Ha "Isten" Ádámot és Évát -fehér embernek teremtette, akkor hogy hogy vannak pl négerek?
Fehérben miért vannak magas vagy kis emberek?
Ádám gyerekei miért nem egyformák?
Egyébként a néger ember.
"de ezeket az képeket-festményeket nem hiszem, hogy a keresztények elfogadják"
Már ne haragudj: ahol ezek készültek, ott keresztények vannak! Afrikai keresztények.
Komolyabban gondolják a hitüket, mint sok más ember.
"Ádámról és Éváról volt szó, a Biblia szerint mindannyiunk leszármazottairól, akik mindig is fehér emberként voltak ábrázolva"
Nem. Azóta vannak magas, fehér emberként ábrázolva, mióta a kereszténység Európába jött. Előtte egy sötétebb és alacsonyabb típus volt a divat - de a korai kereszténységben még ritka az ábrázolás. Jézust sem ábrázolták jó pár 100 évig.
"Vagy Ádám egy olyan génállománnyal rendelkező ember volt, akiben mind a fehér ember génje, mind a fekete ember génje bent volt."
Az ötlet nem rossz, csak éppen ezek közül sok dolog kizárja egymást.
Az emberek az után lettek csak világosak, hogy Európába költöztek. Előtte MIND fekete volt.
"ha nem tetszik az, hogy idézőjelbe raktam "Istent""
-de tetszik, szétröhögtem magam rajtad, mekkorának hiszed magad pökhendi gőgösségedben I.-nel szemben.
----
"nem hiszem, hogy a keresztények elfogadják, mint hiteles ábrázolás. "
A korok, és helyek szerinti jelrendszer, ábrázolás nem hittan kérdés, teljesen mindegy, hogy "te" mit "hiszel", mondtam: kultúrantropológiai és még + művészettörténeti kérdés.
------------
"az ilyen 65%-os válaszolók pedig kíméljenek"
-örökké ilyen embertelen és sötét, buta akarsz maradni?
na jó, akkor elmegyek, kíméllek, halj meg bután.
"az általad felvetett dolgot csupán fikciónak veszem. Ez ugyan olyan tippelgetés"
Sajnos a természettudományos oktatás a béka feneke alatt van - de azért elég szégyen, ha valaki arra büszke, hogy ő milyen buta.
Ugyanolyan egy szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!