Vallásos emberek! Válaszolnátok ezekre a kérdésekre? (lent)
1. Annyi különféle vallás és nézet van a világon. Miből gondoljátok, hogy pont a tiétek fedi le a valóságot, miért pont ebben hisztek?
2. Száz százalékig biztosak vagytok Isten létezésében? Ha igen, miért? Ha nem, akkor mi visz titeket arra, hogy az egész életeteket annak szenteljétek, hogy Isten törvényei szerint éljetek?
3. Honnan tudjátok, hogy nem csak azért érzitek Isten jelenlétét az életetekben, mert beleképzelitek őt a hétköznapi dolgokba, és mert a hit megnyugvást ad nektek, jó menedék a problémák elől?
4. Egyáltalán miért gondoljátok, hogy Isten létezik? Miért reálisabb a vallás, mint az ateizmus?
5. Nem gondoljátok, hogy a Pokol és a Menny elve egy kicsit igazságtalan? Ha valaki egész életében szörnyű bűnöket követett el, aztán megbánja őket és megtér, az a Mennybe kerül, viszont ha valaki ateista, de teljesen jó ember, akkor meg örök szenvedésre van ítélve. Mit gondoltok erről?
Ezeket a kérdéseket nem sértésnek szánom, csak értelmes emberek véleményét szeretném meghallgatni.
"ne érts félre én tiszteletben tartom a nem hitedet.
de erre azt is lehet válaszolni hogy bizonyítsa be hogy nem igaz. "
Ez egy érvelési hiba, amit írsz. Annak kell bizonyítani az álláspontját, aki állít valamit. Ti azt állítjátok létezik isten, nektek kell bizonyítani. Mit szólnál, ha én mondanám, hogy létezik egy rózsaszín láthatatlan unikornis, aki annak jelenik meg csak, aki hisz benne. Bizonyítékot várnál tőlem jogosan. További példa: Russel teáskannája.
"én is ateista voltam,és csak de mindegy,Isten megtalálja azt akinek nyitott a szíve és nem az elkárhozásra ítélte magát."
Egy kis fenyítés mindig bejön ugye? Ha nem hiszel, szenvedsz a pokolban örökre. Ez ám a jóságos isten.
Ez egy érvelési hiba, amit írsz. Annak kell bizonyítani az álláspontját, aki állít valamit.
mért ti nem állítjátok az ellenkezőét?.
igen meg győzhetlek ilt győzködhetlek róla,és akkor kellene bizonygatnom nem?
ilt ha megakarnálak téríteni.
Egy kis fenyítés mindig bejön ugye?
hm senki sem fenyíttet,saját akarat volt Jézus által.
Ha nem hiszel, szenvedsz a pokolban örökre. Ez ám a jóságos isten.
ez nem így van,nézd meg a # 13-as hozzá szólást az én válaszom a kérdésre.
"mért ti nem állítjátok az ellenkezőét?."
Úgy látszik nem fogtad fel, amit írtam.
1. Nos ,én nem a hit miatt ,vagy I-ten miatt vagyok zsidó ,hanem a kultúra és az identitás miatt ,de hiszek I-tenbe és egyszóval sem mondom azt ,hogy az én vallásom igaz csak ,mert mivel ez nem így van.
2. Semmi sem cáfolja azt ,hogy nem létezik. Egyébként ,meg a tízparancsolat mindenhol/mindig jó. Úgymond egy erkölcs alap.
3. Nekem nem ad "menedéket" sem a hitem ,sem maga I-ten létezése. Nekem inkább erőt add az ,hogy a zsidóság év ezredeken keresztül (természetesen reformokkal) megőrizte kultúráját/identitását óriási nagy csapások és állam nélküliség ellenére. Egyébként én vallásos (humanisztikus) zsidó vagyok és a humanisztikus zsidóság úgy tartja ,hogy I-ten nem szól bele a dolgainkba (vagy nagyobb részt ,vagy semmenyire).
Ezt hívják deizmusnak.
4. Mind I-ten létezése ,mind az Evolúció elmélete "reális" ,de semmi sem támasztja azt alá ,hogy I-ten nem létezne.
5. Az ,hogy a Pokol-Menny egy konkrét hely ,az számomra teljesen abszurdum. Evégre ,ha bűnt követnénk el akkor I-ten ÖRÖKÖN ÖRÖKÉ egy kis bödönbe főzetne patás démonkákkal? :,D
A Pokol/Menny nem egy konkrét hely ,hanem egy lelkiállapot.
Én egyébként a reinkarnáció tanát találom a legvalószínűbbnek.
