Ha "Isten" Ádámot és Évát -fehér embernek teremtette, akkor hogy hogy vannak pl négerek?
Utolsó!
"A tudomány a bennünket körülvevő világ megismerésére irányuló tevékenység és az ezen tevékenység során szerzett ismeretek összessége. A tevékenységnek bárki által megismételhetőnek kell lennie és végeredményben azonos eredményre kell vezetnie ahhoz, hogy az eredményt tudományos eredménynek nevezhessük."
A történelem- és eredettudományt ezen kategóriába nem lehet besorolni. Úgy gondolom, hogy tekintettel, hogy az óvodától kezdve az iskolán át, a mindennapokban is az emberek fejét elég bizarr módon agymosott jelleggel traktálják az éppen aktuális eredettudomány címszóban lévő tartalommal, illetve ahogy én gondolom, aktuális eredet-vallással, nem lehet senkiről sem kijelenteni aki Magyarországon él, felnőtt emberről, hacsak nem burokban él, hogy nincs alapvető ismerete erről. Viszont véleménye ettől függetlenül lehet, ami közel sem biztos, hogy egyezik a te, vagy a többség által elfogadott tézisekkel. Ha nem egyezik, és Te ezért butának, műveletlennek tartod, az rólad állít ki bizonyítványt, és nem az eltérő véleményű illetőről.
"Ha nem egyezik, és Te ezért butának, műveletlennek tartod"
Nem azért. Azért, mert felrúgod az összes tudományos eredményt, ha ezt csak fikciónak tartod.
Ugye akkor a gravitációt és pl. a számítógéped működését is csak fikciónak tartod?
Mert kb. ugyanaz a kategória - azzal együtt, hogy persze az emberiség kifehéredését nem dokumentálták akkoriban és mi nem láttuk a saját szemünkkel sem. De ugyanolyan jól bizonyított, mint a két példám.
Én nem vagyok Biblia szakértő, de kedves vagyok és most kedvesen válaszolni is fogok. :)
Érdekes, hogy senki nem említi a válaszolók közül Noét és a fiait (Khám, Sém és Jáfet.), pedig a Biblia szerint a négerek is innentől eredeztethetők. Khám jelentése: fekete. Mikor özönvizet bocsátott Isten a Földre, mindenki más meghalt, csak ők népesítették be a Földet.
"Valának pedig Noé fiai, kik a bárkából kijöttek vala: Sém és Khám és Jáfet. Khám pedig Kanaánnak atyja.
Ezek hárman a Noé fiai s ezektől népesedék meg az egész föld."
Az özönvíz után Noé szőlőt kezd el termeszteni, amiből bort készít. Nem tudja, hogy mi az, véletlen berúg tőle és meztelenül elalszik. Khám meglátja őt, szól a fivéreinek, akik viszont nem néznek oda, betakarják Noét.
"Khám pedig, Kanaánnak atyja, meglátá az ő atyjának mezítelenségét, és hírűl adá künnlevő két testvérének.
Akkor Sém és Jáfet ruhát ragadván, azt mindketten vállokra veték, és háttal menve takarák be atyjok mezítelenségét; s arczczal hátra meg sem láták atyjok mezítelenségét."
Miután kijózanodott Noé, elátkozta Khám-ot, amiért az megszégyenítette, szolgájává rendelte Sémnek és Jáfetnek minden leszármazottjával együtt. Ezért lett fekete, hogy viselje a nyomát és ezért lettek a négerek évszázadokig rabszolgái a fehéreknek.
"Hogy felserkene Noé mámorából, és megtudá a mit vele az ő kisebbik fia cselekedett vala:
Monda: Átkozott Kanaán! Szolgák szolgája legyen atyjafiai közt.
Azután monda: Áldott az Úr, Sémnek Istene, néki légyen szolgája Kanaán!
Terjeszsze ki Isten Jáfetet, lakozzék Sémnek sátraiban; légyen néki szolgája a Kanaán!"
