Tények a szcientológia ellen?
"Egy korábbi hozzászóló már hamarabb rájött mint te, hogy csak a felhasználónevem más."
Képzeld, nekem is feltűnt, csak eddig nem hittem el...azért írtam azt, hogy tényleg! Valahogy kicsit okosabbnak gondoltalak, minthogy itt két accounttal szórakozz, aztán még le is tagadd, meg eljátszd, hogy te csak figyelsz, blabla...Úgy látszik, túl magasak az elvárásaim...de egy hazug emberrel kapcsolatban milyen elvárásaim is legyenek...heh, silly me!
"Te teljesen névtelenül írsz. Ezek után szememre vetni, hogy két különböző néven írok, kissé furcsa. De mindegy is."
Nem az a baj, hogy két néven írtál, hanem hogy gyakorlatilag így már az első mondatodtól fogva csak hazudsz. Gondolom miután mindenki megismert itt gyk-n mint T.Zoltán, a hazug szci, valamiért csak nem akartak hinni neked, vajon miért?
Viszont, hogy nem bírod felfogni, hogy egyáltalán nincs jelentősége, hogy valaki névvel vagy anélkül ír, hát az már siralmas. Mert te biztosan T.Zoltán vagy...anyád neve T.Juliska, apád T.Jancsika, blablabla...
"Feltűnik, hogy mind a két mondat tőled származik? "
Nem mondod, tényleg? Durva! Tehát nem hiszed el, amit a "vallásod" vezetője mond? Milyen akkor ez a "vallás"? (Költői kérdés...)
"South Park videók?"
Érdekes, ha más vallásokat/hívőket támad a South Park, akkor miért nincs ekkora balhé belőle? Ja, igen, más vallások hívői tudják, hogy azok a támadások vagy alaptalanok, vagy ha nem, akkor inkább egy kicsit magukba néznek, és átértékelnek dolgokat. De ugye a szci az szent és sérthetetlen mi? Ezért keveredik mindig botrányokba, adathalászások, mikrofon a gyóntatószékben, stb. Nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja!
"Ugyan azon a témán lovagoltál végig Xenu. Majd leírod a saját privát véleményed. Ez aztán tényekkel alátámasztott álláspont."
Én nem Xenu vagyok, kihagytál egy vesszőt:P De érdemi választ még arra a témára sem tudtál adni. Nem is beszéltél róla. Tipikus... A véleményem? Hát ha az a sok link amit küldtem még törlés előtt neked csak vélemények...de a 74 tényes linkem még benn maradt:P
"Azért azt visszaolvastad, hogy akik melletted álltak ki, milyen sok tényt tettek hozzá?"
Igen, mivel a kérdésre adtak választ, természetesen elolvastam őket. Az már az én dolgom, hogy mire megyek velük, nem a tied. Mégegyszer mondom, hogy te viszont csak veszekedni jöttél ide, nem segíteni, ami elég rosszindulatú.
"Egy South Park videó.
Angliában betiltották.
Egy nem a Szcientológiáról szóló videó."
Egy jó SP rész:P
Ha nincs is Angliában betiltva, azért nem szertik ott sem. Nincsenek is egyházként elismerve. Az állítólagos 200000 követőből meg csak kb 1700 nem felejtette el megadni vallásként a népszámláláskor:)))
Azt meg, hogy a videó másról szól, én is jeleztem, ez még mindig nem a te dolgod...
Jah, és látom Lucifert következetesen kihagytad, valamint a névtelent is...
Fel kéne adnod végre. A vereségedet már elismerted, hisz a nézőpontodat már nem osztod meg, amit meg eddig megosztottál, nem tudtad megvédeni. Szerintem neked is van jobb dolgod, mint itt személyeskedni. Te írtad, hogy ez a te utadon nem változat semmit. Hát szerintem elég sok időt elvesz az utadból, hogy visszajössz ide a pofonokért... De már komolyan kezdelek néha sajnálni, hisz olyan szánalmasak ezek a próbálkozásaid...
