsennek. (hogy melyik vallásnak vannak hadiipari részvényei, mi nem tudhatjuk biztosan, de azt tapasztaltam, hogy nemrégiben pedofilozás indult Jehova tanúi ellen, aminek az lett a vége, hogy kiderűlt, a pápa is, és sok más katolikus vezető is eltusolt igen sok bántalmazást és pedofíliát. kíváncsian várom, kiről derűl majd ki, hogy hadiipari részvényei vannak) és mégis miből élnek Jehova tanúi vezetői? és miből építik fel azt a rengeteg királyságtermet? miként a biblia számtalan helyen megemlíti, Jézus követői számtalanszor önkéntes adományokból építettek maguknak imádati helyet. így van ez Jehova tanúinál is, akik nemcsak pénzzel, hanem fizikai segítségükkel is támogatják ezeket az építkezéseket, azaz ingyen dolgoznak az építkezéseken, miként ingyen végezte ezt a munkát zakariás is. jogi értelemben valóban nem kapnak fizetést Jehova tanúi vezetői testületéhez tartozó személyek sem, és a különleges úttörök sem, misszionáriusok semm, utazófelvigyázók sem, de, mint pál apostol leíratta, részükre gyüjtenek az emberek. önkéntes adományaikból elkülönítenek nekik egy alapot. világszerte 19829 ilyen személy volt 2009-ben, és ők 140 millió dollárt kaptak az adományokból. ebben az összegben benne van a szolgálatuk során felmerült összes költség is, ami pl az állandó utazással jár. ezt az összeget is, a királyság-termek összegét is, és a világon a legnagyobb példányszámban, és legtöbb nyelven kinyomtatott irodalmaikat is önkéntes adományokból, Jehova segítségével fedezik. mindezt a 2009-es évben 7313173 tanú, és más, nagylelkű, érdeklődő személyek rakták össze a világ 105 298 gyülekezetében. remélem, sikerült pontos választ adnom a kérdéseidre.
2010. márc. 30. 06:20
 10/41 anonim ***** válasza:
43%
Tudom bonyolult megérteni, de az 1+1% az ÁLLAMI TÁMOGATÁS és az nem a te fizetésed felajánlása. Az államnak befizetett pénzből eldöntheted, hogy 2 %-ot mire költsön belőle az állam. És én nem lennék büszke rá, hogy ezt az összeget, amiről magam dönthetek világi hívságok építésére és egyébként nélkülözhetetlen dolgokra ajánlom fel. Jézus vajon mire adná? Arra, hogy imatermeket építsen valaki vagy egy koldus megsegítésére? Hány árvaházat, iskolát, kórházat tartanak fenn a Jehova Tanúi? Hány háború, éhinség sújtotta területen vannak ott munkatársai?
2010. márc. 30. 12:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!