Ateista vagy vallásos? És miért vagytok pont ateisták/vallásosak?
Természetesen ateista.
Felnőttem és feltűnt, hogy nincs a felhők felett egy szakállas bácsi, aki a jó kisfiúkat megsegíti az életben, a rosszak elé pedig kirakja a lábát.
Sőt...
én a "szekuláris" kifejezést használom magamra, mert az "ateizmus" szóhoz egyrészt több vér tapad mint bármi máshoz (persze az ateisták azzal érvelnek ,hogy azoknak a diktatúráknak csak része az ateizmus, de azért minden keresztényt felelőségre akarnak vonni az inkvizícióért, minden muszlim terrorista stb)
másrészt az "ateista" kifejezést azok használják magukra akik kötekednek a másképp gondolkodókkal, engem nem zavar ha valaki vallásos
illetve még azért sem szeretem az ateista szót, mert a legtöbb ember aki hangoztatja hogy ő ateista valójában nagyon erőszakos és tanulatlan, de a zászlójára az ésszerűséget a tudást és az érvekkel történő vitatkozást tűzi, kb a "kössünk fel minden radikálist" mondat írná le őket, én is úgy gondolom, hogy a vallástalan világlátás a legésszerűbb és leginkább alátámasztható, de nem vetem el rögtön a lehetőséget, hogy egyes vallásoknak részben, vagy akár egészben igaza lehet, egyszerűen a jelenlegi tapasztalataim szerint úgy gondolom, hogy (a legtöbb dologban) tévednek
"de azért minden keresztényt felelőségre akarnak vonni az inkvizícióért, minden muszlim terrorista stb)"
Szerintem te vagy a tanulatlan és még hazugságokat is állítasz.
"keresztény,mert Jézus megkeresett engem és nem hagyott elvesznem."
Igen, meghívott egy cukiba és közben jól elbeszélgettetek egy tiramisu szelet mellett.
Én vallásos (humanisztikus) zsidó vagyok.
Nálunk (humanisztikus zsidóknál) a "vallásos" kifejezés nem az ,mint a rabbinikus folklórban (értsd: az ortodox,haszid,háredi,modern-ortodox,reform és konzervatív zsidóságban).
De viszont születésemtől kezdve xy élet évemig keresztény voltam ,meg aztán jópár vallást "körbe jártam". (Szóval az én vallási életem bonyolult...)
Üdv!
Igen, meghívott egy cukiba és közben jól elbeszélgettetek egy tiramisu szelet mellett.
igen majdnem eltaláltad,:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!