Fogadd el, hogy ez most nem jött össze!
A névnek, vagy névtelenségnek tényleg nincs sok jelentősége. Annyi csak, hogy ha valaki nem adja meg a nevét, akkor nehéz hiteles forrásnak elfogadni.
Én már egy másik kérdésnél is írtam, hogy ha valaki privátban kéri a telefonszámomat, akkor szívesen megadom, és ha felhív a saját nevemen fogok bejelentkezni. Még ha privát számon is hív. Így könnyű kideríteni, hogy ki adja a nevét a véleményéhez.
Szerintem ezzel lezárhatjuk a név kérdését.
Milyen vallás a Szcientológia?
Olyan, ami nem erőltet rá a gyakorlóira semmit. Az alaptételek között van ez: "Csak az igaz számodra, amit magad figyeltél meg és az úgy igaz, ahogy te magad megfigyelted."
Nem mondja meg senkinek, hogy miben kell hinnie. Abban hisz amit akar. Egy dologban kell csak hinnie ahhoz, hogy javítani tudjon az életén: Képes vagy javulni és a képességeid szinte határtalanok.
Soha senki nem fogja azt mondani - és nem is mondta soha -, hogy egy Szcientológus szent és sérthetetlen. Követnek el hibákat a Szcientológusok is. Ahogy minden vallás követője követ el hibákat. Viszont az a személy hibái. Nem egy nagy általánosságban vett, csoport hibái.
Én sem mondom azt, hogy a Kereszténység egy gyilkos vallás, csak azért, mert a múltban a Kereszténység nevében több ezer embert megöltek. Nem a kereszténység ölte meg azokat az embereket. Egy egy ember követte el azokat a tetteket. Ugyan úgy, ahogy a Szcientológusok között is volt aki törvénytelen dolgokat követett el, vagy ártott másoknak. Nem a Szcientológia. A Szcientológia egy hitközösség. Nem tud elkövetni semmit, hisz nem egy személy.
Szcientológusnak az számít aki használja a Szcientológia eszközeit saját maga és mások megsegítésére. Hinnie nem kell ehhez semmiben, de hihet is amiben akar.
Például, ismerek Zsidó Rabbit, aki egyben Szcientológus is, mert a gyereknevelésben, és a párkapcsolatában a Szcientológia eszközeit alkalmazza. Ismerek Görög Katolikust, aki a cégében használja a Szcientológia eszközeit, ezért Szcientológusnak is számít.
"Ha nincs is Angliában betiltva, azért nem szertik ott sem"
Megint csak saját vélemény. Kétlem, hogy megkérdeztél minden angol embert, hogy mi a véleménye a Szcientológiáról. Egyházként nincs még elismerve, de a Szcientológus esküvő hivatalosan elfogadott esküvőnek számít már Angliában.
Görögországban például a Római Katolikus egyház sincs bejegyezve egyházként, csak a Görög Katolikus. Nem hinném, hogy ezért a Római Katolikus egyház nem számítana egyháznak.
Nem felejtettem ki Lucifert. Elnézést kért azért, amit leírt. Ezzel jelezte, hogy nem teljesen ért egyet a leírtakkal. Ezek után nem kezelném tényként az általa leírtakat.
Az általad belinkelt cikkeket nem olvastam végig. Bírósági perek egy egy ember ellen. Lehet van benne sikkasztási vád és egyéb nyalánkságok. Érdekes, hogy ha valaki elkövet egy bűncselekményt, akkor szinte egyetlen alkalommal sem firtatják a vallását, kivéve ha Szcientológus. Hány keresztény vallású, hány Zsidó, hány Katolikus követ el világszerte bűncselekményeket? Nem számít a vallása. Ha Szcientológus, akkor meg rögtön a vallását is támadják. Kicsit sem diszkriminatív. Egy Szcientológus ennek ellenére sem támadja ezeket a vallásokat és más szervezeteket. Ezt elmagyaráznád. A magyarázatokban amúgy is jó vagy.
