Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Valaki elmagyarázná nekem?...

Valaki elmagyarázná nekem? (Pokol és szabad akarat és az áldozat).

Figyelt kérdés
Azt mondják Isten szabadat akaratot adott. Nos nekem az,hogy vagy imádjuk őt vagy pokolra küld minket szenvedni,nem tűnik szabad akaratnak. Ha egy rabló bemegy egy boltba és azt mondja az eladónak hogy tegye meg ezt és ezt,az nem engedelmeskedik,mire a rabló lelövi,akkor ennyi erővel mondhatja,hogy azt hogy szabad akaratot adott az eladónak. Ez a szabad akarat amit Isten állítólag adott kőkemény diktatúra,vagy azt teszed amit mondok vagy a pokolra küldelek(nem,nem csak megöli,hanem örökké kínozni fogja,aki nem teszi azt amit akar). A másik maga a Pokol. Isten szeret,mindennél jobban de ha nem engedelmeskedsz neki ÖRÖKKÉ kínozni fog. Örökké kínozni fog...mi van? Tehát azt mondják Isten jobban szeret mint te őt,senki sem képes olyan szeretetre mint ő,jobban szeret téged mint te a fiadat,te mondjuk a saját fiadat,a saját gyerekedet képes lennél örökké kínozni ha nem engedelmeskedne neked/szeretne téged? Ez az egész nagyon nonszensz,el se hiszem,hogy képes valaki ezt az egészet elhinni. Ha úgy szeret,akkor nyilván nem fog örökké kínozni,esetleg nem jutsz a mennybe,de egy olyan szörnyű mint a pokol nem küldhet,mert a végtelen szeretet és a pokol tana NAGYON nem függ össze egymással. A harmadik,Isten feláldozta a fiát ez igaz,de 3 nap után vissza is kapta. Nem akarok senkit megsérteni ezzel,Krisztus valóban szenvedett és ezt Istennek végig kellett néznie,de 3 nap után visszakapta a fiát. Azért ez az áldozat szerintem,hangsúlyozom SZERINTEM ne egyenlő egy olyan nagy mértékű áldozattal aminek a keresztények és a Biblia bemutatja,az úgy állítja be mintha örökre elvesztette volna a fiát. Elnézést kérek mindenkitől,de azért szerintem ezek elgondolkoztatóak.

2015. dec. 5. 16:21
1 2
 11/13 xeniah ***** válasza:

Rossz irányból közelíted meg a dolgokat. Az ember elveszítette az Istentől kapott szabadságát, amikor engedetlen lett Istennel szemben, mert ezzel a Sátán uralma alá vetette magát. Ebből a veremből, amibe kerültünk, egyetlen kiút létezik, ami Istennek nagyon sokba került, számunkra viszont ingyenes. Az rajtunk áll, hogy élünk-e vele.

Bár minden példa sántít, de hasonló ez ahhoz, mint mikor Hitlerrel szövetségre léptünk. Igaz ugyan, hogy egy idő után terhes volt ez a szövetség, és ki akartunk ugrani, de nem tudtunk, mert erősebb volt a "szövetségesünk". Aztán persze bombáztak minket, és egyéb súlyos következményei is lettek a döntésünknek. Na most képzeld el ugyanezt a helyzetet úgy, hogy a bombázás előtt valamilyen módon megnyitnak egy kaput, és azt mondják, hogy aki nincs Hitlerrel, ezen a kapun távozhat, és nem lesz bántódása. Valami ilyesmiről van szó a megváltás kapcsán.

Ha esetleg tudsz angolul, figyelmedbe ajánlom ezt a videót:

[link]

2015. dec. 10. 18:23
 12/13 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést már sokszor átbeszéltük.

Az én értelmezésemben nem kínoz az Isten senkit, ez csak az apokaliptikus képeknek a félre értelmezése. Büntetés van, ami a második halál, amiből már nincs feltámadás.

2015. dec. 11. 01:30
 13/13 világvége1 ***** válasza:

Neked az tűnik szabad akaratnak, hogy gyűlölöd Istent és a mennybe mész? Azok szenvednek örökké a pokolban a haláluk után, akik gonoszok. Nem szereti Isten a gonoszokat – nincs rajtuk mit szeretni.

Elég sokat bántják a gonoszok a gyerekeiket, és nemcsak azért, mert azok nem szeretik őket – hanem azért mert gonoszok.

2020. máj. 30. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!