Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények, lehet pár kérdésem?

Keresztények, lehet pár kérdésem?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban vallásos voltam. Napi rendszerességgel olvastam a Bibliát,szinte fájt a fülemnek ha istenkáromlást hallottam,és komolyan foglalkoztatott Isten és a Biblia. Néha később kikacsintgattam a buddhizmus és az iszlám felé is,de alapvetően,de komolyabban mindig is csak az egy Isten érdekelt. Volt,hogy naponta ötször imádkoztam,még a vasárnapot/szombatot is igyekeztem betartani. De most nem is igazán ez a lényeg,egyesek szerint talán nem is voltam igazi keresztény,nos ezt eldönteni rátok bízom,most nem erről szeretnék beszélni. Aztán egyre inkább elkezdem hajlani a tudomány felé,hogy ez minek hatására következett be,már én sem nagyon emlékszek,egyszer csak azt vettem észre magamon,hogy már nincs igazi hitem. Ma már agnosztikus ateistának vallom magam,nem zárom ki Istent,bár ez az Isten különbözik a keresztény Istentől. Ami leginkább taszít a kereszténységben az a Biblia és a tanításai,de néha úgy érzem ezeket csak én értelmezem rosszul. Eldöntöttem,hogy utána szeretnék járni,pár dolognak ezért tettem fel ezt a kérdést/kérdéseket.

Tudnátok nekem az alábbiakra választ adni?

1)Miért létezik ennyi vallás a Földön. Tudom,nagyon nagyon elcsépelt kérdés,de nem érte,miért van ez,ha csak egy Isten van és ő azt akarja hogy higgyünk benne. A vallás csak puszta földrajz kérdése,az Indiában született gyerek nagy eséllyel hindu lesz,a Közel Keleten született muszlim/esetleg más monoteista és így tovább...ha valaki nem ismeri a keresztény hitet a pokolra jut? Persze azt mondják erre általában,hogy nem,de akkor mi értelme van a sok térítésnek?

2) Amikor azt mondják,hogy olvassam a Bibliát,mert az jó,tanulságos stb,mindig összezavarodok...a Biblia tele van rasszista,nőgyűlölő és egyéb undorító megnyilvánulásokkal. Például nem ellenzi a rabszolgaságot,sőt támogatja,emellett olyan törvény is van benne,hogy ha egy nőt megerőszakolnak és rajtakapják őt meg a férfit,akkor a férfinak fizetnie kell az apjának mivel megrontotta és ezért nem bocsáthatja el soha. Na most ez csúnya lesz de csak így tudom kifejezni magam. Mi a lófasz???? Ezt meg hogy? Ebben hol az igazság? Az,hogy a rabszolgaság és hogy így bántak a nőkkel a Biblia szerint jó,mivel hogy az társadalmilag elfogadott volt,nagyon gyenge és nagyon undorító magyarázat. Egy igazságos Istennek hogy lehetnek ilyen törvényei?

3) A homoszexualitás bűn a Biblia szerint. Akkor Isten miért teremt embereket aki melegek. Nekik sosem lehet boldog életük ha a Biblia tanításait követik,hiszen nem lehetnek együtt a párjukkal stb.

4)Isten miért csak ilyen kis területen tevékenykedett? Miért nem vitte el az igét a világ többi részére is? Mondjuk küldhetett volna prófétákat Amerikába,Indiába,Afrikába,Ausztráliába,de ő csak a Közel Keletre gondolt,egy olyan területre ahol a világ népességének kb 2 %a lakik. És ha már itt tartunk miért nem Kínába küldte el a prófétákat,ahol nagy az írástudás vagy egy közép amerikai civilizációhoz? A világ népének többi részére miért nem gondolt? Például végignézte,ahogyan az aztékok emberáldozatokat mutatnak be,mindezt évszázadokon keresztül,miért nem küldött egy prófétát,hogy elmagyarázza,ez nem jó és értelmetlen.

5)Az evolúciót nyugodtan kezelhetjük tényként,a Vatikán is elfogadta,ahogyan az ősrobbanást is. Egyet nem értek. Isten az ember számára teremtette a Földet. Megteremtette az univerzumot,évmilliókat várt,hogy kialakuljon a Föld,majd,hogy megjelenjenek az első élőlények. Majd jött még pár millió év,végignézte a dinoszauruszok és más lények korát,ami teljesen értelmetlen,hiszen a létüknek semmi értelme nem volt,nem voltak lelkeik,egyszerűen csak voltak,de mégis évmilliókig várt. Aztán jött az a híres meteorit és jött a jégkorszak. Szintén nagyon hosszú éveket várt,hogy kialakuljon az ember,majd a Közel Kelet egy apró zugába,ahol írni,olvasni sem tudtak,sokáig csak szájhagyomány volt. Ez eléggé nonszensz.

