Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateista vagy vallásos? És...

Ateista vagy vallásos? És miért vagytok pont ateisták/vallásosak?

Figyelt kérdés

2015. nov. 13. 16:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
55%

Természetesen ateista.

Felnőttem és feltűnt, hogy nincs a felhők felett egy szakállas bácsi, aki a jó kisfiúkat megsegíti az életben, a rosszak elé pedig kirakja a lábát.

Sőt...

2015. nov. 13. 21:44
 12/22 anonim ***** válasza:
48%

én a "szekuláris" kifejezést használom magamra, mert az "ateizmus" szóhoz egyrészt több vér tapad mint bármi máshoz (persze az ateisták azzal érvelnek ,hogy azoknak a diktatúráknak csak része az ateizmus, de azért minden keresztényt felelőségre akarnak vonni az inkvizícióért, minden muszlim terrorista stb)

másrészt az "ateista" kifejezést azok használják magukra akik kötekednek a másképp gondolkodókkal, engem nem zavar ha valaki vallásos

illetve még azért sem szeretem az ateista szót, mert a legtöbb ember aki hangoztatja hogy ő ateista valójában nagyon erőszakos és tanulatlan, de a zászlójára az ésszerűséget a tudást és az érvekkel történő vitatkozást tűzi, kb a "kössünk fel minden radikálist" mondat írná le őket, én is úgy gondolom, hogy a vallástalan világlátás a legésszerűbb és leginkább alátámasztható, de nem vetem el rögtön a lehetőséget, hogy egyes vallásoknak részben, vagy akár egészben igaza lehet, egyszerűen a jelenlegi tapasztalataim szerint úgy gondolom, hogy (a legtöbb dologban) tévednek

2015. nov. 13. 22:09
 13/22 anonim ***** válasza:
Hívő vagyok, és azért mert így alakult. Egyszer csak elkezdett vonzani a dolog, már felnőtt fejjel, és ez a vonzalom lassan de biztosan egyre erősebb lett. Nem vagyok hirtelen megtérő típus, több mint tíz év telt el a folyamat elejétől addig, amikor már határozottan hívőnek tartottam magam. Ez teljesen egyéni útkeresés volt, közösséghez már csak ez után csatlakoztam.
2015. nov. 14. 01:30
 14/22 Jézus szolgája ***** válasza:
7%
keresztény,mert Jézus megkeresett engem és nem hagyott elvesznem.
2015. nov. 14. 10:50
 15/22 anonim ***** válasza:

"de azért minden keresztényt felelőségre akarnak vonni az inkvizícióért, minden muszlim terrorista stb)"

Szerintem te vagy a tanulatlan és még hazugságokat is állítasz.

2015. nov. 14. 14:38
 16/22 anonim ***** válasza:
81%

"keresztény,mert Jézus megkeresett engem és nem hagyott elvesznem."

Igen, meghívott egy cukiba és közben jól elbeszélgettetek egy tiramisu szelet mellett.

2015. nov. 14. 21:32
 17/22 anonim ***** válasza:
31%

Én vallásos (humanisztikus) zsidó vagyok.

Nálunk (humanisztikus zsidóknál) a "vallásos" kifejezés nem az ,mint a rabbinikus folklórban (értsd: az ortodox,haszid,háredi,modern-ortodox,reform és konzervatív zsidóságban).

De viszont születésemtől kezdve xy élet évemig keresztény voltam ,meg aztán jópár vallást "körbe jártam". (Szóval az én vallási életem bonyolult...)

Üdv!

2015. nov. 15. 01:07
 18/22 Jézus szolgája ***** válasza:

Igen, meghívott egy cukiba és közben jól elbeszélgettetek egy tiramisu szelet mellett.

igen majdnem eltaláltad,:D

2015. nov. 15. 08:00
 19/22 anonim ***** válasza:
Keresztény,mert Isten meggyőzött. Keresgéltem sokfelé, keleti tanok,okkultizmus, mert mindig érdekelt a spiritualitás. Neoprotestáns keresztényektől hallottam először arról, hogy a kereszténység több, mint templomba járás meg szabályok, hanem egy nagyon is létező, valós és tapasztalható spiritualitás.Először fokozatosan kezdtem hinni, majd volt egy pont, mikor szinte "megvilágosodtam".Elkezdtem kapcsolatba lépni Istennel és ő válaszolt, különböző módokon. Kötekedők mondhatják, hogy belemagyarázom,nekem ez valóság én meg azt mondhatom, ők magyarázzák bele, hogy véletlen meg stb. Amúgy több mint 10 éve vagyok hívő és nemcsak a lelkemmel, hanem az elmémmel is igyekszem meggyőződni arról, amiben hiszek, hogy konzisztens-e a Biblia és megfelelőek e a történelmi bizonyítékok, de ennél sokkal erősebb Isten személyes megtapasztalása.
2015. nov. 18. 17:29
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Ateista vagyok. Sosem voltam vallásos, fiatalabb koromban volt egy hosszabb korszakom, amikor spirituális és ezotériás dolgokkal foglalkoztam, de kinőttem őket. Egyszerűen nem találtam bizonyítékot, hogy bármely vallásos tanítás vagy természetfeletti dolog valós lenne, így az a legésszerűbb, ha abban a tudatban élem az életem, hogy ezek nem léteznek, egészen addig, amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője.
2015. nov. 25. 23:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!