Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateista vagy vallásos? És...

Ateista vagy vallásos? És miért vagytok pont ateisták/vallásosak?

Figyelt kérdés

2015. nov. 13. 16:08
1 2 3
 21/22 =egyenlő válasza:
0%

Sem ateista, sem vallásos. (viszont nem ilyen egyszerű az esetem…)

Pontokban foglalnám össze:

-Hiszek a Teremtőben és az Ő akaratában és Jézusban.

-Nem vagyok tagja egy egyháznak sem (keresztény, hindu, mohamedán, jehova tanúi, szcientológia és a többi sokezer…) sőt felidegesít amit művelnek.

-Nem hiszek az evolúció elméletben.

(úgy gondolom, hogy aki elhiszi, hogy csupán a véletlenek sorozata által nagyon hosszú idő alatt létre jön az élettelen anyagból egy élő és akarattal, indítékkal rendelkező élőlény, akkor szerintem annak nagyobb hite van mint a pápának és az összes vallás vezetőjének együttvéve…)

Egyszerű paraszti ésszel gondolkodva, ha beleteszek két legókockát egy befőttes üvegbe és lezárom a tetejét akkor, hiába teszem ki a napra és hiába rázogatom milliárd-csilliárd évig, sohasem fognak összeállni.

Hiába jön az evolucionista a tudományos-fantasztikus érvekkel… (amíg a tudomány „hetente” változtatja a véleményét a tyúktojás fogyasztásának egészségességéről, addig számomra hiteltelen a milliárd évekre visszamenő állításhalmaz)

-Isten=Szeretet

-A Szeretet nem látható, nem hallható, nem szagolható, nem érinthető dolog, de mégis mindenki tudja, hogy létezik. (sőt Ő a világ mozgató rugója (vagy az Ő hiánya…))

-Szeretet csak akkor lesz az életed része ha megbocsájtasz illetve elfogadod a megbocsájtást (Jézus bemutatta….)

2016. márc. 1. 09:11
 22/22 anonim ***** válasza:
Nem vagyok sem ateista, sem vallásos, de megvan a magam hite, ami nem kereszténység. (Zavaró, hogy csak ez a két dolog létezik sokaknak.)
2020. dec. 16. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!