Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hiszik el sokan, hogy...

Miért hiszik el sokan, hogy az összes próféta Isten szavait terjesztette?

Figyelt kérdés
Kizárt hogy élhettek akkor megélhetési próféták?
2015. dec. 3. 23:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Egy próféta szava nem Isten szava. A próféta csak azt tudja terjeszteni, hogy szerinte mit mondott az Isten, de ez nem egyenlő Isten szavával.

Jézus önmagát azonosította Istennek (Isten fiának), ezért amit ő mondott, az valóban Isten szava.

A prófétákat pedig, csak annyiban lehet Isten szavának terjesztőinek mondani, amennyiben egyezik a szavuk Jézus tanításával, függetlenül attól, hogy korábban avagy később éltek.

2015. dec. 4. 14:06
 12/23 A kérdező kommentje:
Jó, akkor már értem, köszönöm.
2015. dec. 4. 15:53
 13/23 anonim ***** válasza:
egyrészt nem minden prófétának adnak a szavára aki annak mondta magát, sőt sok ilyennek a munkássága nem is maradt fent, van kevés próféta akiket különböző okból hitelesnek tartanak, ezek arányaiban igen kevesen vannak, szóval a kérdésed eleve félreértésből adódik
2015. dec. 5. 08:37
 14/23 A kérdező kommentje:
Én értem, hogy ha összeül az egész egyház, akkor együtt összehoznak valami indoklást hogy miért hitelesek a Bibliában szereplő próféták, de úgy vettem észre, hogy egy hívő nem vizsgálja a Biblia megbízhatóságát, csak elhiszi az egyháznak, hogy megbízható.
2015. dec. 5. 13:46
 15/23 anonim ***** válasza:

dehogy nem, minden hívőben megszületik a gondolat, hogy vajon helyesen gondolkodik e, vajon nincs e az ateistáknak igaza, vagy más vallásoknak, esetleg másik felekezetnek, és ezekre a kérdésekre válaszokat keres

ahogy elolvas pl egy jóslatot felteszi magának a kérdést, vajon az megvalósult e, ha történelmi beszámolót olvas megkérdi ,hogy ezt más forrás is alátámasztja e, és így tovább

ez különösen akkor igaz ha valaki ateistából lesz keresztény, ők álltalában mindig is szkeptikusabbak, hiszen nem kötődik nekik pl szép családi emlékekhez a dolog, de már csak a megtérési folyamatnak is része ez a fajta kritikai szemlélet

ha meg valami olyanba kötnél bele amin eddig nem gondolkozott pl "XY irat miért nincs (van) benne" annak utána szoktak nézni, mert nemcsak úgy kidobják az ablakon az egészet hanem eszükbe jut, hogy esetleg évezredek alatt ez már másban is felmerült, egyébként az ilyen kérdések meglehetősen gyakoriak hívő körökben, pláne hogy egyes felekezetek véleménye eltérhez azzal kapcsolatban, hogy hiteles e 1-2 ószövetségi irat

2015. dec. 7. 04:50
 16/23 A kérdező kommentje:
Én még sose hallottam olyanról, hogy egy hívőben felmerül, hogy lehet, hogy az ateistáknak van igaza, persze ez nem jelenti, hogy nincs is ilyen.
2015. dec. 7. 14:01
 17/23 anonim ***** válasza:

A hívők azért hisznek Jézusban, mert ő nem csak magyarázott, és "hintette az igét", hanem be is mutatta, és ez által bizonyította, hogy benne bízni érdemes.

Míg az ateisták mit bizonyítottak a tudományukkal és iparukkal, a környezetszennyezést? Atombombát? Gépesített villámháborúkat, bombázásokat?

Az ateista politikusok és gazdasági vezetők most készülnek romba dönteni a földi létet?

2015. dec. 8. 11:18
 18/23 anonim ***** válasza:
Semmi gond az ateistákkal, mint ahogy a hívőkkel sem. Teljesen szépen megférnek egymás mellett, mint a nappalok és az éjszakák.
2015. dec. 8. 13:21
 19/23 A kérdező kommentje:
Csak az egyikük biztos, hogy tévhitben él.
2015. dec. 8. 16:29
 20/23 A kérdező kommentje:

"Az ateista politikusok és gazdasági vezetők most készülnek romba dönteni a földi létet?"

Ez most kérdés? Ha igen, akkor nem, a keresztény politikusok készülnek romba dönteni a földi létet. Obama keresztény. Merkel keresztény. Putyin keresztény. A kínai vezetők talán nem.

2015. dec. 8. 16:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!