Isten gonosz lenne?

Figyelt kérdés

Pokolra jutással büntet, ahol szenvedni fog a lelked.

Be kell tartanod a parancsait.

Ha nem élsz úgy, ahogy ő megmondta nem jutsz üdvösségre.

Ha ő teremtett ő adta az embernek ezt a pusztító természetet.

Nem akadályozza meg az éhezést, háborút.

Özönvízt bocsájtott a földre.

Megölt egy embert mert hátranézett És még sok más embert megölt.

#Isten #Jehova #sátán #Lucifer #gonosz gondolat
2015. júl. 31. 15:54
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
0%

1. Ha létezik Isten, akkor Isten mindenható, mindentudó és erkölcsileg tökéletes. (Definíció szerint. Ami nem ilyen, az nem Isten)

2. Ha Isten mindenható, akkor Istennek hatalmában áll, hogy eltöröljön minden gonoszságot.

3. Ha Isten mindentudó, akkor Isten tudja, hogy a gonoszság létezik.

4. Ha Isten erkölcsileg tökéletes, akkor Isten vágyik rá, hogy eltöröljön minden gonoszságot.

5. Létezik gonoszság.

6. Ha gonoszság létezik és Isten is létezik, akkor:

Istennek nincs kellő hatalma a gonoszság eltörléséhez; vagy:

Isten nem tudja, hol és hogyan nyilvánul meg a gonoszság; vagy:

Isten nem vágyik rá, hogy eltörölje a gonoszságot.

->Következésképpen Isten nem létezik.

Itt nagyon szépen kifejtve többek között ez az érv is, mindenkinek erősen ajánlom:

https://www.youtube.com/watch?v=HthQ6a7FZeA

2015. júl. 31. 18:27
 12/36 Roland G. ***** válasza:

11#

"1. Ha létezik Isten, akkor Isten mindenható, mindentudó és erkölcsileg tökéletes. (Definíció szerint. Ami nem ilyen, az nem Isten)

2. Ha Isten mindenható, akkor Istennek hatalmában áll, hogy eltöröljön minden gonoszságot.

3. Ha Isten mindentudó, akkor Isten tudja, hogy a gonoszság létezik.

4. Ha Isten erkölcsileg tökéletes, akkor Isten vágyik rá, hogy eltöröljön minden gonoszságot.

5. Létezik gonoszság.

6. Ha gonoszság létezik és Isten is létezik, akkor:

Istennek nincs kellő hatalma a gonoszság eltörléséhez; vagy:

Isten nem tudja, hol és hogyan nyilvánul meg a gonoszság; vagy:

Isten nem vágyik rá, hogy eltörölje a gonoszságot.

->Következésképpen Isten nem létezik."

Ez az újszövetségi válasz:Isten egy bűn nélküli emberben,a fiában,Jézus Krisztusban büntette meg az egész emberiség bűneinek következményét,az ő személye nyelte el az összes ítéletet,ami te és én érdemeltünk volna és az össze többi ember.Cserébe ha hiszünk,akkor szabadok lehetünk a bűntől és következményeitől.Ezt hit által veszi át minden ember.Mindenkinek fel van ajánlva,csak nem mindenki fogadja el hittel.

Isten létezik,és szeret téged! :)

2015. júl. 31. 18:57
 13/36 anonim ***** válasza:

A #11 nagyon jó válasz, csak egy dologgal nem értek benne egyet:

"4. Ha Isten erkölcsileg tökéletes, akkor Isten vágyik rá, hogy eltöröljön minden gonoszságot."

Ebből még nem következik, hogy el fogja törölni vagy el kell törölni most.

2015. júl. 31. 19:06
 14/36 anonim ***** válasza:

"Isten egy bűn nélküli emberben,a fiában,Jézus Krisztusban büntette meg az egész emberiség bűneinek következményét"

Ha én megölök valakit, és ezért téged megkínoznak és megölnek, hogy nekem megbocsássák a bűnömet, az igazságos? De egyébként is, miért van szükség áldozatra? Isten mindenható állítólag, vagyis ennél sokkal kevésbé fájdalmas és véres módot is találhatott volna arra, hogy megbocsásson.

