Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A "háromság" az üdvözülés...

A "háromság" az üdvözülés kérdése, hívők?

Figyelt kérdés
Én nem tudom megérteni ezt a tanítást! Min változtat ha hiszel benne és ha nem hiszel benne?
2015. júl. 19. 09:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

nem.

 Mert ha nyilvánosan hirdeted azt a ’saját szádban levő szót’, hogy Jézus Úr, és szívedben hitet gyakorolsz abban, hogy az Isten feltámasztotta őt a halottak közül, megmentésben részesülsz. 10 Az ember ugyanis a szívével gyakorol hitet az igazságosságra, de a szájával tesz nyilvános kijelentést a megmentésre.

róma 10:9-10

ez az "üdvözülés" követelménye. de a feltámadásé még ennyi sem: Jézus mindenkiért meghalt. és ezen váltság által a bűnök megbocsájtása a halottak esetében ki nem érdemelt kedvességen alapszik.

2015. júl. 19. 12:15
 2/14 anonim ***** válasza:

nem tudom üdvösség kérdése e, ezt csak Isten tudja, de fontos mindenképpen, nekem is nagyon nehéz volt felfogni, mert az alapvető tapasztalatainkkal megy szembe (pl hogy valaki hogy lehet egyszerre két helyen, Istenek ez lehetséges) sőt egyesek szerint ez túlmegy az emberi felfogóképességen, de attól még igaz, a természetben is van több ilyen jelenség, hogy ne volna lehetséges az Istennel kapcsolatban

ha ezt a tenítást igaznak fogadjuk el az rengeteg mindene változtat az egyéb hitünkben is, ha csak azt kérdezed "ha hiszek benne valószínűbb hogy üdvözülök" akkor a válasz egyszerűen annyi ,hogy valószínüleg igen, de ha mélyeb teológiai dolgok érdekelnek akkor az már hosszabb okfejtést és gondolkodást kíván

2015. júl. 19. 13:13
 3/14 Roland G. ***** válasza:

Szerintem igen.

Érteni én sem értem,de hiszem.Nem kell mindent érteni.

Ami az időn és a téren túl van,mint Isten,azt nem tudja az emberi elme meghatározni.Szép szó a magyar meghatározni:határt húzni valami/valaki köré stb.

Isten,mivel végtelen lény,ezért nem lehet "határt"vonni köré.Hogy lehet,hogy Isten 1,de mégis 3?Senki nem tudja pontosan körülírni,csak a szíveddel tudod megragadni.

-Roland

2015. júl. 19. 13:38
 4/14 Ozmium42 ***** válasza:
Úgy tudtam, hogy Isten az égben lakik, és a Föld a lábának a zsámolya, illetve ideiglenesen lakott frigyládában és templomban is. Mikor lett téren kívüli?
2015. júl. 19. 15:39
 5/14 anonim ***** válasza:

rosszul tudod biza.

24 Az Isten, aki alkotta a világot, és mindent, ami abban van, mivel ő égnek és földnek Ura, kézzel készített templomokban nem lakik,

cselekedetek 14:24

2015. júl. 19. 15:42
 6/14 Ozmium42 ***** válasza:
Hát akkor éppen nem lakott, de előtte meg igen.
2015. júl. 19. 16:11
 7/14 anonim ***** válasza:
Ne aggódj,nem csak neked "nem áll össze a kép".Épelméjű ember soha nem fogja megérteni,mint a kereszthalál lényegét.
2015. júl. 19. 17:42
 8/14 anonim ***** válasza:

Sajnos igen, mert ha nem vallod szájaddal Uradnak Krisztust, nem fogadod a szívedbe, mert azt hiszed, hogy csak egy angyal, miközben a Biblia írja, hogy testé lett Isten, akkor az üdvösséghez szükséges feltételt nem tudod megtenni.

Aki azt hiszi, hogy Isten teremtett valakit, hogy helyettünk elvigye a balhét és vagy sikerül vagy nem, az nagyon gonosz Istenképpel rendelkezik és ő maga sincs megváltva.

2015. júl. 19. 17:50
 9/14 anonim ***** válasza:

Szerintem is üdvösség kérdése.

Tényleg nem lehet se felfogni se megmagyarázni teljes egészében a Szentháromságot. De nem is kell, mert nem a tudás üdvőzít hanem a hit.

Jézus egyszer ezt mondta;

Jn 16:12-14

Még sok mondani valóm van hozzátok, de most el nem hordozhatjátok.

De mikor eljő amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, a miket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek.

Az engem dicsőít majd, mert az enyémből vesz, és megjelenti néktek.

Tehát amit szükséges tudni azt tudjuk.

2015. júl. 19. 20:10
 10/14 anonim ***** válasza:
Ozmium téved, nem lakott a templomban úgy fogalmaz, hogy "a nevem ott lakik" a frigyládában sem lakott soha, Józsué sem értette, Isten mire gondol mikor azt mondta a templomban fog laki, hisz hogy lakhat egy épületben valaki aki az univerzumot alkotta, de Isten rávilágított, hogy téved, nem olyan értelemben lesz ott mint ahogy egy ember a lakásában él
2015. júl. 19. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!