Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásos emberek! Válaszolnáto...

Vallásos emberek! Válaszolnátok ezekre a kérdésekre? (lent)

Figyelt kérdés

1. Annyi különféle vallás és nézet van a világon. Miből gondoljátok, hogy pont a tiétek fedi le a valóságot, miért pont ebben hisztek?

2. Száz százalékig biztosak vagytok Isten létezésében? Ha igen, miért? Ha nem, akkor mi visz titeket arra, hogy az egész életeteket annak szenteljétek, hogy Isten törvényei szerint éljetek?

3. Honnan tudjátok, hogy nem csak azért érzitek Isten jelenlétét az életetekben, mert beleképzelitek őt a hétköznapi dolgokba, és mert a hit megnyugvást ad nektek, jó menedék a problémák elől?

4. Egyáltalán miért gondoljátok, hogy Isten létezik? Miért reálisabb a vallás, mint az ateizmus?

5. Nem gondoljátok, hogy a Pokol és a Menny elve egy kicsit igazságtalan? Ha valaki egész életében szörnyű bűnöket követett el, aztán megbánja őket és megtér, az a Mennybe kerül, viszont ha valaki ateista, de teljesen jó ember, akkor meg örök szenvedésre van ítélve. Mit gondoltok erről?

Ezeket a kérdéseket nem sértésnek szánom, csak értelmes emberek véleményét szeretném meghallgatni.

2015. dec. 28. 16:25
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
25%

1.A vallások az emberiség Istenkeresésének útjai, annak erkölcsi és kulturális értékeivel együtt, ami jó és rossz is lehet egyben.

2.3.4. kérdésre a válasz, a többieket nem tudom, én speciális helyzetben vagyok mert meghaltam! és megtapasztaltam Istent teljes valójában...

5. van olyan hogy "tisztítóhely"," tisztítótűz" állapota

2015. dec. 28. 16:55
 2/28 anonim ***** válasza:
69%

"Ezeket a kérdéseket nem sértésnek szánom"

Az a baj, hogy mindegyik troll ezt írja. Föltesznek egy raklapnyi kérdést, aztán ezt is odabiggyesztik a végére. Ráadásul pechedre nagyjából ugyanezeket szokták kérdezni. :)

2015. dec. 28. 17:05
 3/28 anonim ***** válasza:
70%

Úgy válaszolok, mintha személyesen nekem tetted volna fel a kérdést, nem pedig objektíven nézve.

1. Nem gondolom így, inkább úgy vélem az egyistenhit minden vallásnál ugyanaz az irány. Egyik így hívja, a másik máshogy, stb.

2. Sok minden van, amit nem lehet (még) tudománnyal megmagyarázni. Van, aki megtapasztalta (pl. orvosilag lehetetlen felépülés egy betegségből), van aki nem. Én magam a Biblia tanításaiban - ahogy az Istent leírja - kissé csalódtam. De ettől függetlenül akkor is szoktam imádkozni, hogy jó dolgok is történjenek. Nem állítom, hogy meghallgat "bárki", csak remélem.

3. Vannak ismerőseim akik bizony erős hittel rendelkeznek, ők azt állítják megérintette őket az Isten. Persze itt nem szó szoros értelemben kell venni ezt, hanem lélekben, úgyse tudják elmagyarázni, ezt nem lehet. A hit nem menedék a problémák elől, sokkal inkább egy megoldási irány felé viszi az embert.

4. A legnehezebb kérdés. Nem gondolja senki, inkább elhiszi, pont erről szól a hit maga. Az Istent nem fogod látni itt a Földön. Az ateistákkal nincs bajom, én nem térítek senkit, nem bántom őket, mert nincs hitük. Szabad akarata mindenkinek van, abban hisz (vagy nem hisz) amiben akar. :)

5. Nem ilyen egyszerű ahogy leírod. Ha jól emlékszem a tanításokra bűnt csak az Isten bocsájthat meg, és akkor sem rögtön a mennybe kerül, előbb tisztítótűzbe. Ezek a tanok ugye már 2000+ évesek, nyilván változtak is az idők folyamán, esetleg félrefordították, szóval a dogmák nem biztos, hogy úgy vannak, ahogy ma hisszük (már aki hiszi ugye).

