Hol kezdődik a lélek? Egyáltalán mi a lélek?
A legtöbb vallás alapja a lélek, és sok olyan ateista is van, aki bár isten(ek)ben nem hisz, mégis tartja, hogy van az embernek lelke.
Én meglehetősen állatbarát vagyok, így elég sok időt töltök velük. Az állatok is képesek érezni. Aki mást mond az vagy hazudik, vagy csak nem állnak hozzá közel az állatok.
Szóval ha az embernek van lelke, akkor az állatoknak is van. Legalábbis néhánynak biztosan. Kutyáknak és majmoknak van. De ha nekik van, akkor pl a macskáknak is, madaraknak is stb. És akkor hol kezdődik a lélek? Mondjuk a kétéltűeknek még van, de már a férgeknek nincs?
Szia!
Én is a Biblia tanítását tudom neked elmondani. Ahogyan már többen leírták a lélek nem halhatatlan és nincs testtől független lélek. A Bibliában ezt olvassuk:
1Móz 2,7 "És formálta az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehelt az ő orrába életnek lehelletét. Így lett az ember élő lélekké."
Az állatokról is hasonlót olvashatunk:
"Az emberek fiainak vége hasonló az oktalan állatnak végéhez, és egyenlő végük van azoknak; amint meghal egyik, úgy meghal a másik is, és ugyanazon egy lélek van mindegyikben; és az embernek nagyobb méltósága nincs az oktalan állatoknál, mert minden hiábavalóság.
Mindegyik ugyanazon egy helyre megy; mindegyik a porból való, és mindegyik porrá lesz.
Vajjon kicsoda vette eszébe az ember lelkét, hogy felmegy-é; és az oktalan állat lelkét, hogy a föld alá megy-é?"
Az oltalan kifejezést ma így mondanánk: tudatlan, tudat nélküli...
Üdv. Péter
Lam az inkvizicio maris utolerte szegeny Petert...
Amugy o nem tett mast, csak a Bibliat idezte, mint Luther, es raadasul teljesen igaz amit irt...
Jezus elore megmondta: gyumolcseikrol ismeritek meg oket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!