Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit szóltok ehhez a gondolathoz?

Mit szóltok ehhez a gondolathoz?

Figyelt kérdés
Lehet ha van benne valami logikai hiba, nem tudom.Ha isten tökéletes, mindenható akkor tudja egy egyén jövőjét, de ha tudja valaki jövőjét akkor az már előre meg van szabva, hogy mi lesz, de akkor hol a szabad akarat hisz akkor az egyén csak követi ami előre meg lett irva.

2015. dec. 28. 23:57
1 2 3
 11/25 Duenna ***** válasza:
0%

10-es!

Na ez a hozzászólás egy kicsit olyan gyermetegre sikerült. Nem baj, próbálkozz még. Majd ha annyit tudsz a világról, mint én, beleértve az asztrális világot (és hidd el, tündérek is vannak!), akkor elismerem, hogy jó helyen kapirgálsz! :) A tündérek nemcsak a mesékben léteznek, hiszen az ősi mesék a valóságból merítkeztek! Semmi nincs kitalálva, minden a valóságból táplálkozik!

2015. dec. 29. 01:24
 12/25 anonim ***** válasza:
95%

" Majd ha annyit tudsz a világról, mint én, beleértve az asztrális világot (és hidd el, tündérek is vannak!)"

Taníts mester :), javaslom a pszihiátriát, sokan látnak ott tündéreket, koboldokat egyéb lényeket.

De komolyan csoda, hogy nem zártak még be. De innentől kezdve lényegtelen a párbeszéd, veszett fejsze nyele vagy.

2015. dec. 29. 01:27
 13/25 Duenna ***** válasza:

12-es!

Sajnos, buta vagy, és azt a kevés tudást, ami benned megragadt, hiszed magadról, hogy az a minden. Inkább szállj le a felhőkből, mert megárt a magasban való szálldosás! :)))

2015. dec. 29. 01:35
 14/25 Ozmium42 ***** válasza:
63%

"Nem igaz. Ebből a premisszából ez a konklúzió nem vonható le."

DE! DE! :D

2015. dec. 29. 01:41
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Én el akarok menni Duennával a Dragon Ball világába.
2015. dec. 29. 01:50
 16/25 Duenna ***** válasza:

15-ös!

Mehetünk! :)))

2015. dec. 29. 01:58
 17/25 anonim ***** válasza:
Ezt valahogy úgy képzeld el,hogy van egy számítógépes játék:honnan tudja a figura,hogy merre kell mennie? Onnan,hogy minden lehetséges irány meg van már írva neki előre.De az,hogy merre megy,az mindig az adott pillanatban dől el.
2015. dec. 29. 08:44
 18/25 anonim ***** válasza:

# Ozmium

"DE! DE! :D"

Nem vonható le. Speciel én is tudtam előre, hogy megint hülyeséget fogsz írni, de ez nem azt jelenti, hogy én döntöttem volna el helyetted, hogy hülyeséget írjál. :)

2015. dec. 29. 10:01
 19/25 Ozmium42 ***** válasza:

"Speciel én is tudtam előre, hogy megint hülyeséget fogsz írni"

Te NEM tudtad! Mert például simán megtehettem volna, hogy nem válaszolok, vagy értelmesen válaszolok, vagy meghalok, vagy tönkremegy a gépem. Te csak gyanítottad, és ez nem ugyanaz.

2015. dec. 29. 11:28
 20/25 anonim ***** válasza:
27%

Azt szólom kérdező, hogy van benne logikai hiba.

Ha "isten" tökéletes, akkor tudja az egyén jövőjét. Igen, az előre meg van szabva.

De az "egyén" nem tudja a jövőjét, mert ő nem tökéletes, tehát minden további nélkül gondolhatja, hogy az akarata szabad, és ez az ő nézőpontjából igaz is.

Viszont kifelejtettél néhány apróságot. Bizonyos "jövőket" én is tökéletesen tudok, pedig nem vagyok isten. Például, ha a fejed fölé tartok egy téglát, elengedem, az bizony kis idő múlva nagyon fog fájni neked. Még számtalan kisebb nagyobb ilyen példát mondhatnék. Ez bizony "előre el van rendelve". Vagy lehet hogy az előre elrendelésnek egészen más az értelme, ezért találni benne ellentmondást?...

Az akarat soha nem szabad. Próbálj gyilkolni. Lesz nemulass. Próbálj lopni a zsebemből. Akkor is lesz, csak másképp. Erre is ezer példa van. Az akarat nem más, mint a gondolkodó ember értelmes döntése egy helyzetben. Ebből már látszik, hogy az akarat függ az ember értelességétől, a lehetőségeitől, a képességeitől, és még sok dologtól, de semmiképpen sem a vágyai határozzák meg. Az akarat szabadsága egészen más, mint amire te gondolsz.

Ezek miatt találhatsz ellentmondásokat. Az ellentmondás nem egyéb, mint az egyén adott időben meglévő ismerethiánya.

2015. dec. 29. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!