Melyik vallás visz Isten közelébe, kapcsolatba vele?
Isten az őszinte örömben és az őszinte fájdalomban lakozik, amit a szeretet táplál. Istent akkor ismerheted meg, ha szeretsz és adsz.
Tudom, hogy a mondanivalóm csak beszéd a levegőbe.
De tudományos bizonyítékot vagy hallucinációt ne várj tőlem.
Tapasztalni az egészét szerintem emberként lehetetlen, a jelek pedig megbízhatatlanok. (bár nem tudom, hogy miért esne nehezére).
A lényeg, hogy ne ítélkező/rágalmazó profétákra/látnokokra, képmutató papokra, szálhámosokra hallgass!
Éld az életed boldogan és szabadon! És másoknak is add meg ezt, legalábbis ne akadályozd őket benne (csak ha másokat karnak akadályozni benne).
A lényeg, hogy egy életed van. Ez a biztos. Nem másoknak kell megfelelni.
Jogos a kérdés, hogy akkor miért ne csak az egódnak élj vagy miért élj egyáltalán? Vagy miért ne kegyetlenkedj?
Ezt nem tudom megmagyarázni. Akkor találtad meg Istent, amikor megérted.
Csakis az a vallás, amelyik útján elindulsz. Amelyik úton el sem indulsz, az egész biztosan nem. :)
Kezdj el apránként ismerkedni egy-két vallással. Ne tudatosan válogass, hanem azokkal, amelyik valamilyen számodra is megmagyarázhatatlan módon szimpatikus, érzel irányába valami fokozott kíváncsiságot, vonzalmat. Aztán egy idő után már ki fog rajzolódni, hogy melyik a te utad.
Egy a lényeg,hogy ne akarj saját vallást kitalálni magadnak. Nem neked kell feltalálni a spanyolviaszt :)
Istent keresd és megfogod találni,az én tanácsom Jézus meg ismerése.
mert ő mondta,én vagyok az út az igazság,senki sem mehet az atyához,csak is énáltalam.
és ami még fontos,hogy hittel és tiszta szívvel keresd,s biztos hogy megtalálod.
és ha már megtaláltad,meglesz a számodra az igazinak hit vallás is.
melyet hittel szabad akaratból és tiszta szível el is tudsz majd fogadni.
Isten hez a hited s a szíved visz a leg közelebb.
# Ákos13
"Viszont ha te keresztény szeretnél lenni, akkor őket válaszd, mert a valódi krisztusi tanokhoz ők állnak a legközelebb."
Ez nem igaz. Luther még a Bibliába is beleírt egy-két dolgot, ami eredetileg nem volt benne. :) Az evangélikusoknak (és a többi protestánsnak) jónéhány tétele eretnekségnek számított volna az ősegyházban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!