Miért akarják sokan ennyire visszahozni a vallást, amikor évszázadokig tartott kiűzni a közéletből?
Nem találok rá szavakat, amikor egyesek ilyen szervezetek mellett kampányolnak még mindig, mint a sok szekta meg egyház.
Hol élünk, a középkorban?
Nem. Ez azt jelenti, hogy marhára nincsen közöd hozzá, hogy ki miben hisz.
Természetesen elmondhatod a saját véleményedet is, mert szólásszabadság is van. De az a döglött kutyát nem érdekli, hogy neked mi a véleményed.
"Nem. Ez azt jelenti, hogy marhára nincsen közöd hozzá, hogy ki miben hisz."
Ez érdekes. Akkor nekem miért járnak a nyakamra a jehovák? A nagyanyám és anyám miért kötelezett gyerekkoromban templomba járásra egészen addig, amíg le nem ordítottam őket, hogy most már elég volt belőle, különben nem hagyták volna abba?
Anyám miért száll rá ugyanúgy a gyerekeimre most, ahogy velem tette annak idején és miért nem bírom őt megint leállítani? Miért van az, hogy felkapja a vizet és elkezd bőgéssel zsarolni, mert nem hagyom neki az unokáit agymosni?
Az állam miért támogat mindenféle egyházakat az adóforintjainkból?
Már megbocsáss kedves Kérdező, de nem vagyunk Jehovák.
Érthetetlen számomra, hogy miért nem lehet értelemmel felfogni, hogy Jehova egy személy, és nem több.
Jehovának a Tanúi a többes szám.
De a kérdésedre válaszolva.
Hogy a nagymamád miért "erőltette" azt kérdezd meg tőle?
Mi Tanúk pedig szolgálatot végzünk, ami az imádatunknak a része, hogy megosszuk a Biblia üzenetét másokkal
"középkor"
Ha a középkorban lennénk, akkor ott nem ilyen erőszak lenne, hanem sokkal durvább.
Egyébként pedig nem kötelező semmi, ellehet utasítani.
De mi nem mondhatjuk azt a Teremtőnek, hogy nem tesszük amit kér, mert az emberek megtiltották
Őt nem érdekli az emberek véleménye, Ő mint az élet forrása, joga van meghatározni milyen imádatot fogad el az emberektől.
Az másnapra tartozik, hogy némely ember a maga elképzelése és kényelme szerint értelmezi Isten elvárásait, ezért mindenki másként éli meg a "hitét"
kivéve akik egységre törekszenek.
Mi nem kampányolunk, ez nem párt, bár jobban belegondolunk végül is Isten királyságáról beszélünk, ami majd nem sokára megoldja az emberiség problémáját, amit az ember képtelen, mert nincs hatalma erre, csak most még nem látja be.
Ja és Isten nem modernizálja a dolgokat. még ha az emberek nagyon szeretnék is ezt elhiteti magukkal.
Nem, mivel ha nem vetted volna észre, az én káromra csinálja. De ezt leírtam fentebb, csak el kéne olvasnod.
1, Jehovának hívnak titeket, mert jehovák vagytok. Ez ennyire egyszerű. Agyalágyult bűnözők nem érdemelnek több tiszteletet, akik arra gerjednek, hogy más, tisztességes embereket zaklatnak.
2, A holdkóros nagyanyám és anyám is valószínűleg "szolgálatot teljesít", mint ti. Ha nem látod a párhuzamot a kettő között, akkor a te készülékedben van a probléma.
Mindenesetre még mindig nem tudom, hogy honnan veszitek a bátorságot más emberek zaklatásához, de ha így folytatjátok, akkor a rendes embereknél nagyon hamar betelik a pohár és vissza fognak zaklatni titeket, de az gondolom már nem fog annyira tetszeni.
Összemosod a jehovákat a kereszténységgel...
Aztán meg hadonászol kézzel-lábbal az "agymosás" ellen, de igazából semmit nem tudsz a kereszténységről. Nem gond, ha támadsz valamit, de legalább úgy tennéd, hogy valamennyire ismered..
én is ateista vagyok és én is csak az egyedül üdvözítő ateizmust fogadom el, könyörgöm értem, hogy ennek régen fontos szerepe van ,de 2016-ban, már a szabadság, az ésszerűség és az egyenlőség nevében kéne gondolkodni és nem ezeket a többszáz éves vitákat folytatni, hanem kivégezni mindenkit aki nem ateista, már eleve ez, hogy nincs halálbüntetés "mert az európai keresztény értékek szerint az emberélet elidegeníthetetlen" még mindig visszaszivárog a vallás, 2016 van emberek!
Oroszok, pontosabban szovjetek ezt már a század elején tudták és csinálták is, de persze a vallásos oldal nem bírta ki, hogy létezzen a világnak egy jobb fele és végül sikerült elérniük ,hogy a szovjetúnió összeomoljon, hát gratulálok, Sztálin halála óta az emberiség csak hanyatlik, vagy 500 évet estünk vissza társadalmilag és erkölcsileg is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!