Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak nekem sántít ez a történet?

Csak nekem sántít ez a történet?

Figyelt kérdés

Mármint Szent Pál története, aki kezdetben halomra gyilkolta a keresztényeket, majd Jézus nagy kegyesen megjelent neki. Ezután pedig el kezdett téríteni, s mindezt elég erőszakosan tette, nézetei, igéi sokkal durvábbak voltak az apostolokénál, akiket egyébiránt lenézett. Mindezekért cserébe szent lett.

Tehát adott egy vérszomjas, önhitt pali, akinek bűnei simán meg vannak bocsátva.

Teszem azt, ha Hitler a második vh után beállt volna egy segélyszervezetbe, és mondjuk a vagyona felét jótékonykodásra költötte volna, és mindezek mellett Jézus igéit hirdette volna (akár a saját szájíze szerint is), akkor ő is szent lehetett volna?

2015. dec. 13. 23:18
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Kedves Hollótoll!

Ha visszaolvasol, akkor láthatod, hogy nem én kezdtem a támadást, hanem a kedves keresztény felebarátaink. Lehet egy kicsit provokatív volt a kérdésem, de ne felejtsd el, hogy voltak olyan keresztények anno (többek közt az akkori pápa), akik támogatták Hitlert. Ők tévedtek. Ennyi erővel miért ne tévedhettek volna azok a csuhások, akik összeállították a Bibliát (és bele tették Saul leveleit), vagy azok, akik döntöttek a szenté avatásáról?

És azt se felejtsd el, hogy majd 1000 évig a keresztények sem toleráltak se a mást vallókat, se a máshogy gondolkozókat. Szerintem az én kissé csipkelődő hangvételű kérdésem semmi teszem azt egy inkvizíciós vallatáshoz képest.

Legyen szép estéd!

2015. dec. 23. 21:57
 22/23 anonim ***** válasza:

De te se felejtsd el Kérdező, hogy abban az 1000 évben senki sem tolerált semmit, mivel az egy olyan korszak volt, ahol nem létezett a vallási és a lelkiismereti szabadság. Amikor az ateisták kerültek a nyeregbe, nem voltak ők sem restek nyomást gyakorolni a vallásos emberekre. Kettőn áll tehát a vásár, hiába próbálod csak a keresztényeket hibáztatni, történelmileg nem helytálló amit mondasz, mert a kor szellemisége világnézettől függetlenül ott voltak az emberek többségében.

A kérdésed mögött meg egyszerű tudatlanság volt, ami már darabokra lett szedve.

2015. dec. 23. 22:58
 23/23 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, azzal az egy pápával szemben több ezer olyan ember esik latba, akik ellenezték a nácizmust (ha ebbe olyan nagyon bele akarunk folyni.) Pl. Dietrich Bonhoeffer neve meglehetősen ismert, vallásos valamint világi körökben is, de magyarok is akadnak szép számmal. Nem akarok rosszat írni senkiről, de szerintem hiba volna egy pápa tettei alapján a Bibliát bírálni.

Neked is legyen szép karácsonyod! :)

2015. dec. 24. 23:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!