Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan álljak hozzá ehhez a...

Hogyan álljak hozzá ehhez a gyerek gondolathoz?

Figyelt kérdés
Van más is ilyen helyzetben mint én? 28 éves vagyok, nincs még gyerekem. És nem is szeretnék. Nagyon szeretem a babákat, gyereket, de akkor a legjobban, ha visszaadhatom az anyjának. Viszont tudom, hogy az idő ketyeg, lassan neki kéne fognom, mert kifutok az időből. Én így éreztem 18 évesen, most is így gondolom, 38 évesen meg már hova szüljek? Belegondoltam abba is, hogy mi lesz öreg koromban, ha teljesen egyedül maradok. De hogy akarjak gyerek, ha minden porcikám tiltakozik ellene? Magától a terhességtől, a szüléstől pedig egyenesen rettegek. Hogy lehet ezt valahogy átfordítani? Vagy van olyan, hogy valaki soha nem akar gyereket, nem csak nem sikerül neki? Sietnem kell, sok időm már nincs.
2009. febr. 6. 14:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%

Szia, ez lehet, hogy így marad. Ettől nem vagy rossz ember, van más is, aki nem AKAR gyereket. 28 vagy. Fiatal, ha esetleg változik az érzés azért még harminc egynéhány évesen sem kizárt, hogy anya legyél.

CSAK azért, mert ketyeg a biológiai.... még ne csinálj gyereket, ha "minden porcikád" tiltakozik ellene.

2009. febr. 6. 14:32
 2/12 anonim ***** válasza:
72%
Én is voltam így 18éves koromig. Aztán jött a párom és minden megváltozott.Bár 23 vagyok, de tervezzük idénre a babát. :) Amúgy én is félek, nem szeretek rosszul lenni,de amikor jobban bele gondolok, akkor már nem is érdekelnek a félelmeim. Egyszer úgyis szembe kell nézni velük, nem?:) Ha csak ezért nem szülnék gyereket azt nagyon bánnám, még a halálom órájában is.:)
2009. febr. 6. 14:33
 3/12 anonim ***** válasza:
84%
Időd van még bőven. Láthatod, írnak ide 38-40 éves kismamák is. Példa a baráti körből: osztálytársam mindig férfi és gyermek ellenes volt. Tegnap tudtam meg, hogy 1 hónapja eljegyezte a barátja (kb. 2 hónapja voltak együtt), nyáron lesz az esküvő, és utána mihamarabb szeretnének gyereket. Vannak ilyenek is. A párod mit szól, ehhez a gondolatodhoz?
2009. febr. 6. 14:34
 4/12 anonim ***** válasza:
84%
sztem is van időd...nem maradtál le semmiről, s csak azt tanácsolom h amíg nem akarsz minden egyes nap tiszta szívedből gyereket, addig ne is legyen...félelem amúgy mindenkiben van szüléstől is...a vágyakozás a lényeg...
2009. febr. 6. 14:40
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bíztatást. Nagyon féltem, hogy majd lehordást kapok... a párom azt hiszi viccelek, és csak azért mondom mert még nem akarok gyereket.. nem veszi komolyan ezt a problémát.. úgy van vele, majd eljön ennek is az ideje...
2009. febr. 6. 14:43
 6/12 anonim ***** válasza:
90%

Ne izgulj meg nem vagy lekesve semmirol. Ma mar a szulesi korhatar kitolodott es nem feltetlen kell huszon evesen szulni. azert ne szulj mert ezt kivanja a bilogiai ora.. de az is lehet h a gyermek iranti vagy majd egyszer megfogalmazodik benned. kiben elobb kiben kesobb. amikor en 25 eves voltam volt egy udvarlom aki mar szeretett volna babat de en megremultem es ezert nem lett belole semmi. nem ereztem magamat meg felkeszultnek a szerepre nem reg fejeztem be akkor a masoddiplomam szerettem volna meg elni az eletem es nem egyik kotelezettsegbol a masikba menni.. majd orszagot valtottam, kulfoldon letelepdtem. nalam olyan 30 korul fogalmazodott meg h igen szeretnek babat es ahogy mentem elore egyre jobban vagyakoztam ra. Most 34 vagyok megtalaltam eletem parjat es most varjuk elso babankat. 35 fogok eppen csak mulni mikor megszuletik. Nem erzem h lekestem volna barmirol is sot egy biztos csaladi, anyagi hatteret tudunk biztositani a babanknak. Mar kieltem magam es inkabb egy meghitt otthoni legkorre vagyok. Persze rosszul vagyok reggelenkent sot van amikor egesz nap, de ettol nem kell felni mert jo arra gondolni h a pici novekszik benned te elteted. persze a suzlestol felek de mas no is atesett rajta, es azt hiszem utana az az orom amit egy ilyen picuri tud adni midnen fajdalomert karpotol. Fel a fejjel.

egy 12 hetes pocaklako mamaja

2009. febr. 6. 15:02
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2009. febr. 6. 15:44
 8/12 anonim ***** válasza:
66%
minden nő életében eljön az az idő, mikor egyszer "megkívánja" a kisbabát...kinek hamarabb, kinek később, biztosan a te életedben is el fog jönni ez az időszak, főleg ha kiegyensúlyozott párkapcsolatban élsz...én pl ezzel magyarázom saját "babamániámat" ilyen fiatalon...még csak 20 éves vagyok, 2 éves a kapcsolatom, de alig bírom kivárni, hogy lediplomázzak és végre teherbe essek... de itt van pl a legjobb barátnőm , aki el sem tudja képzelni még csak azt sem hogy megállapodjon végleg valaki mellett, a kisbabára és az meg gondolni sem akar, kerüli is a témát, ha szóba jön
2009. febr. 6. 16:22
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én meg pont 38 éves vagyok. Mi az hogy hova szüljek 38 évesen? Hát én ide a kiságyba gondoltam meg a családba, meg felnevelni stb. Nem olyan bonyolult az. Mi arra a biztosíték, hogy ha 20 évesen szül valaki nem hal meg 22 évesen autóbalesetben, vagy 30 évesen rákban stb. Lehet engem 90 évesen úgy kell majd agyonverni mert olyan sokáig élek. Ezt előre nem lehet tudni. Nyugodtan szülhetsz 38 évesen nem kell sietned van még időd és ha mégsem szülsz akkor sincs baj. Nem kell minden áron szülni. Vagy megjön az érzés vagy nem. Nekem most jött el az ideje. Én sem vágytam rá sokáig és egyszer csak megváltozott. Nem kell erőltetni.
2009. febr. 6. 16:27
 10/12 anonim ***** válasza:
66%

Szia!

Én 24 éves vagyok és ugyanígy voltam ezzel.

Pláne én nem is szerettem a gyerekeket. Aztán párom nagyon szeretett volna, így rábólintottam, tavaly meg is született szeptemberben.

Az elején nagyon furcsa volt, de most már minden megváltozott, és nem bántam meg.

Szerintem ha gondolkodsz rajta az rosszabb.

Azt mondják ha megtalálod életed nagy szerelmét, minden porcikáddal gyereket szeretnél neki szülni.

Nem tudom, te párkapcsolatban élsz-e, azt nem írtad.

Szerintem próbáld meg, biztosan nem fogod megbánni.

2009. febr. 6. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!