Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásos emberek! Válaszolnáto...

Vallásos emberek! Válaszolnátok ezekre a kérdésekre? (lent)

Figyelt kérdés

1. Annyi különféle vallás és nézet van a világon. Miből gondoljátok, hogy pont a tiétek fedi le a valóságot, miért pont ebben hisztek?

2. Száz százalékig biztosak vagytok Isten létezésében? Ha igen, miért? Ha nem, akkor mi visz titeket arra, hogy az egész életeteket annak szenteljétek, hogy Isten törvényei szerint éljetek?

3. Honnan tudjátok, hogy nem csak azért érzitek Isten jelenlétét az életetekben, mert beleképzelitek őt a hétköznapi dolgokba, és mert a hit megnyugvást ad nektek, jó menedék a problémák elől?

4. Egyáltalán miért gondoljátok, hogy Isten létezik? Miért reálisabb a vallás, mint az ateizmus?

5. Nem gondoljátok, hogy a Pokol és a Menny elve egy kicsit igazságtalan? Ha valaki egész életében szörnyű bűnöket követett el, aztán megbánja őket és megtér, az a Mennybe kerül, viszont ha valaki ateista, de teljesen jó ember, akkor meg örök szenvedésre van ítélve. Mit gondoltok erről?

Ezeket a kérdéseket nem sértésnek szánom, csak értelmes emberek véleményét szeretném meghallgatni.

2015. dec. 28. 16:25
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

"Sőt vannak tudományos magyarázatokat is tartalmazó Füzetek, amik segíthetnek neked a válaszokban

Írhatsz is, nekünk."

A jw. orgon lévő "tudományos" füzetek, annyira tudományosak, mintha 90 éves 6 általánosos Mari néni hajnalban másnaposan összeírta volna.

Legnagyobb érv az evolúció ellen "nem tudom elképzelni, hogy jöhetett létre egyszerű életformából bonyolult, ezért Isten csinálta így."

Hogy a kérdésedhez is hozzászóljak:

Irracionalitásban lévőket nem fogsz tudni meggyőzni észérvekkel. Akik elhiszik, hogy egy nő úgy esett teherbe, hogy földi férfival nem létesített szexuális viszonyt, akik elhiszik, hogy nem létező emberek által elkövetett eredendő bűn, az azóta született összes emberre átszáll. Azok simán adnak magyarázatot arra is, hogy miért az ő istenük az egy igaz isten az eddig imádott kb 6000 közül.

2015. dec. 29. 00:00
 12/28 anonim ***** válasza:
1-4.: ezekre nagyjából mind az a válasz adható, hogy így nevelték a hívőket, ebbe születtek bele. Én is így vagyok vele, gyerekkoromtól kezdve mondogatták, hogy Isten létezik, jó és szeret, így aztán bennem van még ma is az érzet, hogy figyel engem és Neki tetszően kell élnem, holott nem is vagyok teljesen biztos benne, hogy létezik. Az ateizmus sokkal reálisabb, az igaz, de a vallás azt ígéri, hogy az életed nem ér véget a halállal, és ebben sokkal kellemesebb hinni, mint abban, hogy az egész csak kamu. Az 5. pontra meg az lenne a válaszom, hogy de, nagyon igazságtalannak tartom, de valószínű, hogy Jézus ilyet nem mondott soha. A valódi tanításai jóval közelebb állnak a keleti filozófiához, de az egyház ezeket gondosan félretette és apokrifnak minősítette, a Bibliát pedig kényük-kedvük szerint válogatták össze, csak olyan részeket tettek bele, amelyek beleillettek abba a képbe, amit létre akartak hozni. Ez a pokol dolog nagyon kellett, hogy sakkban tudják tartani az embereket, meg a háborúknál is jól jött, hogy a bűnös lovagok menjenek harcolni a bűnbocsánatért, hogy ne jussanak pokolra. Ez a tanítás nagyban segített az egyháznak kiterjeszteni és fenntartani a hatalmát, de nagyon valószínű, hogy emberi kreálmány az egész, az őskeresztények nem hiszem, hogy hittek ilyesmiben.
2015. dec. 29. 00:34
 13/28 Jézus szolgája ***** válasza:

1, mert bizonyságot kaptam róla és tapasztalatot,és ezt teljes szívvel s szabad akarattal el is tudom fogadni.

2,igen Száz százalékig biztos vagyok Isten létezésében,mert meg kereset és nem hagyott elveszni.

3,4.ugyan ez a válasz mint a 2,es.

5,Nem gondoljátok, hogy a Pokol és a Menny elve egy kicsit igazságtalan? Ha valaki egész életében szörnyű bűnöket követett el, aztán megbánja őket és megtér, az a Mennybe kerül.

csak Isten dönt arról hogy ki hova kerül,a bűn meg nem csak úgy működik hogy gyilkoltam oo semmi baj hisz Isten meg bocsát.

csak azért mert egy pap azt mondja hogy bűneid bocsánatot nyertek,ez biztos?.

csak Isten adhat feloldozást,és csak ő tudja hogy mely bűnt oldozza fel.

viszont ha valaki ateista, de teljesen jó ember, akkor meg örök szenvedésre van ítélve. Mit gondoltok erről?

ez viszont baromság.

ha valaki Istennek tetcö életet élt,mért ne mehetne a menybe?

jó lehet hogy neki majd a nem hite véget kellesz felelnie,de szerinted melyiknek fog könnyebben meg bocsátani,aki gyilkolt,vagy akinek csak nem volt 100%-os hite?

hisz biztos hogy tebenned is ott van az hogy de mi van ha még is létezik?

csak mivel nem fogattad el Istent,így nem is érted őt s nem is látod a jeleit sem a bizonyságait.

had idézzek Jézus szavaiból két fejezetet.