Végezetül a South Park videók. Nem az a bajom velük, amik benne vannak. Egy extrém humoros rajzfilmsorozat, ami sokszor elrugaszkodik a valóságtól. Tényként azért nem kezelném. Ez a bajom vele.
U.I: elnézést ha újabb helyesírási vagy nyelvtani hibát vétettem volna. A nyelvtan sosem volt az erősségem.
Írok ide azért egy tényt a Szcientológia ellen, amit már egyszer leírtam, de nem reagáltál rá: A Szcientológia nem segít azoknak az embereknek, akik nem hajlandóak betartani a helyi ország törvényeit.
"Annyi csak, hogy ha valaki nem adja meg a nevét, akkor nehéz hiteles forrásnak elfogadni."
Igen, csak hogy itt az interneten még teljes név+fényképes igazolvány+bármilyen más személyazonosságot igazoló dokumentum sem elég ahhoz, hogy valakiről biztosan tudjuk, hogy ki. Hívogatni meg hívogasson akinek két anyja van.
"Milyen vallás a Szcientológia?"
Nem tudod, mit jelent a költői kérdés? Ennek megfelelően nem reagálok erre túlzottan, ezeket már nagyjából korábban is leírtad, fölösleges még egyszer megvitatni ugyan azokat a dolgokat...
De ha már mégis, akkor én megfigyeltem, hogy te egy nagyon rosszindulatú, provokatív és hazug ember vagy, aki csak manipulációra, féligazságokra és személyeskedésre építikezik, és ha egyszer ez nem jön össze, akkor sem képes összeszedni a maradék becsületét, és azt mondani, hogy jól van, most vesztettem, viszlát legközelebb...
Ez a te szci-s logikád szerint igaz!
"Megint csak saját vélemény."
Nem. Ha elolvasod a kapcsolódó wikipédia oldalt(angol nyelvűt), akkor meglátod milyen a szci helyzete és megítélése Angliában. (mivel te is hivatkoztál már wikipédiára, ezáltal kölcsönösen elfogadtuk az oldal hitelességét...)
"Elnézést kért azért, amit leírt."
Ezt is már megbeszéltük. Nem azért kért elnézést, amit írt, hanem hogy azzal téged esetleg megbántott.
"Az általad belinkelt cikkeket nem olvastam végig. Bírósági perek egy egy ember ellen."
Azért van ott több is...olvasgasd csak!
"Írok ide azért egy tényt a Szcientológia ellen, amit már egyszer leírtam, de nem reagáltál rá"
Most mit reagáljak rá? Ügyes vagy gondolom...
Most akkor nagyon figyelj! Ha továbra is itt akarsz veszekedni, akkor erre a három kérdésre válaszolj, de nyíltan és egyenesen:
Tagadod e, hogy L.Ron Hubbard mondja el Xenu történetét a linkelt videóban? (Tudod te nagyon jól melyikben, amelyikről következetesen hallgatsz...)
Melyik szinten vagy te a szcientológián belül?
Az OT VIII-as szintű szcientológusok miért nem 'varázsolják' el a szci ellenségeit, hogy így ne legyen több gondjuk? (Itt is tudod miről van szó, nem kell a mellébeszélés!)
Csak erre a 3 kérdésre, ha kérhetném!!!
Mielőtt válaszolok azért reagálok egy dologra.
"De ha már mégis, akkor én megfigyeltem, hogy te egy nagyon rosszindulatú, provokatív és hazug ember vagy, aki csak manipulációra, féligazságokra és személyeskedésre építikezik, és ha egyszer ez nem jön össze, akkor sem képes összeszedni a maradék becsületét, és azt mondani, hogy jól van, most vesztettem, viszlát legközelebb...
Ez a te szci-s logikád szerint igaz!"
Én személyeskedem. Aha persze.
Csak idéznélek.
