Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hiszik el sokan, hogy...

Miért hiszik el sokan, hogy az összes próféta Isten szavait terjesztette?

Figyelt kérdés
Kizárt hogy élhettek akkor megélhetési próféták?
2015. dec. 3. 23:21
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

nem hallottad még ? :D akkor fülelj jobban, egyszer még a pápát is megkérdezték, hogy gondolt e már arra, hogy Isten nem is létezik, a kereszténység téves, stb stb, erre azt válaszolta, hogy persze, ezen minden keresztény elgondolkozik néha

egyébként szerinted kik ezek a bizonyos megélhetési próféták akik bekerültek a bibliába? Melyik prófétáról lehet tudni hogy prófétaságának köszönhetően bármiféle juttatásban is részesült volna?

Sokan közülük még pláne kellemetlen helyzetbe kerültek, nemhogy még megélhetésiek lettek volna

2015. dec. 8. 19:28
 22/23 Alex Fly ***** válasza:
nem kell túlbonyolítani. Persze, hogy voltak "megélhetési próféták". Csak éppen volt erre egy egyszerű, radikális gyógymód: amelyiknek a próféciái nem váltak be, azt nemes egyszerűséggel megkövezték és a "próféciái" sem maradtak fenn. Akiket a Bibliában olvashatsz, azoknak minden szavuk kiállta az idő próbáját, amit az bizonyít, hogy túlélték... saját életükkel bizonyították, hogy a jövendöléseik igazak.
2015. dec. 9. 20:00
 23/23 A kérdező kommentje:

Bocsánat, hogy nem reagáltam.

Én nem ismerem a Bibliát, szóval nem tudom miket írnak benne és abból mi jött be. Csak azt fontosnak tartottam még megkérdezni, hogy a pápa amikor ilyenekre gondol tulajdonképpen a hite inog meg? Miben különbözök én és a pápa, ha mind a ketten azon az állásponton vagyunk, hogy lehet, hogy létezik Isten?

2016. ápr. 13. 00:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!