1,jaj nektek ti írás tudó farizeusok,ti magatok sosem mehettek atyám országába,s ezért másokat sem engednétek be oda.

2,atyám,bocsáss meg nekik,mert nem tudják hogy mit cselekszenek.

2015. dec. 29. 08:58
 14/28 A kérdező kommentje:

A hívők mindig azt mondják, hogy tapasztalták Isten létezését, segített nekik, és emiatt már nem kételkednek benne. De én ezt nem értem. El tudnátok mondani, hhogy hogyan tapasztaltátok meg Isten jelenlétét? Engem hívőnek neveltek, és sokáig kerestem is Istent, mégsem éltem át ilyet soha.

Meg azt írta valaki, hogy ez a vallás a leglogikusabb. Ezt több helyen is hallottam már. De miért? Hogy tudjátok ezt így kijelenteni, ha - gondolom - nem tanulmányoztátok mélyrehatóan az összes többi vallást a világon?

Engem is hívőnek neveltek, és most mégis közelebb állok az ateizmushoz, mint a vallásossághoz, bár nem tartom kizártnak Isten vagy valamilyen felsőbb hatalom létezését. Egyébként az, hogy valakik azért hisznek Istenben, mert "kellemesebb", mint elhinni, hogy nem történik semmi a halálunk után... Számomra ez borzasztóan hangzik, én erre nem lennék képes. De igazad van, én is tapasztaltam, hogy körülöttem sokan emiatt hisznek Istenben.

Amúgy ez az apokrif iratos dolog a másik, amit nem értek. Hogy lehetünk száz százalékig biztosak abban, hogy a Biblia Isten szava, ha egy csomó iratot kihúzgáltak belőle, és átalakították?

2015. dec. 29. 09:22
 15/28 A kérdező kommentje:
Egyébként még a hittantanárom is mondta, hogy ha keressük Istent, akkor egy idő után elkezdhetjük érezni a jelenlétét az életünkben. De ezt sem értem... Mégis hogy történik meg ez?
2015. dec. 29. 09:28
 16/28 anonim ***** válasza:

#11: szűznemzés is létezik. Ritkán előfordul embereknél is, de Jézus Krisztusnál nem volt ez (eleve, csak később, amikor minden mást hozzávágtak, hogy ő a nagy, hatalmas, ... és Karácsonykor született).

Még mielőtt egy vallási fanatikus szólna: bizonyítsa be ő, hogy Jézus Krisztus szűznemzéssel született és minden róla szóló legenda igaz. Ha meg, "Biblia igaz, minden ami le van írva", akkor ugyanezen az analógiával mondhatnám a görög mitológiát. Számomra Zeusz a legnagyobb isten, Olimposzon azért nem láthatjátok, mert hitetlenek vagytok, stb.

2015. dec. 29. 12:58
 17/28 Jézus szolgája ***** válasza:

Még mielőtt egy vallási fanatikus szólna: bizonyítsa be ő, hogy Jézus Krisztus szűznemzéssel született és minden róla szóló legenda igaz.

ne érts félre én tiszteletben tartom a nem hitedet.

de erre azt is lehet válaszolni hogy bizonyítsa be hogy nem igaz.

ki mit gondol az az ő dolga és saját akarata,melyet ha tetszik ha nem tiszteletben kel tartanunk.

hisz mind emberek vagyunk,és nem állatok,mint ahogyan nem vagyunk Istenek sem.

2015. dec. 29. 13:41
 18/28 anonim ***** válasza:

# 17:

Válaszuk szét. Jézus Krisztus létezett, nem ez a vita tárgya. A róla szóló legendákról annyit, hogy máshonnan lettek átemelve: [link] (nem hiába nagy a hasonlóság).

Tiszteletben tartani a hitet - mire fel? Tudod, mire alapszik a te hited? Tudod ki Isten valójában? Miket művelt az emberekkel?

Ugyanezen az elven, mondhatom én is, hogy Zeusz nőfaló kilétét is éltetem, meg azt, hogy villámokat szór az ellenszegülőkkel szemben. Szerintem is megérdemelték, hogyan merték becsmérelni őt.

Ha gondolod, leírom Isten bűnösségét, amire hitedet alapozod.

2015. dec. 29. 14:13
 19/28 anonim ***** válasza:
/// gyorsan hozzáteszem - az embernél (mint emlős) szűznemzés csak a legendákban van. A szűznemzés meséje: [link] ///
2015. dec. 29. 14:18
 20/28 Jézus szolgája ***** válasza:

ja persze,mint azt már mondtam tiszteletben tartom a te hozzá állásodat,és nem vitázom mindenre lehet véleményt s ellen véleményt mondani.

de van olyan esetek ahol ez értelmetlen.

én is ateista voltam,és csak de mindegy,Isten megtalálja azt akinek nyitott a szíve és nem az elkárhozásra ítélte magát.

2015. dec. 29. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!