Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért jellemző a (vak) buzgó...

Miért jellemző a (vak) buzgó hívők kilencven százalékára a kritikán aluli helyesírás?

Figyelt kérdés

2015. okt. 17. 17:46
1 2 3
 11/29 Pietrosol ***** válasza:
100%

Szia!

Ez a kérdés, eddigi hozzászólásaid alapján méltatlan hozzád. Nyilván csak rossz napod volt.

2015. okt. 18. 07:37
 12/29 anonim ***** válasza:
Azért az tény,hogy intelligens embereknek az esetek nagy részében a helyesírásuk is jó.Én is megfigyeltem már,hogy több,értelem nélkül térítő,szinte már erőszakos fanatikus elég gyenge helyesírási készséggel rendelkezik.
2015. okt. 18. 12:45
 13/29 anonim ***** válasza:
Egyszerűen az ilyen hívők értelmi szintje és tudása általában alacsonyabb a többiekénél. Ez sajnos tény. Nem olvasnak semmilyen könyvet a Biblián kívül (bár azt is inkább a vallási vezető olvassa fel nekik), a 8 általánosuk jó, ha megvan. Nem véletlenül ilyen vakbuzgó hívők. Szektákba általában az olyanok lépnek be, akik olyan keveset tudnak, hogy mindent elhisznek az adott egyháznak (lásd Jehova Tanúi, szcientológia, Hit Gyülekezete, mormonok).
2015. okt. 18. 12:54
 14/29 anonim ***** válasza:
Viszont a történelmi egyházak követői jóval műveltebbek. Ez is tény.
2015. okt. 18. 12:58
 15/29 anonim ***** válasza:

Milyen jó, hogy a magyar iskolákban ilyen jól megtanítják a szövegértés. :)

Most azok a hívők, akik itt megsértődtek, komolyan vakbuzgónak tekintik magukat? :)

Csak mert szerintem Julianna elsősorban a fanatikusakra gondolt, és szerintem itt sokan emlékeznek még Istvanakárhányra, meg Tatti-ra. Na ők tényleg nem tudtak helyesen írni.

2015. okt. 18. 13:41
 16/29 anonim ***** válasza:
A baj az, hogy az átlag magyarnak alapból kifogásolható a helyesírása. Ez pedig független attól, hogy tartozik-e az illető valamilyen vallási csoporthoz vagy sem.
2015. okt. 18. 14:42
 17/29 BringaManó ***** válasza:

Nem sértődött meg senki (meg nyilván vakbuzgónak sem tekinti magát, van szövegértés, nyugi), csak alaptalannak tűnik Julianna általánosítása, illetve pl. az extrapolálás az általad említett kettő(!)ből.

2015. okt. 18. 15:40
 18/29 _Harry Potter_ ***** válasza:
Julianna persze most lapít, meg se mer mukkanni, mert elszégyellte magát. :D
2015. okt. 18. 17:28
 19/29 BringaManó ***** válasza:
Nem hinném, hogy lapít.
2015. okt. 19. 00:03
 20/29 A kérdező kommentje:

"Julianna persze most lapít, meg se mer mukkanni, mert elszégyellte magát."

Julianna nem "lapít", meg mer mukkanni még kényesebb kérdésekben is, és csöppet sem szégyelli (vagy szégyenli :D) magát.

A helyzet az, hogy három napig nem voltam itthon, mert - akarsz nevetni? - felkérték keresztanyaságra, amit elvállaltam, és amihez el kellett utaznom elég messzire.

Ehhez mérten jócskán el is fáradtam, ezért a többi válaszra érdemes hozzászólásra holnap fogok felelni.

Kegyes engedelmeddel.

2015. okt. 20. 20:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!