Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért jellemző a (vak) buzgó...

Miért jellemző a (vak) buzgó hívők kilencven százalékára a kritikán aluli helyesírás?

Figyelt kérdés

2015. okt. 17. 17:46
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
*többi, válaszra érdemes...
2015. okt. 20. 20:18
 22/29 anonim ***** válasza:
OFF: Keresztanyaságra? :D És aztán tartottál nekik előadást, mennyire felesleges az egész? Amúgy Harry Potter csak viccelt, ne aggódj.
2015. okt. 21. 20:25
 23/29 BringaManó ***** válasza:
Hogyhogy felesleges? :-)
2015. okt. 21. 21:02
 24/29 _Harry Potter_ ***** válasza:

"Kegyes engedelmeddel."

-->Engedelmemmel távozhatsz. Juliskám. :D

2015. okt. 21. 21:35
 25/29 BringaManó ***** válasza:

"Amúgy Harry Potter csak viccelt, ne aggódj."

Hát... Nem valami szimpatikusan csinálja ezt a viccelés dolgot. :-/

2015. okt. 21. 22:24
 26/29 _Harry Potter_ ***** válasza:
Ne aggódj előző, Juliskának biztosan van van elegendő érzéke a "humoromhoz". Ő is egy vicces lány, csak még nem bontakozott eléggé ki. :-)
2015. okt. 21. 22:55
 27/29 anonim ***** válasza:

Bringa Manó:

"Hogyhogy felesleges? :-)"

Tudod, Julianna ateista, ahogy eddigi kérdéseiből és válaszaiból kiderült számomra. Mivel nem hisz Istenben, a keresztséget fölöslegesnek tartja.

2015. okt. 22. 21:07
 28/29 A kérdező kommentje:

Soha nem titkoltam, hogy nem vagyok hívő, de a nagyanyám kérésére megkereszteltek, és én ugyanúgy tiszteletben tartottam az ő hitét, mint ahogyan azokét, akik megkértek, hogy legyek a gyermekük keresztanyja.

Így már három keresztgyerekem van, és ahogy a szülőket nem zavarja az én filozófiám, engem sem zavar az övék, egészen addig, míg nem akarnak erőszakkal - és teljes fölöslegesen - megtéríteni. De erről ebben az esetben szó sincs.

De hogy a hozzászólásokra is feleljek:

A kérdésben azt írtam, hogy a hívők 90%-a általában helytelenül használja a magyar nyelvet.

Elismerem, hogy a százalék túlzott és nyilván megalapozatlan is, de nem a pontos szám a kérdés lényege.

Azok a hívők, akik itt feleltek, nem a vakbuzgók közé tartoznak, jó a helyesírásuk, ergo nyilván a fennmaradó 10 (na jó, legyen 30!) százalékba tartoznak.

Egyébként nem személyeskedni akartam a kérdéssel, a válaszok tették ilyenné a topicot.

Senkit nem ítélek el vagy nevetek ki a hite vagy a neveltetése miatt.

De elvárom, hogy az én meggyőződésemet ugyanúgy tiszteletben tartsák mások, mint én az övéket.

2015. okt. 22. 21:33
 29/29 _Harry Potter_ ***** válasza:

"Azok a hívők, akik itt feleltek, nem a vakbuzgók közé tartoznak, jó a helyesírásuk, ergo nyilván a fennmaradó 10 (na jó, legyen 30!) százalékba tartoznak."

-->Juliskám, azt elismerem, hogy a buzgó hívők közt vannak olyanok, akik hadilábon állnak a helyesírással. De mi a helyzet az buzgó ateistákkal, akiket az élet habzsolásán kívül más nem érdekel? Nézz csak be a szexualitás-párkapcsolatok topikba, ott is találsz majd érdekes gyöngyszemeket, amikre kapásból rá lehetne írni az 1-est, ha azt osztályozni kellene.

Buzgó hívő, buzgó ateista - egyre megy, és egyikből sem kérek.

Én agnosztikus vagyok. :D

2015. okt. 22. 23:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!