Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha szabad akaratom van, akkor...

Ha szabad akaratom van, akkor miért nem élünk egy jobb világban?

Figyelt kérdés

Pedig én azt akarom, hogy abban éljünk. Akkor miért nem?

Hol a szabad akaratom?

2015. szept. 22. 09:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Tenni is kell érte.
2015. szept. 22. 09:51
 2/12 A kérdező kommentje:

Szabad akaratom van. Ha akarok valamit, akkor az úgy van.

Akkor talán még sincs szabad akarat, csak szabad döntés?

2015. szept. 22. 09:54
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Szabad akaratod van, így eldöntheted, hogy akarsz-e kedves lenni valakihez, rámosolyogsz-e vagy ideges leszel vele, rádörrensz. Figyelsz a másikra, törődsz vele,érdeklődsz iránta.

Igen, jól írta az első: tenned is kell érte.

Nekem már sikerült elérnem, hogy ha meglátnak az emberek, rám mosolyognak (mert én is mindig azt közvetítem feléjük, hogy szeretem őket :-) - nem panaszkodok, nem húzom le őket) és ez nekem is nagyon jó érzés, hogy ha meglátnak, felderül az arcuk :-) Szeretek így élni :-)

Ha melegséget sugárzol magad körül, akkor nem kell Neked sem fáznod :-)

Addig, amíg az emberek szabad akaratukból marják egymást, addig nem lesz jobb világ. Rajtad is múlik!

2015. szept. 22. 10:03
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Mivel az emberek az akaratukkal nem tudnak irányítani, ezért a szabad akarat azt jelenti, hogy azt gondolsz, amit akarsz, azt teszel, amit akarsz.

Ha változtatni szeretnél, akkor tenned is kell érte, nem csak álmodozni.

2015. szept. 22. 10:04
 5/12 Agent J válasza:
0%
Nincs szabad akaratod.
2015. szept. 22. 10:33
 6/12 Roland G. ***** válasza:
39%
Nem minden ember akar jobb világot.Nekik erre van szabadságuk.A világ pedig egyre rosszabb és romlottabb lesz sajnos.
2015. szept. 22. 10:37
 7/12 anonim ***** válasza:

Az emberek többsége úgy akar jó világot, hogy NEKI MAGÁNAK, legyen jobb. Te is így gondolod, nem?

Ez pedig sokszor azzal jár, hogy mindenki másnak rosszabb lesz.

Szerintem te is ezt tennéd, ha lenne rá lehetőséged.

Pl. képzelj el egy olyan helyzetet, hogy ott van előtted 5 milliárd dollár, a földön. Felvennéd?

De ez sok ezer ember fizetése: ha nem kapják meg, éhen halnak!

Így is felvennéd?

Vagy mondjuk elvennéd a háromnegyedét, és éljenek meg a többiből?

Na: más is így csinálja.

2015. szept. 22. 10:41
 8/12 anonim ***** válasza:
22%
Mert a szabad akaratot az ember arra használja, hogy szabadon ellenálljon annak a ténynek, hogy az Isten állandóan a jóra motiválja és inkább a bűn és gyönyör kedvelője
2015. szept. 22. 12:25
 9/12 anonim ***** válasza:
Annyi a szabad akaratod,hogy megváltoztathatod a látószögedet a világ dolgaival kapcsolatban.
2015. szept. 22. 15:38
 10/12 Roland G. ***** válasza:

"Az emberek többsége úgy akar jó világot, hogy NEKI MAGÁNAK, legyen jobb. Te is így gondolod, nem? "

Igen így van sajnos.A probléma legfőbb oka ma az emberek jellemében az egoizmus.

2015. szept. 22. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!