Akik nem (közvetlenül) Istenhez imádkoznak, hanem Máriához, vagy a "szentekhez" azok miért gondolják, hogy nem lehet mindjárt Istenhez fordülni?
Ki mondta hogy nem fordulunk közvetlenül Hozzá? Csak igyekszünk egy egy pártfogót is bevonni. Hiába, a protekció mindenütt elkél! :)
Ha jól sejtem, az előző kérdés is Tőled származik.
Sziasztok!
Az előző kérdés nem tőlem származik, de elolvastam, és a válaszokat is, és innen jött a kérdésem.
Én inkább egyből a Teremtőhöz fordulok.
Ez a szokás egyébként csak a katolikusoknál szokás?
Én is katolikusként keresztelkedtem felnőtt fejjel, de ezt nem értem...
"Csak igyekszünk egy egy pártfogót is bevonni."
Jézus az egyetlen Pártfogó, aki utat nyitott nekünk a mennybe. És Jézus Isten. Mária és a szentek csak emberek, olyanok, mint mi. Semmit nem tudnak tenni értünk.
Akkor bocsánatot kérek a gyanúsítgatásért!
A reformált egyházak tudtommal nem ismerik el a szenteket.
A másiknál is írtam: Máriáról és a szentekről biztosan tudjuk (hisszük? ), hogy olyan szolgálatot tettek az Isten felé, amiért Isten közelében lehetnek. Ezért kérjük a segítségüket!
"Ez a szokás egyébként csak a katolikusoknál szokás?"
Nem, az ortodox keresztényeknél is.
(egyébként érdekes, hogy ezzel folyton a katolikusokat veszik elő, ortodoxoknál ugyanúgy jelen van :) )
Köszönöm!
Az ortodox vallást nem ismerem, azért kérdeztem.
Még csak ortodox ismerősöm sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!