Lucifer, Sátán! Mindig csak a gonosz? Pár gondolatot engedtessék meg! Helel-Ben-Sáhár. Mond ez a név valamit?
Sátán jelentése vádló! Tagja a mennyei tanácsnak, már ha hinni lehet Jób könyvének! A modern igazságszolgáltatásban az ügyész tölti be a vádló szerepét! Lucifer jelentése fényhozó! Sok ősi mitológiai személlyel azonósítják, pl.:Prométeusszal!Énok apokalipszise örzőként említi! Megtanították az embereknek a fémek, gyógyítás, csillagászat tudományat! Miért is rossz? Mert a tudást megosztotta az emberrel? Igen! Mert a pallérozott elme nem irányítható! Aki pedig tudás birtokosa, csak ellensêg lehet!
Létezik a gonosz! De azt ne ezeken a neveken nevezzük! Nevezzük nevén! Primitívség!
Nem létezik isten se, sátán se, mennyei tanács se, Prométeusz se, Énok se, és ha valamit kihagytam, hát az se.
Szerintem foglalkozz értelmesebb dolgokkal.
A álasz a tanácsra: Jób könyve I.6.
Lőn pedig egy napon, hogy eljövének az Istennek fiai, hogy udvaroljanak az Úr előtt; és eljöve a Sátán is közöttök.
7.
És monda az Úr a Sátánnak: Honnét jösz? És felele a Sátán az Úrnak és monda: Körülkerültem és át meg át jártam a földet
שָׂטָן (śáṭán)
-ellenfél, peres fél
A vádló szó a Biblia egyes részeiből fakad. Például:
Zak 3:1 Azután megmutatá nekem Jósuát, a főpapot, aki az Úr angyala előtt álla, és a Sátánt, aki jobb keze felől álla, hogy vádolja őt.
Primitív hozzászólóknak köszönöm a gyors választ! Bár nem ti lennétek a kérdés célcsoportja! Azért köszönöm!
Vannak sok 100, 1000 éves fogalmaink. Manapság divatos dolog -szerintem erkölcstelen is- a fogalmakat átértelmezni, relativizálni, ellopni. Sátánt, Lucifert egyértelműen romboló erőként, annak megszemélyesítőjeként határozták meg. Persze lehet az anyagcserénk termékét is fogkrémnek nevezni. AZ emberek ennyire degeneráltak és tiszteletlenek őseinkkel, a nyelvünkkel, de főleg magukkal szemben. Ez maga a bábeli zűrzavar, amiben én nem veszek részt. Azt meghagyom a liberósoknak, a romboló erőknek, a gonosznak -annak akiről a kérdés szól. A bűnözők, a gonosz mindig a zavarosban szeret halászni. Ezért van tele a világ annyi egymásnak ellentmondó un "igazsággal".
"Létezik a gonosz! De azt ne ezeken a neveken nevezzük! Nevezzük nevén! Primitívség!"
És miért ne? Már leírtam egyszer.
i ST e N -az az irány amelyik közelít a valósághoz
S á T á N - az az irány amelyik eltérít, távolít az igazságtól.
Magas-mély hangrend közeledés-távolodás a doppler effektus analógiájára. mint az erre -arra, itt-ott, stb.
Ilyenekért hívják a magyar nyelvet a logika nyelvének.
Persze ez délibábos magyarkodás. A gond csak az, hogy ezzel a magyarkodással egy csomó minden értelmezhető még a Bibliából és a történelemből is. Valahogy még az úrvacsora is több értelmet nyer magyarul:
TEST, VÉR - Testvér
Véletlenül ez is értelmes -persze csak magyarul. De persze ez is hülyeség, hiszen Jézus zsidó volt.
Milyen nyelven jelent a sátán vádlót? Vagy ez is csak valakiknek önkényes játéka a fogalmakkal?
ceri
"Magas-mély hangrend közeledés-távolodás a doppler effektus analógiájára. mint az erre -arra, itt-ott, stb.
Ilyenekért hívják a magyar nyelvet a logika nyelvének. "
ez aztán nagyon nagy bullshit lett.
Isten egy magyar szó feltételezhetően az "is" szóbóllett képezve, ami azt jelenti képzetten atyácska. Ez nem biztos, ám annyi kijelenthető héberekhez nincs köze.
sátán az egy héber szó,jelentése "ellenség".
magyar megfelelő az ördög (ürdüng),mondjuk erőltetett, mert ősmagyar mitológia kicsit más mint a zsidó.
valójában,ősmagyar korban mindkét erő
(isten és ürdüng) magas hangrendű volt.
Elméleted itt bukott!
"A gond csak az, hogy ezzel a magyarkodással egy csomó minden értelmezhető még a Bibliából és a történelemből is."
ha meg akarod erőszakolni a dolgokat...
Minden hasonlóság szinte biztos a véletlen műve.
"Minden hasonlóság szinte biztos a véletlen műve."
Aha, jól van. Magyarul véletlenül nagyon sok minden stimmel, és érthető, ami latinul, héberül, ógörögül, angolul, stb viszont nem, ill magyarázgatni lehet csak.
De hát persze finnugorok vagyunk már vagy 250 éve. Igaz, hogy a finnekkel vagy vagy 100 közös szavunk, azok is mást jelentenek, mint magyarul, de nem baj. Mellesleg a finnek azért szeretnek minket, ha a hivatalos oktatásukból már törölték is a finnugor elméletet. Persze azért, mert rokonszenveznek velünk, attól még nekik nem muszáj hazudozniuk -nekünk vajon miért-?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!