"az ő személye nyelte el az összes ítéletet,ami te és én érdemeltünk volna és az össze többi ember"

Mit érdemeltünk volna? Én nem érzem, hogy a tetteimért büntetést érdemelnék. Te úgy érzed, hogy az életedben elkövetett tetteid méltó következménye az, hogy végtelen időkig a lehetséges legszörnyűbb kínzásoknak vetnek alá?

Vagyis Isten eleve egy teljesen értelmetlenül kiszabott büntetés alól akar megmenteni. Amit ő szabott ki.

Vagy ahogy elegánsabban mondják: Isten megment attól, amit akkor tesz veled ha nem hagyod hogy megmentsen.

"Cserébe ha hiszünk,akkor szabadok lehetünk a bűntől és következményeitől"

Megnézted a videót amit belinkeltem? Ajánlom neked is, csak 10 perc.

Szerinted az egy egészséges erkölcsi nézet, amiben a legeslegszörnyűbb bűnöket is megbocsájtják csak mert elhiszel valami mesét amire semmi bizonyíték, miközben a jó életet végtelen kínzással büntetik, csak mert nem hiszed el azt a mesét? Még ha igazatok is van, ez a fajta elképzelés a világról nem egy erkölcsi tanítás, hanem egyszerű gonoszság.

"Ezt hit által veszi át minden ember.Mindenkinek fel van ajánlva,csak nem mindenki fogadja el hittel."

Sajnálom, de én nem tudok elfogadni olyan állításokat, amiknek nem látom bizonyítékát. Akkor most megérdemlem, hogy örök időkig kínozzanak?

"Isten létezik,és szeret téged! :)"

Én szeretném, ha egyértelműen megmutatná, hogy létezik, mégsem teszi. Vagyis vagy nem létezik, vagy azért annyira nem szeret.

@Lucifer

""4. Ha Isten erkölcsileg tökéletes, akkor Isten vágyik rá, hogy eltöröljön minden gonoszságot."

Ebből még nem következik, hogy el fogja törölni vagy el kell törölni most."

De, mivel mindenható. Ez az első lehetőség a 6. pontban.

->Istennek nincs kellő hatalma a gonoszság eltörléséhez

Ha isten vágyik valamire, de nem teszi meg, az csak akkor lehetséges, ha nem képes megtenni. Akkor pedig nem mindenható.

2015. júl. 31. 19:16
 15/36 Roland G. ***** válasza:

14#

"Ha én megölök valakit, és ezért téged megkínoznak és megölnek, hogy nekem megbocsássák a bűnömet, az igazságos? De egyébként is, miért van szükség áldozatra? Isten mindenható állítólag, vagyis ennél sokkal kevésbé fájdalmas és véres módot is találhatott volna arra, hogy megbocsásson."Igazságos,ha én úgy döntök,hogy a téged való megmentés csak így lehetséges.Csak így volt lehetséges,mert a bűn fizetsége:halál.Vérontás nélkül,nincs bűnbocsánat.Ez olyan,mint amikor elítélnek egy bűnöst a bíróságon,majd jön egy ártatlan,s ezt mondja:én követtem el,nem ő,engem büntessenek meg,ne őt.Jézus pontosan ezt tette.

"Mit érdemeltünk volna? Én nem érzem, hogy a tetteimért büntetést érdemelnék. Te úgy érzed, hogy az életedben elkövetett tetteid méltó következménye az, hogy végtelen időkig a lehetséges legszörnyűbb kínzásoknak vetnek alá?

Vagyis Isten eleve egy teljesen értelmetlenül kiszabott büntetés alól akar megmenteni. Amit ő szabott ki.

Vagy ahogy elegánsabban mondják: Isten megment attól, amit akkor tesz veled ha nem hagyod hogy megmentsen."

Nem ő szabta ki a büntetést,egyszerűen a bűn következménye mindez.Ebből akarja kihozni az emberiséget.

"Megnézted a videót amit belinkeltem? Ajánlom neked is, csak 10 perc.

Szerinted az egy egészséges erkölcsi nézet, amiben a legeslegszörnyűbb bűnöket is megbocsájtják csak mert elhiszel valami mesét amire semmi bizonyíték, miközben a jó életet végtelen kínzással büntetik, csak mert nem hiszed el azt a mesét? Még ha igazatok is van, ez a fajta elképzelés a világról nem egy erkölcsi tanítás, hanem egyszerű gonoszság."Nem néztem még meg,de a Biblia nem mese,nem is mise,ami semmise :)hanem az élet könyve.

