Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lucifer, Sátán! Mindig csak a...

Lucifer, Sátán! Mindig csak a gonosz? Pár gondolatot engedtessék meg! Helel-Ben-Sáhár. Mond ez a név valamit?

Figyelt kérdés

Sátán jelentése vádló! Tagja a mennyei tanácsnak, már ha hinni lehet Jób könyvének! A modern igazságszolgáltatásban az ügyész tölti be a vádló szerepét! Lucifer jelentése fényhozó! Sok ősi mitológiai személlyel azonósítják, pl.:Prométeusszal!Énok apokalipszise örzőként említi! Megtanították az embereknek a fémek, gyógyítás, csillagászat tudományat! Miért is rossz? Mert a tudást megosztotta az emberrel? Igen! Mert a pallérozott elme nem irányítható! Aki pedig tudás birtokosa, csak ellensêg lehet!

Létezik a gonosz! De azt ne ezeken a neveken nevezzük! Nevezzük nevén! Primitívség!

2015. júl. 24. 23:42
 1/10 anonim ***** válasza:
54%
Sehol nem írja a Biblia, hogy tagja lenne bármilyen tanácsnak. Sőt, még tanács sincs. Ahonnan ez a sületlenség van, onnan származik az is, hogy a sátán tulajdonképpen jófiú. Nem az, és a vádló szó is mást jelent.
2015. júl. 24. 23:55
 2/10 anonim ***** válasza:
56%

Nem létezik isten se, sátán se, mennyei tanács se, Prométeusz se, Énok se, és ha valamit kihagytam, hát az se.

Szerintem foglalkozz értelmesebb dolgokkal.

2015. júl. 24. 23:58
 3/10 A kérdező kommentje:

A álasz a tanácsra: Jób könyve I.6.

Lőn pedig egy napon, hogy eljövének az Istennek fiai, hogy udvaroljanak az Úr előtt; és eljöve a Sátán is közöttök.

7.

És monda az Úr a Sátánnak: Honnét jösz? És felele a Sátán az Úrnak és monda: Körülkerültem és át meg át jártam a földet

שָׂטָן (śáṭán)

-ellenfél, peres fél

A vádló szó a Biblia egyes részeiből fakad. Például:

Zak 3:1 Azután megmutatá nekem Jósuát, a főpapot, aki az Úr angyala előtt álla, és a Sátánt, aki jobb keze felől álla, hogy vádolja őt.

Primitív hozzászólóknak köszönöm a gyors választ! Bár nem ti lennétek a kérdés célcsoportja! Azért köszönöm!

2015. júl. 25. 00:40
 4/10 anonim ***** válasza:
Sátán célja az volt, hogy bebizonyítsa, hogy az emberi faj semmirekellő.
2015. júl. 25. 02:50
 5/10 ceri ***** válasza:
11%

Vannak sok 100, 1000 éves fogalmaink. Manapság divatos dolog -szerintem erkölcstelen is- a fogalmakat átértelmezni, relativizálni, ellopni. Sátánt, Lucifert egyértelműen romboló erőként, annak megszemélyesítőjeként határozták meg. Persze lehet az anyagcserénk termékét is fogkrémnek nevezni. AZ emberek ennyire degeneráltak és tiszteletlenek őseinkkel, a nyelvünkkel, de főleg magukkal szemben. Ez maga a bábeli zűrzavar, amiben én nem veszek részt. Azt meghagyom a liberósoknak, a romboló erőknek, a gonosznak -annak akiről a kérdés szól. A bűnözők, a gonosz mindig a zavarosban szeret halászni. Ezért van tele a világ annyi egymásnak ellentmondó un "igazsággal".

"Létezik a gonosz! De azt ne ezeken a neveken nevezzük! Nevezzük nevén! Primitívség!"

És miért ne? Már leírtam egyszer.

i ST e N -az az irány amelyik közelít a valósághoz

S á T á N - az az irány amelyik eltérít, távolít az igazságtól.

Magas-mély hangrend közeledés-távolodás a doppler effektus analógiájára. mint az erre -arra, itt-ott, stb.

Ilyenekért hívják a magyar nyelvet a logika nyelvének.

Persze ez délibábos magyarkodás. A gond csak az, hogy ezzel a magyarkodással egy csomó minden értelmezhető még a Bibliából és a történelemből is. Valahogy még az úrvacsora is több értelmet nyer magyarul:

TEST, VÉR - Testvér

Véletlenül ez is értelmes -persze csak magyarul. De persze ez is hülyeség, hiszen Jézus zsidó volt.

Milyen nyelven jelent a sátán vádlót? Vagy ez is csak valakiknek önkényes játéka a fogalmakkal?

