Ez abaddon lenne?
Figyelt kérdés
a védőszentek között találtam:
Szent Abdon és Szennen: jégeső és sáskajárás (július 30.)
2015. aug. 21. 18:15
1/8 anonim válasza:
Szent Abdon és Szennen (Perzsia, 3. század – Róma , 250 körül vagy 304 ) ókeresztény
vértanúk .
Legendájuk szerint előkelő perzsa ifjak voltak, akiket, egyesek szerint Decius, mások szerint Diocletianus hadifogolyként
Córdoba városába hurcoltatott több kereszténnyel együtt. Itt a keresztények kiváltották őket. Hittérítésbe kezdtek
Spanyolországban, azonban mivel Abdon és Szennen eltemette a kivégzett vértanúk holttesteit, feljelentették és Rómába vitték őket, ahol az arénában hóhérok végeztek velük.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a sáskák miatt gondoltam, abaddon és a sáskák kapcsolata miatt
2015. aug. 21. 20:11
3/8 anonim válasza:
Azért kerestem rá én is, mert kíváncsi lettem.
4/8 A kérdező kommentje:
mindenesetre nagyon érdekes a hasonlóság...
2015. aug. 21. 21:16
5/8 anonim válasza:
Mire gondolsz? Hogy akkor abaddon Jézus lenne ahogy tanítja a szervezet?
6/8 A kérdező kommentje:
nem, pont arra gondolok, hogy jános 91-ben írta a jelenéseket, és két emberöltőn belűl valakit ugyanúgy, vagy hasonlóan neveznek, szintén a sáskákkal kapcsolatban...
2015. aug. 22. 15:19
7/8 anonim válasza:
Nem ugyanúgy, mert Abdon a védőszent, nem abbadon. De amúgy tényleg érdekes.
8/8 anonim válasza:
Abaddon neve a héber nyelv "elpusztul" igéjének tövéből ered, míg Abdon a héber "szolgálni, dolgozni" igéből (lásd még Obadijah, azaz Isten szolgája).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!