Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásos emberek! Miért...

Vallásos emberek! Miért hisztek Istenben? Hogy győznétek meg arról, hogy Isten tényleg létezik?

Figyelt kérdés
Jelenleg az agnosztikus ateizmushoz érzem a legközelebb magam, pedig régebben keresztény voltam. Viszont elég bizonytalan vagyok még. Vallásosok, ti miért hisztek Istenben? Győzzetek meg észérvekkel, hogy én is újra hívő legyek! De komolyan. Értelmes érveket szeretnék olvasni, amik meggyőznek arról, hogy Isten tényleg létezik, és érdemes benne hinni.

2016. jan. 5. 17:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ne légy szellemileg lusta! Ne másoktól várd a meggyőzést! Tényleg érdekel, hogy van-e Isten? Járj utána! Nem spórolhatjuk meg neked a saját személyes szellemi utadat, azt mindenki saját magának küzdi ki.

Gondolod, hogy a hit egy konzerv, amit itt neked adhatok, te elolvasod és - Heuréka! - megvilágosodsz? Ez nem így működik. Amikor lelkileg érett leszel egy megtapasztalásra, akkor fogod megtapasztalni, mert korábban, még ha az orrod előtt van is, nem fogod meglátni. A saját utadat senki nem járhatja be helyetted. Vizsgálódj! Olvass! Gondolkozz!

2016. jan. 19. 22:32
 12/12 anonim ***** válasza:

Ez így van, ahogy az előttem szóló írta. Ahogy nem tudod megoldani, hogy más legyen helyetted beteg, vagy más menjen el helyetted WC-re elvégezni a saját dolgod, úgy más ember sem fog tudni téged meggyőzni Isten létezéséről.

Olvashatsz bármennyi könyvet, hallgathatsz bármennyi beszámolót, bizonyságtételt és igehirdetést, ha a te szívedben már eleve ellenkezés, passzivitás van és nem az igazság kutatása és keresése.

Ha személyesen Istent keresed és Őt kérdezed, biztos vagyok benne, hogy válaszolni, jelezni és inteni fog. Csak rajtad és a szíved állapotán múlik, hogy meglátod-e, meghallod-e, észreveszed-e és tudomásul veszed-e.

2016. okt. 22. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!