"Azt észrevetted, hogy egyre kevesebbet írsz, a nézőpontod helyett pedig egyre többet személyeskedsz? Szerintem hagyd abba, veszett fejsze nyele"
A kérdésekre is válaszolok:
Nem tagadom, hogy L.Ron Hubbard hangját hallani az előadásban. Minek is tenném. Azzal az adattal viszont rendelkezek, hogy az igaz számodra.... Nem írom újra végig.
Elég magasan. A szinteket ábrázoló Híd melyik oldalára gondolsz?
Azért nem "varázsolják" el, mert nem tudnak varázsolni.
Azért azt megjegyezném, hogy itt folyamatosan azt próbálod bebizonyítani, hogy a Szcientológia átverés. Ennek ellenére felteszel egy szemrehányó kérdést, hogy miért nem "varázsolnak" az OT VIII-ok.
Kezdesz kicsit ellentmondásokba keveredni. Sebaj. A következő hozzászólásod biztosan jobb lesz.
Nem tudom, de feltennék én is egy pár kérdést.
Mit gondolsz te, hogy mire képes egy OT VIII-as?
Miért fontos az, hogy milyen szinten van valaki a Szcientológiában?
És végül, miért ezt az egy Xenu történetet ragadtad ki a sok közül?
Értelme nem nagyon van. A nagy egészből kiragadni egy pici adatot, és az alapján megítélni az egészet. Ezzel az erővel lehetne azt is kérdezni, hogy a Keresztények meg miért hisznek abban, hogy valaki kettéválasztotta a tengert, és most miért nem csinálja meg senki újra? Ez alapján mondhatnánk, hogy a Kereszténység csak egy fikció és átverés az egész. Pedig szerintem nem az. Nagyon sok jó dolgot tanít az a vallás is az embereknek.
Gondolom a válaszaimmal nem leszel elégedett. Hozzászoktam már, hogy bármit írok, azt nem fogadod el, kimagyarázásnak nevezed, visszafordítod és hazugságnak nevezed. Annyira általánosságokban fogalmazol, hogy azt nehéz cáfolni, ha nem lehetetlen. Ennek ellenére engem nevezel rosszindulatúnak. Az összes hozzászólásod nem áll másból, mint szapulás, leértékelés. A te nézőpontodból biztosan az. A te célod a Szcientológia leértékelése. Ami nem ezt a célt szolgálja, az számodra rosszindulatú. Ez tiszta sor. Ami nem ezt a célt szolgálja az számodra hazugság. Ez is tiszta sor.
Ja nem csak a három kérdésedre reagáltam. Bocsi. Szedesd le ezt is, ahogy az összes olyat amiben nem tudtad érdemben megvédeni a saját álláspontodat és nem szapulta eléggé az általad fő gonosznak kikiáltott vallást.
Nem nagyon izgat. Az idő, úgyis megválaszolja majd az összes kérdést. Ahogy a Kereszténységet is tűzzel vassal irtották az elején, mégis kinőtte magát, úgy a Szcientológia is egyre gyorsuló ütemben növekszik. Ja nem írhatok ilyet, mert rögtön az jön vissza, hogy persze, mert rengeteg pénzük van az emberek kihasználásából, meg mert gonoszul elnyomnak mindenkit, stb, stb.
Kiszámíthatóvá váltál itt a végére. Lehet te is érzed már, azért mentél át személyeskedésbe, sebaj.
Viszont ha akkora gonosz a Szcientológia, akkor megmagyaráznád azt, hogy a Lucifer hozzászólására feltett válaszomban lévő linkek micsodák? Ja tudom tudom. Propaganda, pénzért megvett szereplők, stb. Még az árvizeket is a Szcientológia szervezte, hogy utána tudjon segíteni, hogy jobb fényben tüntesse fel magát. Sőt a WTC is a Szcientológia robbantotta fel, hogy ott is tudjon segíteni..... Sorolhatnám még, de rád hagyom. Ebben te vagy a profi.
Az olaszokat sem kell félteni amikor hülyeségről van szó! :P
Ideális épület! Piha...
Itt egy ideális Ödönke: 8=======D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!