6)Eredendő bűn. Mi igazság van abban,ha valaki más bűnérét bűnhődünk? Jézus megszabadított minket egy olyasvalami tehertől,amit el sem követtünk. Amiről nem tehetünk. Az eredendő bűn óta az ember bűnös,de ezt Isten "rakta" belénk,hiszen azelőtt az ember tökéletes volt,de miután hibázott,Isten bűnre hajlamossá tette,szóval Isten elküldte a fiát,hogy megszabadítson attól amiről nem is tehetünk...értem.

Nos remélem senkit sem bántottam meg,de szeretnék ezekre választ kapni,leírnék a válaszolóknak pár kritériumot:

1)A kérdéseimre válaszolj.

2)Nem,nem kell megtérítened,ismételten arra kérlek,hogy a kérdéseimre válaszolj.

3)Kerüld a szitkozódást,azt,hogy hülyének állítasz be engem.

4)Ne trágárkodj(bár a keresztények nem is szoktak és ez tisztelendő).

2015. dec. 7. 16:45
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

(5Mózes 22:25, 26) 25 De ha a mezőn talál rá a férfi a lányra, aki jegyben jár, megragadja azt, és vele hál, akkor csak a férfi haljon meg, aki vele hált, 26 a lánnyal azonban ne tegyél semmit. A lánynak nincs halálos bűne, mert olyan ez, mint amikor egy férfi rátámad embertársára és meggyilkolja, igen, lelket gyilkol meg.

28 Ha egy férfi el nem jegyzett szűz lánnyal találkozik, megragadja azt, vele hál, és kitudódik a dolog, 29 a férfinak, aki vele hált, ötven ezüstsekelt kell adnia a lány apjának, és a lány legyen a felesége, amiért meggyalázta. Nem válhat el tőle egész életében.

azért gondolj bele, hogy ha valakit meggyaláznak szerinted ki vette volna el feleségül?

A szüzesség megőrzése, csak a jelenkorban nevetséges az emberek számára,s igazából most is így kell gondolkodnia egy olyan valakinek, aki Isteni tanításban részesül.((rossz hírbe kevert egy izraelita szüzet,))

De az is írva van, hogy ha valaki erőszakkal hál valakivel és az nem sikoltozik segítségért, akkor bűn részes.

A Teremtő eleve egy férfinak egy feleséget szánt, és soha nem is gondolta, hogy ez más kép legyen, válásról szó sem lehetne.

Kérlek ebből a szemszögből kell olvasni

2015. dec. 7. 20:43
 12/32 anonim ***** válasza:
21%

3

Amikor a Teremtő megteremtette az élőlényéket, senki nem volt természet ellenes életet élő.

ez a tökéletlenség bejövetelével terjedt el,

Sehol nincs leírva, hogy Isten megteremtette a saját nemükhöz vonzódókat.

Isten a család fogalmát, egy Férfi, és egy Nő között hozta létre, akik azt a feladatot kapták, hogy legyenek utódjaik, és terjeszkedjenek a földön.

Ha nem történt volna meg az első lázadás, -ez a fogalom is ismeretlen lenne az emberek előtt.

2015. dec. 7. 20:50
 13/32 anonim ***** válasza:

4-es kérdést elolvastam még egyszer, bocsánat. Szóval... mindenhol tevékenykedik Isten, csak nem vesszük észre.

"Na és ki teremtett minket eredendően bűnösnek"

Biztos hallottad már ezt az érvet: Nem robotokat teremtett. Mindig van választásunk, hogy Istennel vagy Isten nélkül.

Igazából az olyan kérdésekre hogy "miért így csinálta Isten miért nem úgy" nyilván nincs jó válasz, mégis honnan tudhatnánk? Ha az Evangéliumot elfogadom, akkor a "de miért?" helyett a "de hogyan?" kérdések érdekelnek, és ezekre többnyire meg is lehet találni a választ.

2015. dec. 7. 20:53
 14/32 A kérdező kommentje:

"azért gondolj bele, hogy ha valakit meggyaláznak szerinted ki vette volna el feleségül? "

Ööö,talán egy normális ember? Na de akkor voltak bizonyos(elég ostoba szabályok)és a lány szégyenben volt zeke miatt.

"De az is írva van, hogy ha valaki erőszakkal hál valakivel és az nem sikoltozik segítségért, akkor bűn részes." Sokk hatásról hallottál már? Az ember moccani sem tud,elkezdeni kiáltozni meg pláne nem.

"A Teremtő eleve egy férfinak egy feleséget szánt, és soha nem is gondolta, hogy ez más kép legyen, válásról szó sem lehetne. "

Ó a feleség biztosan le élt volna szívesen egy életet egy olyan férfi mellett aki megerőszakolta,biztosan,hiszen a lényeg,hogy ne legyen szégyenben...az lenne reális ha a férfit megköveznék,igen például megérdemelné. A lányról,hogy mi legyen vele nem tudom,nem vagyok nő,így nem is tudok egy nő nevében beszélni,egy megerőszakolt nő nevében pedig különösen nem,ezért kissé szégyenlem is magam,hogy véleményt nyilvánítok ezzel kapcsolatban,de szerintem bármelyik nő inkább élne egyedül,mint egy olyan emberrel,aki megerőszakolta. Férfi létemre hihetetlenül felhúz ez a téma,le se írom,hogy mit tudnék csinálni ezekkel az állatokkal...na de a lényeget érted,egy ilyen "férfinak" egyértelműen halál járna igazság szerint.

