Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten szeret, akkor miért...

Ha Isten szeret, akkor miért vannak ilyen dolgok?

Figyelt kérdés

Például:

[link]

[link]

[link]

[link]

2015. dec. 8. 18:25
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Ott a bibi a gondolatmenetedben, hogy Isten nem adta a sátán kezébe 6milliárd embert, mivel az emberek saját maguk hitetlensége és vaksága miatt saját magukat adják oda a sátánnak.

Lásd.: Ateizmus, kommunizmus, liberalizmus, cionizmus stb.

Ezek mind-mind a sátán találmányai, amelynek következménye a teljes elfordulás Istentől, és ez vezet a földi lét ellehetetlenüléséhez, ahogyan Jézus ezt előre megjósolta.

„Mert az emberek inkább szerették a sötétséget, mert gonoszak voltak a tettei” (Máté Evangéliuma).

2015. dec. 10. 11:48
 22/27 Roland G. ***** válasza:

Szia!

Én keresztény vagyok és hiszem,hogy Istentől nem származik rossz.Lehetne sorolni az okokat a betegségekre és teológiai válaszokat irkálni,de a szívem mélyén tudom,hogy ilyen szörnyű esetekre nem tudok és nem is akarok magyarázatokat keresni.Az biztos,hogy Isten akarata a gyógyulás,de hogy miért engedi meg az ilyen hasonló dolgokat,az jogos kérdés és nehéz úgy válaszolni,hogy korrekt legyen.Rengeteg ember viszont meggyógyult és meggyógyul az Istenbe vetett hite által gyógyíthatatlan betegségekből is,de még hívőknél is valamikor ez elmarad.Az biztos,hogy jelenleg nem Isten akarata érvényesül a Földön és ezt kizárólag a Biblia állítja Istenről.Nem hibába szerepel a "Miatyánk"-ban,hogy imádkozzunk,legyen meg a te akaratod!Ebből is látszik,hogy nem az Ő akarata a domináns jelenleg...

2015. dec. 10. 19:53
 23/27 anonim ***** válasza:

Én ezektől az emberektől nem azt látom, hogy jaj, milyen szörnyű az élet. Persze Isten megtiltotta a kínzásukat, ezért az embernek nem kötelező ezt, mint Isten akaratát figyelembe vennie.

Az első végül jól jött ki, és a bezártságszindrómát lehet, hogy azért kellett megérnie, hogy aztán könyvet írjon róla.

Az utolsó pedig a tudomány fejlődését segíti, és ezek a kutatások nemcsak rajta és sorstársain segíthetnek, hanem rajtad vagy rajtam is, ugyanis segít megérteni az ember anyagcseréjét.

2015. dec. 10. 21:52
 24/27 anonim ***** válasza:
50%

Sok verzió nincs:

A.) Isten nem szeret,

B.) Isten nem létezik.

2015. dec. 13. 14:50
 25/27 anonim ***** válasza:
egyszeru. mert nincs isten.
2016. jan. 29. 12:35
 26/27 Igen, én vagyok! :) ***** válasza:

Isten egy fogalom. A sátán is egy fogalom. Ezek metaforák.

A sátán te magad vagy, amíg van énképed. Ha az megszűnik eggyé vélsz Istennel azaz a mindenséggel. A mindenség nem szeret, nem utál.... egyszerűen csak, van.

2016. jan. 30. 04:38
 27/27 világvége1 ***** válasza:
A betegségek velejárói a fizikai világoknak; de a jókat Isten sokmindenből kigyógyítja.
2020. jún. 18. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!