23-as vagyok, azt még hozzátenném, hogy a Biblia egy szimbolikus nyelvezet, nem kell szó szerint venni és vitába bocsátkozni. Nincs TUDOMÁNY VS BIBLA vita, mert ostobaság lenne efelett vitázni.
A Bibliát is csak emberek írták.
Nem Khámot átkozta meg. "Monda: Átkozott Kanaán! ..." Tehát "csak" a leszármazottait. Isten viszont kijelentette, hogy az atyák vétkéért nincs büntetés a fiakon.
De attól, hogy esetleg meg van nevezve egy fekete ember a Bibliában, attól még az eredeti kérdés változatlan.
Előtte válaszoló.
"Nem azért. Azért, mert felrúgod az összes tudományos eredményt, ha ezt csak fikciónak tartod. "
Ez véleményem szerint egy eléggé ostoba kijelentés. Ha Te nem értesz egyet Béla bácsi egyik kijelentésével, akkor megkérdőjelezed az összes kijelentését Béla bácsinak? Nem tudom, de az, aki nem ért egyet valamivel, az szerinted semmivel nem ért egyet? Szerinted az általad tudománynak nevezett szakterületnek nem az-e a mozgatórugója, hogy megkérdőjelez, vizsgál, és kérdéseket tesz fel, és kérdéseket tesz fel, és kérdéseket tesz fel? És nem az, hogy bólogat, elhisz, tudomásul vesz. Ettől független, már írtam, hogy attól, hogy tudomány címszóval ráhúznak valamire egy köntöst, még nem lesz igaz, és az egyik működő, és igaz dolog nem teszi igazzá a másikat, csak azért, mert az egyikre is a tudomány szót használjuk, és a másikra is.
"akkor megkérdőjelezed az összes kijelentését"
Nem.
De a tudományban eléggé összekapcsolódnak a dolgok.
Ha te pl. az evolúciót EGYÁLTALÁN nem hiszed el, azzal annyi mindent megkérdőjelezel a tudományban (legalább 50%-ig), hogy összeomlik az egész világ.
Kedves kérdező! Meg fogsz lepődni a válaszomon.Nem is az én válaszom igazából, hanem a katolikus katekumen tanításé.
"Mikor megtörtént az első Isten-Ember kapcsolat (megszólítja Ábrahámot), és a szövetség megköttetik, akkor jön a válasz a "Honnan van és miért ilyen a világ?", illetve "Hol volt eddig?" kérdésre. Amíg nem volt kapcsolat, addig ez a kérdés föl sem merült. A válasz Kr.e. 1000 körül érkezik kinyilatkoztatás formájában. Ekkor íródik a bűnbeesés története, az Ádám és Éva. Nem az események történését nyilatkoztatja ki az Isten ,hanem a kérdésekre ad választ. Egy történet keretén belül válaszol, hogy az adott kor embere megértse. Éppen ezért az Ádám, Éva történetet nem szabad megtörtént eseményként értelmezni. Az Ádám, Éva történet üzenete: Isten- " Te miattad szakadt meg a kapcsolat. Nem hittél bennem. Ha neked nem kell, próbáld meg egyedül. Az Ember visszautasítja az Isten ajándékát, a kész, tökéletes világot. Az Ember uralkodni akart, ő akart meghatározója lenni mindennek, ezért nem volt kapcsolata Istennel. A bűnbeesés története mind a mai napig, a mai emberre is érvényes!"
"Mikor megtörtént az első Isten-Ember kapcsolat (megszólítja Ábrahámot)"
Ja, értem, Ádámot nem szólította eléggé meg, Noéval nem beszélt.
"Ha te pl. az evolúciót EGYÁLTALÁN nem hiszed el, azzal annyi mindent megkérdőjelezel a tudományban (legalább 50%-ig), hogy összeomlik az egész világ."
Húha, szerintem itt elég nagy hiányosságok vannak. Mondanál három példát a fizika, a kémia, és a matematika tudományágakon belül, hogy én is megértsem, hogy mit akarsz mondani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!