A Kába kő nem bálványimádás?
Keringene meg hajoldoznak körülötte.
Meg akarják érinteni.
Még a pogány időkből való és azt ültették át.
Ez kicsit olyan, mint a kereszténységbe beemelt pogány ünnepnapok,szokások, hogy könnyebb legyen a vallást elfogadtatni.
Az iszlám központi elem egy pogány dolog köré épül ?
Hol itt a tiszta vallás?
"Az iszlám központi elem egy pogány dolog köré épül ?"
Jóreggelt! Mindhárom nagy világvallás "pogány" dolgok köré épül.
tehát a kába-kőbe van az eredendő bűn?
és a bűnt felszívja a kő, de eközben megváltozik a színe...
nOS, EBBEN AZ ESETBEN FELGYORSÍTHATNÁNK A bíróságok munkáját.
Az adott személy körül mozgatnak egy fehér köveet: ha fekete lesz, bűnös, hanem, szabad.
Csak az állit ilyesmit aki nem ismeri az iszlámot. Egyáltalán nem központi elem a kő. Nem jelképezi Istent és nem imádkozik a kőhöz senki. Nem tudjuk pontosan hogyan került oda, de biztos hogy nagyon régi. Egyes források szerint még Ábrahám proféta helyezte el a Kába épitésekor. Ha nem lenne ott úgyanúgy imádkozna mindenki, nincs jelentősége. Az iszlám előtt a Kába tele volt bálványokkal. Ezeket Mohammed proféta mind eltávolitotta. Maga az épület letisztult, nincs se kép se szobor.
A második kalifa Omar szavi mindent elmondanak:
„Én tudom, hogy te csak egy kő vagy, nem segíthetsz, és nem árthatsz nekem semmit, és ha nem láttam volna Allah prófétáját ekként cselekedni, én sem tennék így.”
"Ez kicsit olyan, mint a kereszténységbe beemelt pogány ünnepnapok,szokások, hogy könnyebb legyen a vallást elfogadtatni."
Nem tanítottak törit nálatok, vagy csak nem vagy még ötödikes?
Amikor a kereszténység megszületett, akkor senki nem akarta elfogadtatni, hanem éppenséggel hogy üldözték is.
Az összes ereklye, tárgy alsóbbrendű a szellemhez képest.
Ezért, nem az embernek kellene a tárgyat tisztelnie, hanem fordítva.
6-os
"Ez kicsit olyan, mint a kereszténységbe beemelt pogány ünnepnapok,szokások, hogy könnyebb legyen a vallást elfogadtatni."
"Amikor a kereszténység megszületett, akkor senki nem akarta elfogadtatni, hanem éppenséggel hogy üldözték is."
ez a kettő nem mond ellent egymásnak, sőt meg is magyarázod az elsőt. átvette pogány ünnepeket, hogy el tudja magét fogadtatni.
Gondolkozz azelőtt hogy válaszolsz valakinek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!