Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Sürgős! Tudnátok nekem írni...

Sürgős! Tudnátok nekem írni tényeket, indokokat arra hogy nincs Isten?

Figyelt kérdés

A kérdésemre szeretnék választ kapni és nem szeretném ha olyanokat ínátok, hogy találd ki, van Isten, miért kérdezed, stb.

A válasokat előre is köszönöm : )

2015. szept. 13. 18:57
1 2 3
 21/25 Alex Fly ***** válasza:
30%
Nem. Aki azt mondja, hogy tud, az téved vagy hazudik.
2015. szept. 16. 22:08
 22/25 anonim ***** válasza:
40%
Én is sokat gondolkodtam ezen, kb 25 éves korom óta. Addig váltig hittem egy isten létében. De rá kellett jönnöm, hogy nincs szükség rá. Minden vallás azon alapul, hogy van egy isten aki megteremt és uralkodik. Na most jön a kérdés, hogy miért is jó ez? Miért is j ez nekem egyáltalán? Meg mondom az őszintét, én nagyon ,de nagyon nem akarok imádni senkit, senkit nem akarok szolgálni. Szóval ha létezik is az Isten olyan formában , ahogy a vallások leírják, hát én nem kérek belőle. Viszont eltudom fogani magamat, mint az univerzum egy érzékelő testecskéje, illetve apró része. :D És ha a nagy bumm elmélet igaz, már pedig bizonyíték van rá, akkor mi mind egyetlen pici végtelenül nehéz pont ból robbantunk ki. Tehát egyszer mi, mind a bolygók, ti, én, az idő a csillagok , a patakok által magukkal göngyölgetett, őzikék bogyói, mind egyszerre egy helyen voltunk, tehát egyek voltunk, a robbanás előtt. Tehát, rá kell jönnünk arra, hogy mi magunk vagyunk az univerzum. Én vagyok a mindenség. Én vagyok az Isten!
2015. okt. 14. 07:34
 23/25 Mojjo ***** válasza:

Kedves utolsó!

Azon kívül, hogy mindig újra és újra rá kell döbbennem, hogy az sok jóra nem vezet, ha pár ismeretterjesztő írásból próbálja meg valaki értelmezni az ősrobbanást, igazából csak egyetlen kérdésem van:

Ha te a tagja vagy egy focicsapatnak, akkor az azt jelenti, hogy te vagy a focicsapat? Írnál ilyet, hogy igen, én vagyok a focicsapat?

2015. okt. 14. 09:05
 24/25 anonim ***** válasza:
De miből, ha nem ismeretterjesztő filmekből, vagy könyvekből??? Csak arra akrtam célozni, hogy ha egyszer minden egy helyen volt, akkor voltaképp, ugyan az az anyag tágult ki valami orbitálisan nagyyyá, és annak egy kis része vagyok én. Mint például a testemnek, az orr :D Vagy például az agyam, ami felelős a gondolatokért.... És attól mert én az agyammal gondolkodom, még sajátomnak tekintem a kisujjam is, meg az orrom :D pedig elméletileg az én érzés, az egy biokémiai.. .folyamat az agyban :D hánem? Belegondolva, igen, mondhatom azt, hhogy én vagyok a focicsapat. De! Ilyenkor nem valami fő meghajtórugóként gondolok magamra, hanem hogy én is egy pici része vagyok a csapatnak, ami miatt csapat lehet a csapat :D Énblőlem is van :D Egyébként igazad van, az ősrobbanásról szerzett információim, mind a spektrumról származnak. És lehet kicsit hiányosak is :D Asszem keresek valami könyvet
2015. okt. 15. 07:24
 25/25 anonim ***** válasza:

Tény kell?

Sok száz istent ktaláltak már a történelem folyamán...

ez a mostani is csak egy a listán.

2015. dec. 17. 00:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!