"Sajnálom, de én nem tudok elfogadni olyan állításokat, amiknek nem látom bizonyítékát. Akkor most megérdemlem, hogy örök időkig kínozzanak?"Nem érdemled meg,mert Jézus szenvedett helyetted,lement a pokolba,hogy Te ne kerülj oda,de ez csak hit által működik,ha nem hiszel,akkor nem fog működni nálad.

"Én szeretném, ha egyértelműen megmutatná, hogy létezik, mégsem teszi. Vagyis vagy nem létezik, vagy azért annyira nem szeret. "

Létezik és szeret.Nézz a keresztre.ÉRTED történt!Ott lett megmutatva Isten irántad való szeretete!

Nem véletlen feszítették keresztre Jézust.Azt mondja erről egy helyen a Biblia,hogy egész nap kitártam karomat a nép előtt,amely ellentmond nekem.A kitárt karok ezt üzenik:Gyere hozzám,magamhoz akarlak ölelni,várlak,bízz bennem,hiszen a véremet adtam érted,ÉRTED? :)

-Roland

2015. júl. 31. 19:49
 16/36 anonim ***** válasza:

"Igazságos,ha én úgy döntök,hogy a téged való megmentés csak így lehetséges."

Hát ezzel egyszerűen nem értek egyet. Ha én elkövetek egy bűnt, akkor ne büntessenek érte senki mást. Olyat se, aki úgy akarja.

"Csak így volt lehetséges,mert a bűn fizetsége:halál.Vérontás nélkül,nincs bűnbocsánat."

Ez Isten törvénye, amit simán felfüggeszthet akármikor. Nem kell hogy a bűn fizetsége halál legyen, csak Isten így AKARJA. Miért?

"Ez olyan,mint amikor elítélnek egy bűnöst a bíróságon,majd jön egy ártatlan,s ezt mondja:én követtem el,nem ő,engem büntessenek meg,ne őt.Jézus pontosan ezt tette."

Szerintem aki elkövette a bűnt azt meg kell büntetni. Aki a helyére ajánlkozik, azt el kell küldeni pszichológushoz. Értem én, hogy szerinted helyes ha valaki mást büntetnek meg, de szerintem pedig helytelen.

Képzeld el, hogy mondjuk egy családtagodat megölik. Te örülnél, ha egy ártatlan embert büntetnének meg, és a gyilkos szabadon távozhatna? Én nem. Nagyon-nagyon nem.

"Nem ő szabta ki a büntetést,egyszerűen a bűn következménye mindez."

Szerintem sem, mert szerintem nem létezik.

De a te világképed szerint hogy a fenébe ne ő szabta volna ki? Ő a világ teremtője, vagyis kivétel nélkül minden szabályt ő alkotott. Hogy lehet ISTENT felmenteni az alól, hogy a világ törvényei olyanok, amilyenek? Ha ő teremtette a világot, akkor ő teremtette ezeket a szabályokat. És még ha nem is ő teremtette (?akkor ki?), akkor is megváltoztathatná őket egy csettintéssel. Vagyis isten készített egy rendszert, amiben pokollal büntet mindenkit, és aztán értékelnünk kellene, hogy meg akar menteni a saját rendszerétől? Nem lenne egyszerűbb egy normálisabb rendszer, amiben alapból senki sem kerül pokolra? Isten számára csak egy csettintés, mégsem teszi meg.

"Nem érdemled meg"

Ömmm... köszi?

"mert Jézus szenvedett helyetted"

Mi helyett? Én nem csináltam semmit.

"lement a pokolba,hogy Te ne kerülj oda"

És egy csettintéssel elintézhetné, hogy ne menjek oda. Helyette egy egyáltalán nem hatékony, de legalább jó véres és teljesen felesleges módszert választott. Mi értelme az egésznek? Ha azt akarja hogy ne kerüljek pokolra, akkor vannak sokkal jobb módszerek is.