2015. dec. 7. 20:57
 15/32 anonim ***** válasza:

Isten szándékát és elvárásait, sokan ismerték az Izraeliták idejében.

A Kánaániták, Moábiták, Egyiptomiak,Babilóniak, Asszírok, stb, akik ismerték, és kapcsolatuk volt Isten népével,nagyon is jól tudták, és ismerték a Teremtőt, és az elvárásait, és sokszor tapasztalták Isten hatalmát.

ennek ellenére mint ahogy a Saját népe is sokszor ellen állt Isten vezetésének, dacoltak vele, nem óhajtották elfogadni elismerni a Szuverenítását.

A Legtöbb Nemzet mára már nem is Létezik.

S az akaratával egyezően Isten elkezdte elvégeztetni azt a feladatot amiről beszélsz, De az emberek ma sem figyelnek oda, ahogy Jézus meg is mondta.

Ma már 239 országban van hírdetve Isten szándéka, és folyik a Jézus által elindított Tanítványképző munka, mielőtt lezárul e gonosz rendszer vége, hogy begyüjtessenek azok akik szeretnének Isten vezetése alatt élni az eredeti szándéknak megfelelően.

2015. dec. 7. 20:58
 16/32 A kérdező kommentje:
"4-es kérdést elolvastam még egyszer, bocsánat. Szóval... mindenhol tevékenykedik Isten, csak nem vesszük észre. " Akkor miért nem vették sehol észre a Közel Keleten kívül? Sehol a világon nem volt egy igaz ember aki észrevette volna,ugyan...Isten,ha volt,sehol máshol nem mutatta jelét a Közel Keleten kívül vagy ha igen,hát nem eléggé,ha azt akarta volna,hogy máshol is higgyenek benne,akkor máshol is hittek volna benne,ilyen egyszerű.
2015. dec. 7. 21:01
 17/32 anonim ***** válasza:
39%

5.

az evolúció nem tény.

Az hogy a Vatikánban egy ember Isten szavában leírtak elleni dolgokat beszél, attól még az igazság az Isten szava, nem emberé-

amúgy sem biblikus életet élnek ott sem, ellene mennek mindennek amit Jézus tanított.

amit Isten leíratott, az a helyes, aki ellene beszél Istennel fogja szembe találni magát.

2015. dec. 7. 21:02
 18/32 A kérdező kommentje:

"5.

az evolúció nem tény. "

Ez már nem ide tartozik ide leírnád/alátámasztanád,hogy miért nem?

2015. dec. 7. 21:05
 19/32 anonim ***** válasza:

6

Sajnos Ádám és Éva bűnbe esése után születtek utódok, így nem tudták a tökéletességet átadni, hanem a bűnre való hajlamot

Az tény, hogy Jézus kifizette a váltságot, de jogilag még nem lépett érvénybe, mert jelenleg még más próféciáknak is kell teljesülnie, hogy minden a képpen történjen ahogy leíratta

Ha nem így lenne akkor a jeleket amit adott az embereknek, hogy figyeljenek, elmaradna, és lehetne vádolni a Teremtőt, hogy figyelmeztetés nélkül büntet.

A jelek láthatóan teljesednek hogy az arra méltók felkészültek legyenek.

Nem bántottál meg.

De a Teremtő a rend Istene, és nem kapkod ide oda, amit kimondott, azt megvalósítja, ha az ember akarja ha nem, mert jogilag semmit nem fog igazságtalanul végrehajtani

mindig figyelmeztetett mindenkit régen is, akikre ítéletet mondott, hogy változtassanak, voltak akik változtak, Isten elállt a büntetésüktől, megmaradtak.

Voltak akik nem vették komoly azok sajnos kikaptak.

2015. dec. 7. 21:11
 20/32 anonim ***** válasza:
17%

Az evolúció, mindig is elmélet volt, és az is marad.

az élet ugyan úgy a maga bonyolúltsgával, nem jött létre sem bummra, sem magától, ahogy egy kertes ház sem, butorokkal, fürdőszobával.

Mindennek van tervezője, alkotója, s ahol törvények vannak ott törvény hozó is van.

a számítógépet is valaki beprogramozta, nem magától "okos"

A sejtek amik az életet egy élőben fenntartják, munkát végeznek, mindegyiknek meg van a maga feladata,

mivel nincs "agyuk" ugyan honnan tudják mit kell csinálni, ha pl elvágom a kezemet?

Mert azonnal indulnak, és azt teszik, hogy meggyógyuljon a seb, a vérzés pedig elálljon.

stb

2015. dec. 7. 21:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!