Üdv: egy vallásos (humanisztikus) zsidó
1. Mert megismertem Istent, megtapasztaltam, hogy Ő maga az igazság.
2. Igen. Mert megtapasztaltam. Ha nem lennék biztos benne, nem lennék a követője. Hazugságban sosem akarnék hinni.
3. Mert nem érzésről, hanem valóságos, megtapasztalt dolgokról van szó.
4. Nem gondolom, hanem tudom, mert megismertem. Nem hiszem, hogy össze kéne hasonlítani az ateizmussal, hogy melyik a reálisabb. Egy igazság létezik. Vagy létezik Isten, vagy nem. Én megismertem az igazságot.
5. Nem gondolom, hogy igazságtalan. A bűneink miatt mindannyian a poklot érdemeljük. A sátán uralmát választottuk Istené helyett, így a sátánnal azonos sors vár ránk. Isten készített ebből egy kivezető utat, ami nekünk ingyen van, neki viszont nagyon sokba került. Írtam már valahol azt a példát, hogy kicsit olyan ez, mint mikor Magyarország a hitleri Németország szövetségese lett. Egy idő után rájöttünk, hogy terhünkre van ez az egész, ki akartunk ugrani, de nem volt rá lehetőség. Aztán jöttek a szövetséges erők és bombázni kezdtek. Képzeld el ezt a szitut úgy, hogy valamilyen módon a szövetséges erők a bombázás előtt megnyitnak egy ajtót, és azt mondják, hogy aki nincs Hitlerrel, az távozhat ezen az ajtón keresztül, és nem lesz bántódása. Igazságtalan? Lehet. Ez a kegyelem.
"El tudnátok mondani, hhogy hogyan tapasztaltátok meg Isten jelenlétét? Engem hívőnek neveltek, és sokáig kerestem is Istent, mégsem éltem át ilyet soha."
El tudnánk mondani, de ez mindenkinél más és más, igazából akkor lesz a tiéd, ha te is személyesen megtapasztalod. Amit javasolni tudok neked, hogy kezdd el olvasni a Bibliát, és közben nyugodtan mondj el Istennek mindent, ami eszedbe jut, a kételyeidet is. Egy biztos, hogy ha szívedből keresed Őt, meg fogod találni. Szerintem ne nyugodj addig, amíg meg nem ismered az igazságot.
" Egyébként az, hogy valakik azért hisznek Istenben, mert "kellemesebb", mint elhinni, hogy nem történik semmi a halálunk után... Számomra ez borzasztóan hangzik"
Számomra is. Én hazugságban nem akarnék hinni. Azért hiszek, mert tudom, mi az igazság.
"Amúgy ez az apokrif iratos dolog a másik, amit nem értek. Hogy lehetünk száz százalékig biztosak abban, hogy a Biblia Isten szava, ha egy csomó iratot kihúzgáltak belőle, és átalakították?"
Iratokat nem húzgáltak ki belőle, és nem alakítottak át, ez csak egy minden alapot nélkülöző állítás, ami nagyon divatos ma, és ezért nagyon sokfelé megtalálod. De ha sokan mondják, akkor sem válik igazzá. ;)
Itt olvashatsz részletesebben róla, ha érdekel:
kerdezo kihagytad a kedvencemet
-miert van szegenyseg es ehezes
-miert halt meg a 98 eves artatlan nagymama horcsogom kiskutyam
-miert vannak haboruk
- miert nem vagy gazdag ha kered istentol es miert nem sigit az eretsegin
A szel letezik ? nem latod de erzed Isten is ilyen
a veletlen es a szerencse letezik/
a vilag veletlenul jott letre szzerencsere megmaradt a nagymama es szerencsere veletlenul kigyogyult egy halalos korbol aha
1 Akik komolyan veszik a vallásukat, azoknak biztosan az a meggyőződésük, hogy a vallásuk elfogadható Isten és Jézus szemében. Máskülönben nem tartoznának ahhoz a valláshoz.
Jézus Krisztus nem értett egyet azzal az elképzeléssel, hogy sok olyan vallás, vagyis út van, mely megmentéshez vezet. Ezt mondta: „szűk az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják” (Máté 7:14). Jehova Tanúi hiszik, hogy megtalálták ezt az utat. Ha ez nem így lenne, másik vallást keresnének maguknak.
2 Igen teljes mértékbe A Biblia eleve bizonyitsa Isten létezését amit ha elolvasol meglátod az okát ugyanis jó elöre leirt dolgokat amik joval késöbb teljesedtek be és a torténelemkönyvek igazoljak hogy akként történt, vagy még a biblia köyepén egz olyan korba mikor az emberek nem mehettek még fel az ürbe leirja hogy a föld gömb alaku
3 és 4 ahoz hogy ezt megértsd meg kell tapasztald t
e kell hitet kifejlessz ezt nem lehet elmondani ezt érezni kell
5 Nagyon is igazségtalan és épp ezért nem lehet a bibliai tanitások része mivel isten igazságos és ö maga a szeretet azt irja a Biblia-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!