2015. dec. 28. 17:06
 4/28 A kérdező kommentje:

De egyáltalán miért lennének sértőek ezek a kérdések? Ilyen nehéz elhinni, hogy engem komolyan érdekel, hogy mások mit gondolnak ezekről a dolgokról?

2015. dec. 28. 17:08
 5/28 anonim ***** válasza:

"Ilyen nehéz elhinni, hogy engem komolyan érdekel.."

Igen, sajnos nehéz. Mert ahogy írtam, a trollok is pont így kezdik.

Ők kérdeznek egyszerre túl sokat, ráadásul ugyanezeket, és mindig hozzáteszik, hogy nem sértésnek szánják. Aztán megvárják, amíg kellő számú ember kellő számú időt és energiát fektet a kérdésük megválaszolásába, és akkor jönnek elő a kötekedő kommentjeikkel.

Ez persze az én hibám, hogy így látom, de túl régi motoros vagyok már itt a gyakorin :)

(2. voltam)

2015. dec. 28. 18:06
 6/28 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező:

Rászánsz néhány hetet, hónapot az életedből, hogy vallásos emberekkel egy levegőt szívj, és pontról pontra át TANULMÁNYOZD a kérdéseidre adható részletes, összetett válaszokat? Olyanokat, amikhez nagyrészt magadbanézésre, önvizsgálatra is szükség van?

Ugyanis ez az, amire a trollok viszont nem hajlandóak.

Van néhány rutin kérdésük, amiket szajkóznak, (meg amike a jelek szeriint te is ismersz,) és egy felületes megértésük, ami alapján előítéletesen értelmezik a rutin kérdésekre adható egyszerűsített rutin válaszokat, aztán rátámadnak (valójában) a saját előítéleteikre.

Ők már úgyis jobban tudják, meg úgyis jobb emberek, mint a "bigott vallási fanatikusok, akik nem tudnak semmi újat mondani."

2015. dec. 28. 18:19
 7/28 A kérdező kommentje:
Próbáltam már vallásos emberekkel ilyenekről beszélgetni, a szüleim is vallásosak, de még nem értettem meg teljesen a gondolkodásmódjukat, és más emberek véleménye is érdekel. Sajnálom, ha nem tudjátok komolyan venni a kérdéseket, és hülyeségeket kérdeztem, de engem tényleg érdekeltek volna a válaszok. Na mindegy.
2015. dec. 28. 20:44
 8/28 anonim ***** válasza:

a jw.org honlapon van egy könyv, aminek a címe:

Mit tanít valójában a Biblia?

Sőt vannak tudományos magyarázatokat is tartalmazó Füzetek, amik segíthetnek neked a válaszokban

Írhatsz is, nekünk.

2015. dec. 28. 22:13
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

1.Mert tapasztaltam.

2.Igen. Mert tapasztaltam.

3.Mert egyáltalán nem jó menedék a problémák elől, mivel nem oldja meg a problémákat, ráadásul új problémákat vet fel, összességében sokkal könnyebb lenne hitetlennek lenni.

4.Mert tapasztaltam.

5.Ez a kérdés nem tudom kinek szól, meg ilyet ki állít?

2015. dec. 28. 22:20
 10/28 anonim ***** válasza:

1. Ezt találtam a legmeggyőzőbbnek.

2. Igen, 100%-ig. Nekem ez így logikus.

3. Az én vallásom nem az érzelmekre alapul. Meggyőződésem szerint Isten az értelmen keresztül munkálkodik a Szentháromság másik tagja, a Szentlélek segítségével.

4. Mert az ateizmus a világról nagyon szépen le tud vezetni egy működési modellt, amelyet még én is elfogadok, hívő ember létemre (Ősrobbanás, evolúció). Ugyanakkor a kezdetekre nem tud kimerítő választ adni. Ilyen értelemben nincs is olyan nagy különbség köztem és az ateisták között.

5. Nem hiszek az örökké tartó pokolban. Isten pedig igazságosan fog ítélni

2015. dec. 28. 23:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!