Utálom az egyházi iskolát ahova járok (katolikus keresztény). Volt már valaki ilyen helyzetben? Vannak itt még sorstársaim?
Nem igazán értem ennek a monológnak a lényegét 19:18-as.
Világnézettől függetlenül mindenki azt gondolja, hogy neki van igaza, hiszen ha nem így lenne, nem élne úgy, ahogy, itt pedig a Buddhisták sem kivételek. Egy csoport van, aki elmondhatja magáról azt, hogy nem foglal állást az igazság kérdésében, ezek az pedig az agnosztikusok.
Amit Jézusról mondasz, nem fedi a valóságot. Ő nem azt mondta, hogy nála van az igazság, hanem hogy Ő az igazság. Ezt pedig azért tehette meg, mert személyében maga az Isten járt a földön emberi alakban. Ettől függetlenül soha nem rendelte magát mások felé, épp ellenkezőleg, Ő szolgált másoknak, erre számtalan példa van az evangéliumokban.
A Kérdezőnek meg azért nincs igaza, mert hihetetlen módon általánosít. Kb olyan ez, mintha valaki bekerülne egy motoros bandába, és mivel ott mindenki bunkó lenne, ezért azt mondaná, hogy az összes motoros elmehet a sunyiba, mert mindegyik bunkó. Ez pedig így igazságtalanság. Természetes, hogy vannak a vallásos emberek közt is olyanok, akiknek kibírhatatlan természete van, de ezen egyáltalán nem kellene meglepődni, már a Biblia is leírta kb 2000 éve, hogy lesznek ilyen emberek. Innentől fogva felesleges olyan terhet tenni az Egyház nyakába, amit ő nem állított magáról, miszerint a tagok kivétel nélkül tökéletes emberek.
Az igazságos szemlélet az lenne, ha elismernénk, hogy mindenhol vannak rosszindulatú emberek, és nem kezdenénk el mutogatni a másikra.
" Ezt hívjuk a sötét középkornak."
Amiről jobb ha tudodo, hogy nem volt annyira sötét:
"A pajzán pápákról és pedofil papokról ne is beszéljünk. "
Mint minden társadalmi rétegben is vannak eltévelyedők - ugyanolyan mértékben, mivel emberek ők is.
"fizeted az egyházi adót"
Amit önkéntesen adsz, nem kötelező.
"pluszba még a hittanórák mellé latint is kell tanulni mert az a kereszténység hivatalos nyelve"
Én is piarista gimnáziumban tanultam - volt annak már 15 éve - nem kellett latint tanulni (vagy legalábbis nagyon-nagyon elhanyagolható minimális szinten).
"Aztán például nem lehet koponyás pólót hordani, mert az a halál szimbóluma"
Majd amikor felvesznek egy multinacionális vállalathoz, megtanulod mi a dresscode, ne félj.
Drága kedves kérdező szemtelenül bohém fiatal vagy még. Ha majd lesz élettapasztalatod, meglátod, hogy a világ úgy alle zusammen sokkal genyóbb - nem ártana egyeseknek a piarista vasfegyelem.
"attól a középkorban még ott voltak a járványok, a gyakori háborúk, a kezdetleges orvoslás... "
A járványok a természet részei - most is vannak (meg sok más baj is van, rák, magas vérnyomás, stressz, mozgásszegény életmód,...).
Hogy kezdetleges volt az orvoslás?
Az volt, de ezért nem az egyház csak a felelős, egyszerűen ott tartott a társadalom.
(Nem mellesleg jártál mostanság orvosnál? Nem hinném, hogy ódákat zengenél a közegészségügyről.)
Sok volt a háború? Most is az van - szerinted miért áramlanak a migránsok százezrei? Oroszország és Ukrajna mit játszik? Babáznak tán?
"akkor sem tudod hova tenni hogy vannak papok akik direkt szivatják a diákokat"
Vannak állami iskolában is ilyen egyedek - sőt - szóval nem egyházi sajátosság.
"Valamint tavaly előtt küldtek el tőlünk egy pedofilt"
Ahol gyerekek vannak, ott lehetnek pedofilok is - szóval felesleges az általánosítás:
* [link]
* [link]
* [link]
* [link]
"Egyébként nézz utána, aki a saját bőrén tapasztalja meg ezt a fene jó oktatást az utálja, aki hírből ismeri imádja"
Mondom: piarista gimnáziumban tanultam (kb. 15 éve). Ismerem a szigorúságát, a pluszterheket (ja mi még szombaton is jártunk iskolába és csak fiúk voltak! - ti ebből kimaradtatok). De mindent összevetve volt azért haszna is a dolognak.
De Te szerintem örülj annak, hogy ilyesmi iskolába jársz, nem egy lakótelepi ipari szakiskolába, ahova mindenféle selejtes nebulók járnak. Ismerem ezt a világot is, tanári körökben (is) mozgok, hallottam, tapasztaltam "rémtörténeteket".
@kérdezõ: Elõször is azt döntsd el, hogy mit akarsz valójában. Vagy megbékélsz és maradsz vagy meghozod a nagy döntést és elmész, mert annak, hogy csak panaszkodsz, hogy ez se jó meg az se jó, semmi értelme.
@14: én is piarista fiúiskolába jártam.
"a latin nem volt kötelezõ" - örülj neki. A kérdezõnek viszont van, ami föleg manapság, amikor az orvostudomány is rohamtempóban veszi fel az angolt, végképp nonszensz.
"örülj, hogy nem szakmunkásba jársz" - mert biztos nincs másik jó gimnázium a városban... hagyjuk már.
A kérdezõnek több dologban igaza van. A hírnév... határozottan érdekes. Egyrészt önfenntartó: vonzza a jó képesrégü és szorgalmas embereket, akik nagy valószínüséggel tovább öregbítik. Másrészt iszonyatos a kettõs mérce: akire büszkének lehet lenni, az az iskola érdeme, ha valaki leginkább ciki, akkor "mindenhol van selejt" meg "mi is hozott anyagból dolgozunk". (A jó példa esetén véletlenül se mondogatják, hogy "felfelé kiugró" meg "hozott anyag".)
Azt bevallom, hogy igazán rossz embereket szerencsére nem ismerek, de az ismerõseim között a volt osztálytársaim emberi értékük alapján meglehetõsen a lista alján helyezkednek el. A legtöbbjük iszonyatosan álszent/képmutató és/vagy életképtelen. És a kedves #14-hez hasonlóan folyton arra rjszolnak, hogy hova jártak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!