Miért vannak feketék, sárgák, indiaiak, arabok stb. a világon?
az a bajom a kérdéssel ,hogy szégyent hozol vele rám is, ateista vagyok, és ha valahol ezt mondom az ilyen kérdésekkel, nem csak kötekszel, nem csak nem tudod tiszteletben tartani más kultúráját, de még tudománytalan is vagy
a kérdésed kb olyan mintha azt mondanád, hogy "miért állítják egyesek ,hogy a föld vízszintes sík, mikor egy homorú korong?" persze ezt kellően agresszívan és fölényesen, még a sík hívei nem azok
a tudomány jelenlegi állása szerint is egy kis csiporttól származik az ÖSSZES ma élő ember, de sok már kihalt fajta is. Ennek a csoportnak a tagjai bizony mind ugyan olyan fajtájúak és rasszúak voltak, pont mint a mesében ádám meg éva, és ebből alakultak ki fajták és azokon belüli rasszok, azóta persze sapiens sapiens-t kivéve mindegyik faj kihalt
(ilyenek vagyunk mi is)
mielőtt megint okos leszel, ezek sem fehérek voltak, semelyik mai rasszal nem azonosíthatóak, legjobban a feketékre hasonlítanak, ha szőrszálhasogató akarsz lenni, de rájuk is csak kicsit, hisz eleve akkor a sapiens sapiens még nem is létezett
neked amúgy mennyire logikus hogy egy olyan bonyolult folyamat során mint az evolúció csak úgy random szinte azonos lények keletkezzenek, amik persze rendkívül összetettek csak úgy a föld random pontjain?
Mond már el te hányas voltál a középiskolában biológia órán? Hogy evolúciós fát nem láttál, de még a szertár falára kirakva sem az biztos, mert ehhez nem kell egyetemre járni. Én jártam, de ezt már a középiskolában is tanították.
Annyi de annyi ponton bele lehetne közni az ádám-éva dologba, hogy leszakad az arcom, de neked sikerült pont abba belekötni amibe nem lehet. Legaláb ha a bibliában úgy lenne ,hogy ezek fehérek voltak, de semmi ilyesmit nem ír, nagy valószínűséggel közelkeleti emberként képzelték el őket a történet írói
A vallásosok azért nem szívesen ismernek el ilyen dolgokat, mert nekik fontos a vallásuk, érzelmileg kötődnek hozzá, ami nem helyes de valahol emberileg érthető, te viszont csak tisztán marhaságot írtál, ráadásul fölényeskedve, ez nem is kérdés, csak annak álcázod a kötekedésedet, sikerült jól szemen köpnöd engem is meg a többi ateistát is
ha valaki olvassa itt a válaszokat: az ateisták NEM ilyenek! Ha valaki magát ateistának mondja NE ez alapján a kérdés alapján ítéljétek meg a világnézetét!
"akkor hogy hozták össze" már a kérdés stílusából süt az intelligencia
1-es: az ádám és az éva nem (csak)személynevek hanem kb annyit jeletenek héberül ,hogy férfi illetve nő, azt azért már csak tudjátok ,hogy minden név jelent valamit, még a tietek is...
Érdekes választ adtál, elgondolkodtató, de aki fölényes és büdös paraszt, az te vagy. Én elismerem, igen, hogy mélyen megvetem a vallást, és okom, van rá. Semmi köze a vallásnak a szeretethez, meg is tudnám indokolni, de nem érsz annyit, hogy hosszú sorokon át ezt fejtegessem neked. Te beszélsz a fröcsögésrôl, miközben fél oldalon kersztül engem szidtál, ráadásul nem is ismersz, mem is tudod milyen jó okom van arra, hogy ezt ez egész nyomorult vallást lenézzem. Nem véletlen nem a vallás topikba írtam, hanem a valláskritikába, feltételezhetôen itt kevesebben adnak olyan bálaszt, amire nem vagyok kiváncsi, és kevesebb olyan agymosott hívô ír, akit megbántok ezzel.
Te viszont csak egy barom vagy.
kedves kérdező. a vélemyényem az, hogy a fehér szín utólagosan, génhibákból alakul ki az állatvilágban. pl megfigyelhető, hoy egy fekete párducnak is születhetnek fehér kölykei. ugyanígy minden állatnál, és az embernél isez van. elgondolkoztató, hogy a tigris és az eufrátesz között elhelyezkedő éden kertjében vajon milyen színű emberek élhettek? minimun jó barnák lehettek, hála a napsütésnek, nem?
esetleg tudod-e milyen színű volt ádám és éva szeme? haja? szörzete? ha már a bőrük szinét tudod...
nézd meg, milyen rengeteg változat vana kutyákból... mind mind genetika. egyik előnyös tulajdonság keveredik egy másikkal... 100 év alatt mennyi de mennyi fajta kutya lett... ugyanez emberekben is végbement... én inkább ezt kérdezném: miért vannak raszista emberek a világon? talán bizony tehet arról bárki is, hogy hova és mikor született?
ha gyűlölöd a vallásos embereket akkor menj ki az általad gyűlölt vallás templomához és oltsd le az éppen kisétáló embereket, és ne a tudományos járatlanságoddal hozz szégyent az ateizmusra, pláne hogy a válaszodból világosan kiderült ,hogy nem kérdezni hanem kötekedni akarsz és nem tudományos nézeteid hanem a személyes érzelmeid vezetnek ide
akkor ne itt pazarold az idődet, hanem juss valahogy túl a személyes bajodon. Vagy ha ez nem ilyen egyszerű akkor tereld el a figyelmed róla, pl tanuld újra a biológiát, mert mint kiderült szükséged van rá.
ha a vallás nem a szeretetről szól, most látszólag bizonyítottad hogy az ateizmus nem a higgadt civilizált tudományos igényű gondolkodásról... pedig arról kéne szóljon...
a kérdésedre meg ne is várj értelmes választ, mert láthatóan nem is fogadnád el ,hiszen csak kötekszel és nem kérdezel
amúgy neked jó az, hogy örjöngesz? Nem lenne jobb inkáb olyan dolgokkal foglalkozni amiket szeretsz? Nyár van, nem mész ki pl úszni egyet vagy kosarazni? Nem nézel meg egy jó filmet a moziban? Nem ülsz ki a haverokkal egy parkba vizipipázni egyet? Nem mész el egy szórakozóhelyre? Nem ismerkedsz lányokkal? Ilyenkor könnyebb csajozni, nyáron mindenki vidámabb.
Ki mondta, hogy Ádám és Éva fehér volt?
Lebettek akár feketék is. Isten szereti a változatosságot. Minden embert egyedinek és különlegesnek teremtett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!