"de ez csak hit által működik"

Miért? Mert Isten így találta ki. Ha tényleg meg akar menteni, akkor nem tudna kitalálni valami olyat, amit mindenki egyszerűen teljesít? Pl akinek van egy anyja meg egy apja, az megmenekül. Ő hozza a szabályokat, miért nem hozott olyat, amivel a lehető legtöbb embert megmentheti? Vagy miért nem törli el a poklot, és üdvözül mindenki automatikusan? Neki nem fájna, nekünk is tök jó lenne. És egyszerűbb is, mint az egész Jézus mizéria.

Az egész megváltásos rendszernek amit kitalált(ak a korai keresztények) semmi értelme.

"ha nem hiszel,akkor nem fog működni nálad."

Vagyis akkor örök időkön át fognak kínozni, annak ellenére, hogy nem tettem semmi rosszat. Király.

Csak még egy kérdés:

Ha szerinted sem érdemlem meg hogy pokolra kerüljek, de Isten mégis odaküld, akkor jól érzem, hogy te nem értesz egyet Istennel?

"Nézz a keresztre.ÉRTED történt!Ott lett megmutatva Isten irántad való szeretete!

..."

Én inkább szeretném ha nem történt volna meg, helyette Isten mondjuk csak úgy eldönti, hogy megment és kész? Hmmm? Nem jobb mindenkinek?

Nekem jobb, mert üdvözülök.

Istennek jobb, mert több ember üdvözül

Jézusnak jobb, mert nem kell szenvednie

Kinek rosszabb? Senkinek.

2015. júl. 31. 20:18
 17/36 anonim ***** válasza:

erkölcs ? sajátosan emberi, társadalmi kategória, I - re nem alkalmazható

Isten a Lét. "A lét ugyanis van" - kinek kell ennél nagyobb bizonyíték?

Nem kell azt hinni, az emberi gonoszságot hopp! eltünteti.

Erről soha nem is volt szó. Arról volt szó minden vallásban, hogyan győzheti le a gyarló ember gyarlóságát, gonoszságát - és elsősorban a sajátját. Az ember SZABAD- nem valami marionett báb, szabad akarata van. Hisz Isten gyermeke, a teremtésből is részesül, az alkotásai révén - erre mondta a költő: Bach: Istenbizonyíték.

Nem kötekedett Bach, de mér' van gonosz mér' halok meg, mér' hagyja hogy szenvedjenek - hanem hatalmas alkotásai és szívjósága révén legyőzte a halált.

https://www.youtube.com/watch?v=0FdNlhZAYBE

A sokak által megvetett, de valójában az emberiség tradicionális kincsében, a jó népmesékben szerte a világon megjelenik: a világban van szenvedés, van gonosz, amely legyőzhető - szívjóság, bátorság, irgalom, megértés, által. A hősnek heroikus küzdelmében vannak segítői, vannak akik próbára teszik kitartását, bátorságát, vannak akikkel szemben irgalmasnak kell lennie a gonosz legyőzésével vívott harcában.

2015. júl. 31. 20:43
 18/36 anonim ***** válasza:
26%

1. Tévedés, mert a büntetés a halál, vagy is a nemlétezés állapota. s nem egy örök gyötrelem helye.

ha valaki bűnt követ el, ahhoz hogy büntetést kapjon életben kellene tartani, az élet pedig ajándék, nem büntetés.

2, azokat az erkölcsi dolgokat Kell betartanod, amik a javadat szolgálják, Ő tudja mi az embernek a jó és mi nem, ennél fogva nem kér olyat amit nem tudsz megtenni, és rossz lenne neked.

3, az életet ajándékba adta, és ezért megérdemel annyi figyelmet és hálát, hogy szót fogadsz, gondolj egy apa fiú kapcsolatra

4. nem adott pusztító természetet, mert mindent tökéletesen jól hozott létre és az ördög lázadásáig, nem is voltak problémák az ember életében.

5. oka van erre, Istennek vannak jogai, és érvényesíti.

Sátán állítása szerint, ha baj éri az embert akkor az ember hátat fordít a teremtőjének, mert az ember hűsége csak addig létezik Isten felé ha minden szép és jó

vagy is Isten lefizet minket így az ember érdekből és nem hálából engedelmes

6, de nem mindenki halt meg, csak akik megérdemelték, sajnos csak 8 ember volt teljes szívű hozzá és hálás, ezeket pedig megmentette.

