Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vajon, ha isten el akarja...

Vajon, ha isten el akarja pusztítani az embereket vagy az emberiség nagy részét, akkor miért földrengésekkel meg egyéb katasztrófákkal próbálkozik?

Figyelt kérdés
Lehet, akit el akar pusztítani az túléli. Egyszerűbb lenne csettintenie és akire ő gondol az hal meg.
2010. márc. 8. 16:28
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

Amúgy a halál csak az élőknek rossz,a halottnak szabadulás..és ezzel nem azt akarom mondani véletlen sem,hogy pl öngyilkosok legyetek,sőtt,ellenkezőleg!De ha menni kell,akkor menni kell és pont!ha 2 évesen,akkor akkor,ha 70 évesen,akkor akkor..miért tartjátok olyan rossznak,ha valaki meghal,ha Istennel lehet???Rossz Istennel lenni?Szivesebben maradnátok itt vén szottyadt testel?betegen,éhesen,fáradtan,szenvedve??Ha valakinek lejár az ideje,inkább örülni kéne,hogy megszabadul kínjaitól,mint ahogy a mexikóiak is örülnek..

mi miért nem tudunk így tenni?csak magunkat sajnáltatjuk..túl kell lépni azon,hogy fáj,mert az (jó esetben) egy pillanat...utána már sokkal jobb minden!Nem vagy éhes-szomjas,stb..

2010. márc. 12. 18:15
 22/38 anonim ***** válasza:

Maga a történet érdekes, mikor és hol volt az a földrengés, amiről beszéltem, és hol volt kiállítva a Titanic, és pontosan mi volt ráírva. Bár Gyökössy Endrét én egy picit többnek tartom, mint egy pap a sok közül, tudod cipész és cipész között is lehet ég és föld a különbség, ez a papokra is igaz. Mint ahogy két ugyanazon szakág kiváló tudósa is betyár módon össze tud veszni szakmai alapon valamin, pedig hát a tudomány elvileg tényekkel foglalkozik, de akkor min vitatkoznak? A világ sokkal bonyolultabb mint mi azt akár csak elképzelni is tudnánk. Ha elfogadod a Bibliát, hidd el, nagyon logikus tud lenni, és amit te ateistaként ellentmondásosnak látsz, hívőként egyáltalán nem az. Ahogy hívőként egyáltalán nem olyan egyértelmű az, ami neked annyira természetes, hogy akár egy kisgyereknek is illene megérteni, csak a sok "elvakult" hívő kötözködik. És ez így van jól. És nincs a legkisebb remény sem arra, hogy ez mostanság változni fog. Tehát így kell együtt élnünk egymás mellet.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2010. márc. 12. 18:58
 23/38 aulac ***** válasza:

"A Jézusba vetett hit reményt ad."

Csak egy kérdésem lenne.

Gondolj bele, ha Te mondjuk ie.előtt 200-dik évben élnél milyen istenben hinnél? Te nem Jézusban hiszel, hanem a HIT-ben.

Ez itt a különbség.

2010. márc. 12. 20:03
 24/38 anonim ***** válasza:

Melkisédek hogyan lett az élő Isten papja, aki előtt Ábrahám leborult, és tizedet adott neki? Akik Istent keresték, mindig megtalálták, és akik Őt akarták szolgálni, kaptak rá lehetőséget. Jób, akiről a Biblia legrégebbi könyve szól ezt mondta: Tudom, hogy az én megváltóm él! Honnan tudta? Neki még semmi sem létezett a Bibliából, Isten még is kijelentette neki. Én már tudom azt is, hogy hívják Jób megváltóját, mert én már azután születtem, hogy a megváltás megtörtént. Jóbnak Isten előre jelentette ki, hogy van megváltója, aki megfogja őt váltani, Jób szempontjából a jövőben. De Istennél nincs múlt jelen jövő. És Isten hogy tud egy embert megszólítani? Ézsaiás ezt mondja: Aki a szemet alkotta az ne látna? Aki a fület teremtette az ne hallana? Miért pont beszélni ne tudna? Nem az Isten van távol tőled! Te vagy távol az Istentől!

2010. márc. 13. 19:30
 25/38 aulac ***** válasza:

Nem válaszoltál a kérdésemre.

Csak idézeteid vannak? Saját gondolatod nincs?

2010. márc. 13. 19:56
 26/38 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, azt hittem válaszolok a kérdésedre. Ha Krisztus előtt 200 évvel születtem volna, akkor az akkori zsidók Istenét kellett volna elfogadnom, el kellett volna mennem a Jeruzsálemi templomba, és a pogányok udvarában megszólíthattam volna az Istent személyesen. Ne haragudj, de a Bibliai ismereteim kevesek ahhoz, hogy tudjam, pogányként kellet volna-e áldozatot bemutatnom a bűnömért, vagy ezt csak a zsidók tehették. De Izrael Istenét pogány emberek is imádták lásd az Arám hadseregparancsnokot Naámánt. Egyébként amikor az evolúció mellett érvelsz, te sem a saját gondolataidat mondod, hanem amit másoktól hallottál olvastál. Mert abban egészen biztos vagyok, te semmilyen evolúciós kutatást nem végeztél, csak elhiszed mások tapasztalatait, és a magadévá tetted. Úgy hogy ez után légyszíves te is csak azt írd le, amit te önállóan kutattál, tapasztaltál és éltél át. Mert akkor én sem fogadok el tőled mást, ez így korrekt azt gondolom. Tudod, egyenlő pályák egyforma esélyek, mindenkinek ugyan azzal a mértékkel mérünk.

Ez annyira személyes és mélyen átélt saját megtapasztalás, amihez fogható neked nincs az evolúcióval. Tehát sokkal önállóbb gondolat, mint gondolnád!

2010. márc. 14. 16:05
 27/38 aulac ***** válasza:

De miért pont a zsidók istenét?

Én speciel a Római Birodalom európai területén lévő aleman, vagy gót népek istenségeire gondoltam. Vagy, hogy ne mondjam a dél-amerikai indiánok istenségeire.

Csak kíváncsi vagyok.

2010. márc. 14. 19:48
 28/38 anonim ***** válasza:
"és lesznek időszakok, mikor az emberek elfordulnak az igazságtól, a valótlan történetekhez ellenben odafordulnak"
2010. márc. 15. 08:23
 29/38 anonim ***** válasza:

Mert azok nem Istenek. Egyedül a zsidó népnek van olyan Istene, aki valóságos, képes beleszólni a földi történésekbe, aki befolyásolja a történelmet, aki le tudja rombolni Jerikó falait, ketté tudja választani a Jordánt áradáskor, és a vörös tengert, és aki pontosan tudja, mikor ment át az utolsó izraelita is, és mikor kell visszaengedni a tengert, hogy a fáraó serege odavesszen. Kisebb "csodákat" a bálvány istenek is tudnak /a sátánnal a háttérben/. De ilyen horderejű dolgokra csak és kizárólag a zsidók Istene volt képes, tehát Ő Isten egyedül!

2010. márc. 15. 11:55
 30/38 aulac ***** válasza:

Érdekes ugyanezt mondták a rómaiak Jupiterről.

Ő a főisten minden hatalma meg volt.

"Jupiter isten, az ég apja, fénnyel árasztotta el az embereket, a villámot és a mezőgazdaságnak oly nélkülözhetetlen esőt küldi a földre..."

Aztán 5000 év múlva meg lesz egy másik isten, akit imádni lehet.

2010. márc. 15. 14:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!