Miért van az, hogy a kommunizmus eszme úgy, ahogy van rossz, mert majd félévszázadig rosszul működött a gyakorlatban, míg a kereszténység eszméje úgy, ahogy van jó, pedig majd 1000 évig működött rosszul a gyakorlatban?
A kereszténység legnagyobb hátulütője, hogy önellentmondásos a szeretet kérdésében.
Minden nem keresztény-t kirekeszt, pogánynak tart. A pogányság egy popkultúrális definíció: amit többen követnek az jó. A felsőbbrendűség, miszerint csak az kerül be a mennyországba, akit megkeresztelnek és a többiek nem érdemlik meg ezt - bármi jót cselekedtek életükben - na ez egyenesen rasszista hozzáállás.
És akkor nem beszéltem arról, hogy a megvalósítása mai napig milyen károkat okoz.
- szellemi birkákat tenyészt
- fizikailag és verbálisan is bántalmaz védteleneket
- eltussolja a saját bűneit, míg másokét felnagyítja
Én már kigyógyultam a kereszténységből. Már nem utálom azokat, akik nem vannak velem egy véleményen. Már nem kell megbocsájtanom azoknak a papoknak, akik fizikailag bántalmaztam csak azért, mert Jézus rám parancsolt, hogy bocsássak meg nekik. Nem kell eltűrnöm mások arcátlanságát és kifosztását azért, mert alázatot vagyok köteles gyakorolni.
Számomra a kereszténység - mint Harry Potternek a minisztériumi horda Dolores Umbridge tettei által - örökre elásta magát és a maradandó sérüléseim emlékeztetnek erre nap-mint-nap.
Ha jól olvasom "pelgrim" elméletét, akkor a kommunizmust éppen a Mennyben lehetne megvalósítani?
A teremburáját! Nem semmi idea! ;)
# 18
Pontosan úgy, ahogy mondod, csakhogy a menny éppen nem földrajzi hely, hanem a tudat állapota, ahol úgy a kereszténység mint a kommunizmus csak nagyon unalmas gyerekjáték lenne.
"..a menny, nem földrajzi hely.."
Köszi, jó tudni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!