Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Istennel nem is, de Sátánna...

Ha Istennel nem is, de Sátánnal miért nem tudunk közvetlenül találkozni/beszélgetni?

Figyelt kérdés

2015. júl. 22. 22:57
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:

"tennék le a voksukat"

Csak azt felejted el, hogy az igazság nem szavazás kérdése.

Az anyag úgy néz ki, hogy örök. Még soha, sehol nem figyeltünk meg olyan folyamatot, ahol anyag eltűnt vagy keletkezett volna (összességében... mert vannak kvantumingadozások, de ezek gyorsan kiegyenlítődnek).

A világunk pedig úgy végtelen, hogy soha nem érhetsz a végére, mert ha egyenesen mész, visszajutsz a kiinduló pontra.

2015. júl. 28. 12:22
 32/44 anonim válasza:
De ha egyenes vonalú, egyenletes mozgásban repülsz egy adott irányba, akkor idő után eltűnnek a csillagok is, és azután mi van? Nem hiszem, h ugyanoda jutnék vissza.
2015. júl. 28. 12:28
 33/44 Mojjo ***** válasza:

Kedves 31-es hozzászóló! Az igazság nem szavazás kérdése, így van, de szerintem több ponton félreértettél. Amit mondasz, olyan értelemben persze, kb bizotsan _határtalan_ a világegyetem, de ez nem egyenlő azzal, hogy _végtelen_ lenne. Azt, hogy végtelen-e (értsd: végtelen térfogatú) legalábbis jelenleg nem tudjuk.

Az örök szónál nem az anyagra, hanem az időre koncentráltam. A kollega minden bizonnyal úgy képzeli el a történetet, hogy mindig tudunk időben visszafelé menni - még tovább vissza, még tovább vissza, egészen a végtelenségig. Ez pedig nem igaz. Az, hogy a legközönségesebb standard big bang modell szerint sem a semmiből keletkezett a világegyetem, mint ahogyan azt annyira szeretik sokan félreértelmezni, más kérdés. (Egyébként az, hogy anyag nem tűnik el és nem keletkezik a jelenlegi világegyetemünkben, nem azt jelenti, hogy egy pre-big bang modellben - ahol a pre szócskát idő nélkül nehéz megemészteni, de most tekintsünk el ettől - és világban is így kellett lennie.)

2015. júl. 28. 12:47
 34/44 Mojjo ***** válasza:
Kedves harminckettes! Mivel az univerzum tágulása gyorsabb a fénysebességnél, eleve elég nehéz lenne a "végére" érni, hogy elfogyjanak a csillagok. Plusz, ahogy említettem, nem tudjuk, hogy végtelen-e, vagy csak határtalan. Nagyon gyerekcipőben járunk még a világ felfedezésével - mondanám, hogy türelem, de attól tartok, sok izgalmas dolgot már nem élhetünk meg, mármint mi, személy szerint.
2015. júl. 28. 12:53
 35/44 anonim ***** válasza:

"akkor idő után eltűnnek a csillagok is"

Már ne haragudj: miért tűnnének el?

Már sokszor leírtam: képzeld el úgy a világunkat, mint egy lufi felszínét, ami tele van szórva csillámporral.

Jó, vannak benne óriási üres helyek is... de akármeddig mész, sose "tűnnek el" a csillagok, hanem jön a következő csoport.

Egy idő után pedig visszakerülsz a kiinduló helyedre - noha végig egyenesen mentél.

Azt viszont tényleg nem tudjuk, hogy maga a lufi átmérője véges vagy végtelen.

"Nem hiszem, h ugyanoda jutnék vissza."

Ez már a te korlátod. Próbálj túllépni rajta.

2015. júl. 28. 13:20
 36/44 anonim ***** válasza:
Azért mert Sátán lényegében egy angyal volt, és angyalokkal sem tudunk beszélgetni!
2015. júl. 29. 07:40
 37/44 anonim ***** válasza:

De, angyalokkal (és démonokkal) tudunk beszélgetni.

Ha ők is akarják.

2015. júl. 29. 08:52
 38/44 anonim ***** válasza:

Valóban, igazad van, hiszen Évához is lényegében Sátán beszélt.

Tudnánk vele közvetlenül beszélgetni, de Sátán ezt nem fogja akarni, hiszen rengeteg démonja van, akivel el tudja végeztetni ezt a munkát. Ráadásul, már elég mélyen benne kell lennie az illetőnek a démonizmussal való kapcsolatban, hogy akár csak egy alsóbb rendű démon is beszéljen vele.

Másrészt most azért nem beszél hozzánk, mert akkor saját magát buktatná le. Lényegében hit kérdése az, hogy hiszünk-e Istenben vagy sem. Ha hiszünk Istenben, akkor hiszünk Sátánban is, de ha nem hiszünk Sátánban, akkor Istenben sem, és ez Sátánnak tökéletesen megfelel! Hiszen ha kinyilatkoztatná saját magát, akkor egyértelmű lenne a bizonyíték, hogy ő létezik, tehát akkor Istennek is léteznie kell, és mivel ő az embert a saját képmására teremtette, ezért egyértelmű, hogy az emberek inkább Istent fogják "pártolni", nem pedig Sátánt.

2015. júl. 29. 13:03
 39/44 anonim válasza:
Jó, lehet, h én vagyok Mo. legkorlátoltabb debilje, de nem tudom elképzelni, h ugyanoda jutnék vissza. Lehet, h így van, de ez számomra már túl sok.
2015. júl. 29. 14:19
 40/44 Mojjo ***** válasza:
Pedig a lufis példa tökéletes volt. Van egy kétdimenziós emberünk (vagy ha ezt nem megy elképzelni, akkor akár egy hangya, de kevésbé lesz akor pontos a szemléltetés), megy, megy a lufin, és azon gondolkozik, hogy ha véges nagy a lufi, akkor egyszercsak eltűnik alóla a lufi anyaga, és vajon az hogy fog kinézni. Azonban valójában ehelyett az történik, hogy körbement a lufin, és visszajutott az eredeti helyre. De ismételten, ha fogsz egy úrhajót, ami akár a fénysebesség 99,9999%-ával megy, akkor sem fogod ezt megtapasztalni, mert gyorsabban tágul a fénysebességnél csóró univerzum.
2015. júl. 29. 14:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!