Miért jellemző a (vak) buzgó hívők kilencven százalékára a kritikán aluli helyesírás?
"Kegyes engedelmeddel."
-->Engedelmemmel távozhatsz. Juliskám. :D
"Amúgy Harry Potter csak viccelt, ne aggódj."
Hát... Nem valami szimpatikusan csinálja ezt a viccelés dolgot. :-/
Bringa Manó:
"Hogyhogy felesleges? :-)"
Tudod, Julianna ateista, ahogy eddigi kérdéseiből és válaszaiból kiderült számomra. Mivel nem hisz Istenben, a keresztséget fölöslegesnek tartja.
Soha nem titkoltam, hogy nem vagyok hívő, de a nagyanyám kérésére megkereszteltek, és én ugyanúgy tiszteletben tartottam az ő hitét, mint ahogyan azokét, akik megkértek, hogy legyek a gyermekük keresztanyja.
Így már három keresztgyerekem van, és ahogy a szülőket nem zavarja az én filozófiám, engem sem zavar az övék, egészen addig, míg nem akarnak erőszakkal - és teljes fölöslegesen - megtéríteni. De erről ebben az esetben szó sincs.
De hogy a hozzászólásokra is feleljek:
A kérdésben azt írtam, hogy a hívők 90%-a általában helytelenül használja a magyar nyelvet.
Elismerem, hogy a százalék túlzott és nyilván megalapozatlan is, de nem a pontos szám a kérdés lényege.
Azok a hívők, akik itt feleltek, nem a vakbuzgók közé tartoznak, jó a helyesírásuk, ergo nyilván a fennmaradó 10 (na jó, legyen 30!) százalékba tartoznak.
Egyébként nem személyeskedni akartam a kérdéssel, a válaszok tették ilyenné a topicot.
Senkit nem ítélek el vagy nevetek ki a hite vagy a neveltetése miatt.
De elvárom, hogy az én meggyőződésemet ugyanúgy tiszteletben tartsák mások, mint én az övéket.
"Azok a hívők, akik itt feleltek, nem a vakbuzgók közé tartoznak, jó a helyesírásuk, ergo nyilván a fennmaradó 10 (na jó, legyen 30!) százalékba tartoznak."
-->Juliskám, azt elismerem, hogy a buzgó hívők közt vannak olyanok, akik hadilábon állnak a helyesírással. De mi a helyzet az buzgó ateistákkal, akiket az élet habzsolásán kívül más nem érdekel? Nézz csak be a szexualitás-párkapcsolatok topikba, ott is találsz majd érdekes gyöngyszemeket, amikre kapásból rá lehetne írni az 1-est, ha azt osztályozni kellene.
Buzgó hívő, buzgó ateista - egyre megy, és egyikből sem kérek.
Én agnosztikus vagyok. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!