7. Miért is? ok nélkül? Teremtő Isten elmondta mit kell tenni ahhoz hogy életben maradjanak, a többiek miért nem fordultak hátra? elgondolkodtál már ezen?

csak azok részesülnek az Isten elmarasztaló igazságszolgáltatásban, akik megátalkodott, csak azért is ellenszegülök Istennek dolgokat tesznek,

Jogilag Isten lefektetett törvényeket és elmondta az embereknek. tudod, hogy ha nem veszed figyelembe a gravitáció törvényét, és leugrassz a 20. emeletről, akkor nem úszod meg.

Így a figyelmeztetések a törvények elhangoztak, Isten nem fog hülyét csinálni magából és elódázni a kimondott szavát, akkor hiteltelen lenne.

2015. júl. 31. 23:03
 19/36 anonim ***** válasza:

1. Ezt beszéljétek le egymás között. A Biblia nem túl konkrét a kérdésben. Én Rolandnak válaszoltam, és úgy vettem ki hogy ő hisz a pokol létezésében. Nekem tök mindegy.

2. Én el tudom dönteni, hogy szerintem nekem mi a jó.

3. Te mindenben szót fogadsz az apádnak? Ahogy meghallgatom apám tanácsait, úgy szívesen meghallgatnám Isten tanácsait is, ha lenne olyan kedves és előbújna. Aztán eldönteném magamtól hogy mit csinálok.

4. Ő hozta létre az ördög lázadását is, így fölösleges különválasztani. Vagyis de, adott pusztító természetet, csak az ördög közbeiktatásával. Kivéve ha azt hiszed, hogy isten és az ördög egyenrangúak, de akkor nem igazán vagy keresztény.

5. Vaaaagy mi lenne ha nem teremtett volna egy ördögöt?

6&7. Ez mire vonatkozik? Én eddig a pokolról meg istennek a szenvedésben játszott felelősségéről beszéltem, nem tudom hogy jön ez ide.

"csak azok részesülnek az Isten elmarasztaló igazságszolgáltatásban, akik megátalkodott, csak azért is ellenszegülök Istennek dolgokat tesznek"

Nem, a Biblia szerint nem. A Biblia szerint mindenki, aki nem hisz Jézusban. Vagyis pl minden Hindu, akik soha életükben nem hallottak Jézusról. Meg minden ateista, akik nem tesznek semmi rosszat, csak nem gondolják úgy, hogy létezik isten.

"Jogilag Isten lefektetett törvényeket és elmondta az embereknek."

Jaaaaa.

Elmondta egy csapat barbár fosztogató zsidó törzsnek valamikor 3000 éve. Aztán megújította egy csapat már kevésbé barbár zsidóval úgy 2000 éve. Mi lett volna, ha egyértelműen, mindenki számára könnyen hozzáférhető helyre fekteti le azokat a törvényeket, és megkérdőjelezhetetlenül jelzi, hogy ezek tényleg tőle származnak?

Ja tudom, az túl logikus lett volna.

"tudod, hogy ha nem veszed figyelembe a gravitáció törvényét, és leugrassz a 20. emeletről, akkor nem úszod meg. "

Csak éppen az egyik esetben ismered a törvényt, a másik esetben meg nem. Nem csak nektek vannak törvényeitek ám, hanem még több ezer másik vallásnak. Mi van, ha az ő törvényeiket kellett volna követni, és majd Allah jól pokolra küld amiért nem imádkoztál Mekka felé fordulva? Pedig egyértelműen lefektette a törvényeket a Koránban, nem?

"Így a figyelmeztetések a törvények elhangoztak, Isten nem fog hülyét csinálni magából és elódázni a kimondott szavát, akkor hiteltelen lenne."

És hát az mégis csak szörnyűbb lenne, mint nem megmenteni több milliárd megmenthető lelket a történelem folyamán, ugye?

+Megint csak működik ugyanez az okfejtés több ezer más istennel és más törvénnyel.

2015. júl. 31. 23:21
 20/36 anonim ***** válasza:
0%
Isten egy démon, aki a gonosz méhében fogant.
2015. aug. 1. 08:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!