2015. júl. 25. 07:49
 6/10 Ozmium42 ***** válasza:
Valószínű, hogy a héber eredetű Sátán és a magyar eredetű isten szó alakja szándékosan hasonlít egymáshoz, mint ahogy az is, hogy az ókorban nyelvújítás kori magyar nyelven beszéltek a Közel-Keleten.
2015. júl. 25. 13:03
 7/10 fairi1 ***** válasza:

ceri

"Magas-mély hangrend közeledés-távolodás a doppler effektus analógiájára. mint az erre -arra, itt-ott, stb.

Ilyenekért hívják a magyar nyelvet a logika nyelvének. "

ez aztán nagyon nagy bullshit lett.

Isten egy magyar szó feltételezhetően az "is" szóbóllett képezve, ami azt jelenti képzetten atyácska. Ez nem biztos, ám annyi kijelenthető héberekhez nincs köze.

sátán az egy héber szó,jelentése "ellenség".

magyar megfelelő az ördög (ürdüng),mondjuk erőltetett, mert ősmagyar mitológia kicsit más mint a zsidó.

valójában,ősmagyar korban mindkét erő

(isten és ürdüng) magas hangrendű volt.

Elméleted itt bukott!

"A gond csak az, hogy ezzel a magyarkodással egy csomó minden értelmezhető még a Bibliából és a történelemből is."

ha meg akarod erőszakolni a dolgokat...

Minden hasonlóság szinte biztos a véletlen műve.

2015. júl. 25. 23:52
 8/10 ceri ***** válasza:

"Minden hasonlóság szinte biztos a véletlen műve."

Aha, jól van. Magyarul véletlenül nagyon sok minden stimmel, és érthető, ami latinul, héberül, ógörögül, angolul, stb viszont nem, ill magyarázgatni lehet csak.

De hát persze finnugorok vagyunk már vagy 250 éve. Igaz, hogy a finnekkel vagy vagy 100 közös szavunk, azok is mást jelentenek, mint magyarul, de nem baj. Mellesleg a finnek azért szeretnek minket, ha a hivatalos oktatásukból már törölték is a finnugor elméletet. Persze azért, mert rokonszenveznek velünk, attól még nekik nem muszáj hazudozniuk -nekünk vajon miért-?

2015. júl. 27. 22:05
 9/10 dandi98 ***** válasza:
A sátán vádlót jelent? A szövegrész amit leírtál egy szituációt ír le, amelyben vádolnak valakit. Ez nem bizonyítja hogy a Sátán jelentése "vádló" lenne.
2015. júl. 30. 22:42
 10/10 Künzang válasza:
Az ember mindenkor és mindenhol választ keres valamire, ez miért az miért, ki vagyok, hol vagyok miért itt vagyok, honnan származok, hogy keletkezett az élet, stb. Fontos tudni, hogy amiről nem tud az ember és még nincs rá megfelelő bizonyíték és forrás sincs ahonnét tudást szerezhetne addig kell valami vagy valaki aki a megmagyarázhatatlanra fedezetűl szolgál, erre a legjobb megoldás egy olyan lény akit kedvünk szerint formálhatunk a fejünkben, elég csak elhinni, hogy ő van és kész a többi vagy vallásközösségi képhez párosul vagy a képzeletünkben párosítjuk valamilyen képhez vagy érzéshez. Erre tökéletes bizonyíték a világban található legtöbb vallás, azokban szinte mindben egy lekövethetetlen legfelsőbb erő vagy lény áll aki csak bizonyos kiválasztottak számára elérhető, de ott is csak korlátozottan és szűrten. Nézzük a kereszténységet hisz az ördög ehhez a valláshoz köthető leginkább. Van isten aki az egyetlen igaz isten aki mindig mindenkor alfa és omega nincs más csak ő aki egyetlen szempillarebbentésével univerzumokat pusztít el vagy hoz létre, ám a földet 6 napig csinálta a fény megteremtéséhez is egy nap kellet pedig ő maga a fény. Mindenkiről tud mindent még a megszületése előtt évmilliárdokkal még is létrehozta a poklot a szeretett gyermekei számára akiket nagy szeretettel teremtet meg azonnali kárhozatra ítélve. Elérkeztünk Luciferhez akiről szintúgy tudta a teremtése előtt, hogy mit és hogyan fog tenni még is megalkotta. Nos ez azt jelenti, hogy valahol valamerre a jelenkori magyarázat istenről hibás, ha ő maga a szeretett a végtelen együttérzés, stb. Vagy pedig nem egy szerető jóindulatú isten, esetleg az egész úgy ahogyan van nem a valóságra épül csak részben igaz vagy még úgy sem. Lucifer a fényhozó, hogyan kaphatta ezt a nevet az alkotójától aki tudta, hogy mit és hogyan fog tenni ha a sötétség hercege ként van benne a bibliában? Érdemes ezen elgondolkodni, sok olyan dolog van amiről még lehetne írni ezen dolgok kapcsán, de szerintem ennyi is elég azoknak akik önálló szabad gondolkodással rendelkeznek.
2021. okt. 12. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!