Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak én érzek ellentmondást...

Csak én érzek ellentmondást az iszlámon belül a bálványimádás megítélése terén?

Figyelt kérdés
Alapból ott van például az emberek és állatok képi ábrázolásának tilalma. Vagy éppen tegnap olvastam egy cikket az aktuális mekkai tömegszerencsétlenség apropójából, amiben leírták, hogy a szaúdi hatóságok a vallási, történelmi emlékhelyeket egymás után rombolják le az országban, hogy szállodákat építsenek a helyükre, és ez szerintük teljesen helyénvaló, mert csak bálványimádás lenne ha az emberek egyes történelmi személyek sírjait, vagy egyenesen Mohamed életének fontosabb helyszíneit akarnák felkeresni. Ugyanakkor az teljesen normális, hogy a mekkai zarándoklat során napokig keringenek egy kődarab körül, meg rituálisan dobálják a sátán oszlopait Minában, meg hasonlók. Nálam ez is simán kimeríti a bálványimádást akkor. Van erre valami értelmes magyarázat? Azon kívül persze, hogy az üzlet az üzlet...
2015. szept. 25. 14:22
 1/2 Ozmium42 ***** válasza:
49%
Mindegyik sémi-monoteista vallás masszívan bálványimádás. A zsidóknak, a muszlimoknak és a keresztényeknek is meg vannak a maguk körülrajongott és bálványozott tárgyaik, beleértve földi dolgokat, mint a Tóra tekercsei, a Biblia tévedhetetlensége, a feszület vagy a Kába kő, illetve az "égi" dolgokat, mint az emberarcú istenkép, az angyalok, vagy a mágiától, ördögöktől való babonás félelem. Persze, önkritika kellene ennek belátásához vagy beláttatásához, ami az "abszolút igaz kinyilatkoztatások" vallásaiból ki van zárva.
2015. szept. 25. 16:04
 2/2 anonim ***** válasza:
A Kába-kő nem bálvány, csak része a rituálénak.
2015. szept. 25. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!